Къде и как  започва свободата?

   Заради генетичният произход /в основата на нашия нов и съзнателен живот все още стоят животински инстинкти/, медийната среда /почти всеки втори филм или новинарска емисия са изпълнени с оръжия, насилие, убийства,.../ и ниското културно, и еволюционно ниво – повечето хора са в онази внушена тъмна „зона“, в която съзнанието е по-близо до деструктивното, отколкото до щастието. Най-продаваният, рекламиран и масов продукт днес е информация, препращаща към стрес, страх или шопинг. Хората, с които се срещам всеки ден, в различна степен са повлияни от ниските вибрации, които по различни политически и икономически причини ни заливат отвсякъде. Все по-уверен съм, че живея в епохата на лъжата и алчноста /лично съм се убеждавал, че дори дребни факти, които се разпръскват като обществена информация – не са верни/. А какво да говорим за важните неща?/. И ако не пораснеш за да обобщиш, отсееш, анализираш, систематизираш, навържеш, ... „данните“, то освен, че оставаш далеч от истината - не по-малко важно е и че ставаш жертва на „вибрационна болест“. И това е темата, която ми се върти от два-три дни!

   Ти си прекрасна, хармонична система от тяло, психика, мозък, подсъзнание,..., живеещи в своеобразна „хомеостаза“, в равновесие или просто – ти си спокоен и щастлив човек. Това е изначалното ти състояние! Ти си независим, градивен, щастлив, добродетелен и осъзнат дух. И ако си запазил тази своя натурална, вътрешна атмосфера, то не е чудно, ако всеки ден отбелязваш, че си благодарен за ..., че си щастлив, понеже, ... , че вярваш, защото,... , че помниш Изворите*, въпреки, ... , че всеки ден си припомняш важните неща**..., че знаеш кой си и къде отиваш***, ... че ти си господар на своят живот, ... че ти носиш силата на доброто, която те променя, ... че можеш да откриеш световете, скрити в подсъзнанието и душата, ... и т.н..

   Ала всяка информация, която „минава“ през теб всеки ден – те променя. Всяка дума, вибрация, мисъл,... от филм, книга, песен,... дочуто в автобуса, на работното място, ... казано на маса или на ухо в леглото, ... всичко докосва и променя сложния лабиринт, който си – многоизмерното духовно същество. Тези ежедневни и „неволни“ промени отекват не само дълбоко и в голяма част неосъзнато, но и торсионно далеч и в други измерения. Това е нашата невидима и често неосъзната вибрационна реалност и будните, силни души разбират, колко важно е да бъдеш Господар на вибрациите! Можеш да пропускаш небрежно всички неестествени реалности /и илюзии/ от вън – пълни с користна, изкривена, а и често деструктивна информация .... или можеш да натрупаш сила и разум за да спираш този нисковибрационен поток  и да станеш Източник на собствени вибрации, да станеш Господар на своята вътрешна, информационна хармония.

   Дали с характер, дали с вяра, дали с медитация или с визуални упражнения, но всеки, който иска да отиде по-нагоре от материалната Матрица, трябва да я напусне емоционално, ментално, енергийно, ... и чак после кармично и /по естествен път/ физически. Спре ли да те дразни – каквото и да е в този свят, ... спреш ли да съдиш и критикуваш, ... да се вълнуваш или въодушевяваш от „кой какво казал“, от провал или успех, от загуба или печалба,... постепенно ставаш единствения Господар на твоята вибрационна система! Само така, можеш да тръгнеш свободен и накъдето поискаш.

* Едно от прекрасните достижения на съвременната цивилизация, което „Свободно осъзнатите“ могат да използват за своето израстване е информацията. Има я в изобилие! Ония 2500 хартиени и 5000 електронни книги, които съм събрал и прелиствам всеки ден /ако мога/ – са невероятно богатство, което три поколения назад не са и сънували! Разбира се в това море от информация може да се удави всеки, който не се е научил да плува. А това за мен означава, че първо прочиташ пряката реч на Христос, както и на Аватарите: Буда, Хермес,  Орфей,  Кришна,... утъпкваш я, правиш от нея конструкт от убеждения и светоглед  ... и чак тогава можеш да се хвърлиш към Башар, Блаватска или Пенроуз.

** Ценностната система е онова, което стои в основата на нашите осъзнати и неосъзнати мотиви. Съвременната пирамида на ценностите е в пълно противоречие с изначалните общочовешки и алтруистични ценности, с които дори нашите баби и прабаби са били закърмени. Интереса е закрил честността, състезанието е премазало любовта, алчността е заличила състраданието, ..... .

*** Реалната ни самооценка е подложена на изпитание от философията/политиката/ на съвременния свят. Той не ни третира като свободни и щастливи, като сложни и духовни, като независими и самодостатъчни, ..... .

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог