7те  принципа  на  Хермес   и   душата 

     Когато Бог спуска свои милиарди аватари в „долните“ си измерения и пространства за да проучи и подреди същността си, Той не изпраща роботи, а живи самопроменящи се души. Докато едни от тях търсят своята комбинация за щастлив живот в материята, други изследват заложените картини в духовната си същност. И макар по различни пътища, всички осъзнати души искат от затворника Едмон Дантес да се превърнат в граф Монте Кристо. Но бягството към свободата става само по един тунел: спуснатата тук душа*, трябва да разцъфне от качеството на вътрешния си живот, ... трябва всичко в нея да се подреди**, ... Но докато се боричкаме с наложените ни отвън „важни“ неща на материалното ежедневие, въобще не достигаме до смисъла на битието. Много хора дори смятат въпросите: кои сме, защо и как - за безсмислица. И колкото по-навътре в материята са влезли, толкова повече и по-силни емоции ги тресат достатъчно силно, за да търсят „надживотинско“ основание за всичко.

     А има още много „дяволските детайли“ по пътя на еволюиращата душа?

    Спускайки ни тук, Творецът е имал много идеи! Но понеже сме в началото на своята духовна еволюция, голяма част от нас търсят своят чинтамани в Долната земя т.е. очакват щастието и сигурността чрез материални неща. Това увлича душата надолу по вибрационната скала, там където емоции, мисли, подсъзнание, ценности,... са завладяни от его, предмети, конкретни факти и хора, отделни събития и нужди. А нашата 7измерна вибрационна система е създадена за Горната земя, за финните вибрации, чрез които да изпълни мисията си и чрез които да се свърже със своята сродна реалност. И най-хубавото е че всеки от нас може да постигне свободата си, независимо дали разбира какво е плазмено тяло, дали схваща физиката на спасението си, дали знае идеята за философския камък,... . Мисията, скрита зад живота, който ни е даден е лесна и достъпна за всяка съзнателна душа, освободила се от махалото на дуалността. И освобождаващият път нагоре се рабира по простите неща, като: доброто сърце, позитивното подсъзнание, силната вяра***, разпознаване на истината #, … . Човекът на бъдещето, човекът на духа, комуто е отредена „небесна съдба“ стои вибрационно високо $, в Горната земя. Там духът не се смесва с калта, Бога е надраснал животното, а важните неща са път, любов, истина, смисъл, .... . 

     Има физика зад всяка мистерия, има смисъл зад всичко създадено. Всеки от нас е част от тази смислена мистерия, и всеки от нас все някога ще достигне съзнание за еволюция, чрез вътрешен градеж. Всеки ден, всеки миг променяме душата си и света около нас, ... и това е мисията, заради която сме родени, ... и това е пътя, който трябва да извървим.



* Ние произвеждаме и преработваме хаотичната енергия от този свят и я изпращаме „нагоре“ като информация /подредена енергия/.  Нашата душа е част от тази трансформираща система. Подсъзнанието пък е част от душата, съзнанието е част от подсъзнанието,... като субординиращи се балони.  И в тази система има отворени струни /емоции/, затворени струни и силитонни вълни /мисли/, стоящи струни /подсъзнание/ и т.н..

** Вътрешният градеж е билет за небето. Никой няма да ни пусне нагоре, в хармоничните и градивни светове, ако не сме и ние такива. Все едно да пуснете в дома си луд човек с оръжие. А кой да ни даде съвет за това, ако не йогите като Йогананда и неговите учители/ Юктешвар, Махасая, Бабаджи,.../.

*** Силната вяра се разпознава по късия път в „поискай и ще ти се даде“. Чрез нея духа добива независимост и сила да утвърждава!  Чрез нея Бог се ражда в теб и се сплитате квантово!  Чрез нея влизаме по-навътре /от съзнание през подсъзнание към душа, акаша,.../ в света на паметта.

# Живеем в епоха, в която не може да се определи кое е по-лошо: невежеството или лъжата. Повърхностното, двуизмерно разбиране за света и смисъла вече си има конкуренция. В света на изкуствения интелект, на „глобалистките“ медии и „либерална“ подмяна на ценности, история и факти, все по-отчетливо звънти в главата ми цитат от евангелист Матей /24:4/: „пазете се да ви не заблуди някой, ....“

$ Борбата за нашите души е борба на вибрации. Позитивизма, силата, здравето са свързани точно толкова, колкото агресията, егото, деструкцията и прераждането. Вибрационната война е част от всеки наш житейски миг и определя кръговрата на душата. И към тази тема могат да бъдат добавени нашите замърсяващи зависимости,  нашето его като спирачка за съзнателната еволюция,  баланса между аза и духа,  нашите реакции и съдбата  и т.н., и т.н..  Който реши да навлезе в тази тема, ще достигне в дъното й  Хермес и неговите трансформации, както и Исус с неговия херметизъм на практика.


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог