Хората  на  духа  са  хора  на бъдещето   

     Има хора, които всеки ден докосват мистиката в този живот, съзнанието им осветява неволно заобикалящите ни мистерии и магията вложена в този живот нежно отваря вратата си за тях. Те не могат да опишат това на другите! Нирваната е необяснима с нашите думи. Ако започнеш да разказваш какво е кръщение със Святия Дух /, което ни се случваше през 80те години/, никой няма да схване същината на явлението. ... Има хора, в които духа е осветил душата, както Слънцето грее за семето. И живота, който този Божествен фрактал - духа носи е като спокойна, красива дъга над сивата материя, над буйната биология. Ако запазиш тази сила и нейната вибрационната височина – ще станеш част от бъдещето, от хората на Духа, които придават смисъл - тази цивилизация да я има.

     Всички велики творци /от Аристотел до Фихте, от Нютон до Пенроуз, от Леонардо до Гьоте, ...... /, които движат културата и науката са хора на силния дух. И ако ти знаеш какво е дух, живот по дух, духовен живот, алхимична сватба, ... ако съзнанието ти те е издигнало до независим, свободен и щастлив познавач на Божествената идея за този живот – то твоя дух ще схване сакралноста му и ще усети мистерията вложена в него. Хората на бъдещето са хора на духа! Всичко, което сме построили, измислили, написали, изпяли, съчинили,... е плод на духа. Но има стъпала в теб, които трябва да извървиш за да достигнеш до изява на потенциала, до върха!

    И когато станеш човек на духа, когато се новородиш и се изпълниш с духа – цялата картина се променя. Светът става цветен и спокоен, ... вече всичко е урок и радост от живота*, ... богопознание и самопознание стават едно и също, ... любовта и благодарността стават водеща енергия извираща от нас, ... светлината в главата измества злободневието на бита, ... идват сили и възможности отвъд сетива, ... съзнанието открива нови пространства, ... волята добива нова сила, мисълта нова посока, отношението към живота нова грижа и благодарност, ... .

   Този живот е мисия за всяка душа! Тя ще бъде проверена, ще бъде изпитана, ще бъде променена! И тази мистична пътека /, които някои виждат, други – не/ ще продължава да се вие из гората на материалния живот, докато „живата душа не стане животворящ дух“. 

Ако тази цивилизация има нормално бъдеще, то ще бъде създадено само от хора на духа**!

Ако твоята душа има нормално бъдеще, то ще бъде резултат от издигането, сливането с духа!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    * Ако не се радваш на живота, ... ако не можеш да създаваш ред в хаоса, ... ако ти е по-лесно да счупиш, отколкото да изградиш, ... ако не се възхищаваш на всичко живо, ... ако нямаш чувство за хумор, ... , ако не можеш често и спокойно да казваш – благодаря, извинявай, обичам те ... си по-близо до психопатията, отколкото до „живота по дух“.

    ** „Бог е Дух!', ние също, от което следват много уточнения. Но е едно за нас е по-важно: силата в нас трябва да идва от „господаря“, от духа ни. Ако разчитаме само на мускули, на емоции или пък на мозъка, то и живота, и посоката ще бъдат на съответното ниво - „материални“. Достигането до 7и етаж, разбирането и употребата на духа, препращат не само съзнанието ни на друго ниво, но и цялата ни система. Тогава „голямото присъствие“ в нас започва да се разгръща като сила, като синхрон, като нов поглед към живота. 

    "Няма Ум, няма тяло. Аз съм туй, което търсех. Божественият Дух и пътят, туй съм Аз".  Кришна, Бхагавад Гитта/


    P.S.:    Всички приемат всевиждащото око, като символ на масони и илюминати. Но общоприетото обяснение за него е противоречиво и хипотетично, чак от египетско време. И макар темата за духа да е достатъчно сакрална и да е желателно да не се говори много и открито за нея, все пак ще споделя моята версия за "какво е всевиждащото око", ... защото би осветила събитието - духа в нас.     /кратката версия/     Божественият Дух, който непрестанно се движи и излъчва енергия/живот/  има качеството да се мултиплицира  и всеки един от нас е самодинамичен фрагмент, 7измерен фрактал /квант/ т.е. индивидуален дух.  Ние повтаряме историята на своя архетипен Източник, поради което сме обречени да достигнем до нивото на съзнателен дух - каквото и е изобразено в символа.  А как става това и защо е нарисувана тази пирамида ?         ...           Камъкът е /“бавна“/ проява на всепроникващия Дух, биологичния живот е скок в тази проява, а съзнанието е следващия скок. Между тези прояви стоят милиарди години и планове, и идеи,... Нащето съзнание е поредната еволюционна проява на самобитния Дух, предназначено да „извлича и издига“ информация и като баланс се спуска „сила“, енергия от духа /живот/. Това е пътя  на творението за бавно, постепенно приближаване до  Източника /Кетера – Висш Аз/, с когото ще се слее. Този момент – издигането на съзнанието до сливане с индивидуалния дух, с „присъствието“, с „господаря“, ... това осветяване, облагородяване, вразумяване на сътвореното е началото на „третата проява на Духа“.  Ние сме на този етап и когато се „изпълним с духа в алхимична сватба“, това ще промени светогледа ни, ще измени утвърдената ценностна система, избора на информация, както и на обектите ни за емоции и цели, ... ще ни въздигне над битие, време, над триизмерните „подробности“, ... и ще се озовем в "Горната земя". Достинали съзнателно върха на нелокалната си същност, достигнали царството на духа  -  ще се активират качествата му, ще се „спуснат“ сили, ще  променяме, ще издигаме, ще градим отвисоко,  ...  но и ще се възкачваме отново и отново в кръговрата на духовната еволюция програмно заложена в нас, ... и ще превърнем живата си душа в живототворящ дух,    ...     защото смисъла е в нарастването, в  изграждане елементите на Световния Разум.     /и всичко това е реална духовна практика за онзи, който го разбира/.   
            Има сили, които не искат да достигнем 7 ниво на съзнание т.е. да станем одухотворени. Без да споменаваме общоизвестните опорни точки на Новия Световен Ред / нова „култура“ и сексуалност, „странно“ и оскъдно образованието, заробването с дългове и виртуални пари,..../, всъщност по-важното е че истинското познание за този свят упорито се подтиска.   Никой не систематизира теологичното познание, ...  Вселената се  изучава като случайна стихия, нямаща нищо общо със съзнанието, ... отричат стари, развити цивилизации, ... прикриват очевадни истини за небето над нас, ... не проучват подсъзнателните програми, менталната еволюция, работата с природните сили, самоконтрола и съхранението на жизнената енергия, ... .  А за духовната култура /качества, канализация, творчество, енергийни нива, светлинна посока, съзнателно израстване,.../ дори няма уточнени понятия и правила. За подобна информация се индуцурат подигравки от невежите и суматоха у конспитолозите.  Съвременното общество като цяло  не толерира духовното познание и е обърнало наопаки ценностната пирамида!   Както някъде назад писах: по пътя към духа - ти си сам и света най-вероятно ще ти пречи постоянно!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог