Можеш ли да излезеш от реката?

    От „по-горния“ фрактал на живота, Сеяча пръска семена в различни тела и условия. Програмите/душа/ скътани в семето /дух/ ще формират съзнание в човешкото дете за да може Бог да се погледне, да се комбинира, да се „отрази в собствените си очи“. Всеки един от нас е продукт на вечно разширяваща се Душа, на информационен океан, който овладява хаоса и пространството непрестанно. Но ако сведем тази проста истина до живота на обикновения човек, ще открием, че от тази сеитба, малко семена ще покълнат, ще пораснат и ще дадат плод. Защо се случва така? Дали, защото някой* користно е „пипнал“ гените и в посредника** е втъкал и рептилен дял? Дали, защото илюзиите на този свят умело и напористо прикриват реалността? Ясно е само едно: какъвто и да е живота ни, душата всеки ден, осъзнато или не - избира две посоки: нагоре и надолу.

     Потъването на душата започва с егото /ярък признак на неестествено разделение като част от илюзията/, със суетата, с превъразване към материята*** до пълно потъване в дуалността****. И колкото повече се отдаваш на този свят, толкова по-замърсена става душата, толкова по-рядко задаваш важните въпроси, толкова по-малко те интересуват другите. Мътните води на материалния свят повличат по течението си тежката душа и й дават своите условности, емоции, отношения, навици, ... . И биохимията***** става основен и неосъзнат водач. А и в свят, в който истината + потъва в пясъка на материалните интереси, все по-трудно е душата да изплува.

   Част от семена, от борбените души се гордеят, когато се противопоставят на Мътната река. Застанали са като забит кол и порят водата, докато повтарят думи от Дънов, Корана, Дзен, ... Този избор на жадната за спасение душа е личен и труден.

   Има едни души, едни семена, едни борбени духове, които са научили уроците си и са излезли от Реката. Те са щастливи и независими, приседнали тихо на брега. За тези души ми е думата, защото те осмислят целия жизнен, божествен процес!

  Израстването на съзнанието до ниво на независим и щастлив човек е въпрос на вътрешен разтеж. Това полага основата на следващата еволюционна стъпка на живота – божественото съзнание. Но за да стигнем до там, трябва да станем пълни господари на вътрешния си свят, да превърнем духовността в практика $, да индуцираме душата си с духа до промяната й /“... и от жива душа стана животворящ дух.“/ и т.н., и т.н..

   Ако запазиш спокойствие ще получиш сила да приемеш истината. А истината е че всеки е свободен да се гмурне в реката на материалния живот или да излезе от нея, осъзнавайки мисия отвъд пари, коли, вълнения, борби, ... отвъд егото и страстите, и хаоса, с които този свят ни „дарява“. Ако осъзнаеш, ако повярваш, ако промениш, ако излезеш от шаблона за „важните“, материални неща ще се озовеш на брега на реката, при това независим и щастлив. Това е началото на Изхода, който различните древни книги наричат с различни имена: Края на Самсара, Спасение на душата, постигане на Дзен, оформяне на Славно тяло, ... .

   Имаш всичко необходимо за да разбереш какво означава „излизане от Реката“, както и всичко необходимо за да го направиш!   Посоката, силата, съдбата на твоята душа се променят всеки ден и ти си единствения, който определя това!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*  Съществува вероятност да сме експеримент за наблюдение на конфронтация между реприлски /деструктивност, дясно полукълбо, агресия, .../ и духовен аспект на мозъчната дейност. А и историята, и личния опит ни разкриват колко различни са хората. Финни и груби, жестоки и любвеобилни, смирени и деспотични, ... .

** Каква е ролята на мозъка – четец на духовната памет и душевните програми, преводач и посредник между световете /материя, енергия/, форматира духовната енергия, нова информационна система, ... ?

*** Има много изкушения, които защото са лесни и приятни, желаем непрестанно. През този век има и много „ уреди“, с които този свят, държавата, дявола, ... влиза в живота ти. Телевизор, телефон, компютър, кола, .... хем улесняват живота, хем те обвързват постепенно и неусетно към друга „реалност“.

**** Съзнанието, трябва като духа /своя източник/ да стане недуално – над време, форма, отношения, разделение, категории, определения,... Иначе то ще достига смисъл и логика, доколкото вътрешна сила има, а не докъдето се простират те.

***** Колкото по-малко /процентно/ биохимията определя живота ти за сметка на съзнанието, толкова по-високо в еволюцията се намираш.

+ Истината става все по дефицитна стока. Има поколения, които ще израстнат с луди представи и оскъдно познание. Динозаврите /от „Джурасик парк" / изглеждат истински и тия дни чух деца, които питаха майка си: ама той жив ли е? /преминаваше камион с макет на тиранозавър/. Идващите поколения ще смесват комикс героите, с митологичните, с религиозните, с трансформърсите, с фентъзита и вампири.   Ако добавиш и слабо научно образование – колоните на реалността могат да бъдат тотално и удобно  подменени.

$ Духовността в един момент на натрупване, трябва да се превърне в практика. Тогава ще научиш, че не е като при материята: в духовния свят, колкото повече даваш, толкова и получаваш.  Ако даваш  /любов, благопожелание, съчувствие, енергия за здраве, знание, ... / ти всъщност не губиш енергия в себе си, а я увеличаваш  т.е. даваш 2 на някого и после той има 2 и ти 2.  Това производство и разпространение на определени по качество честоти няма да принизи духовността до обикновена физика, защото е твърде красиво и твърде божествено за да го възпираме с формули.

да индуцираме душата си с духа до промяната й“ и последващата от това качествена трансформация е онази стъпка към божествено осъзнаване, която ще направят онези, които разбират как семето /от притчата/ става дърво, как метала/на алхимиците/ става злато, как живата душа става животворящ дух. А този преход е преминаване между светове, преход от програма и знание /душа/ към живот и енергия/дух/. В този поход, господар е „вътрешния човек“, е духа и съзнателната консолидация ... . И тази победа прави човек герой на живота т.е. всеки може да стане победител. И тази победа на съзнанието движи света от хаос към ред, каквато е и Идеята! . ... за съжаление хората, които разбират това стават все по-малко и по-малко!


Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Съболезнования! А за родителите няма по-силен удар - от опит го казвам! Бог е написал сценария предварително и гледа как го изиграваш. Не потъвайте и гледайте напред, защото всичко е написано, за всеки е помислено! Ние сме рода на Твореца, деца сме му и Той е провидял кой, къде, колко и какво. Да Му се доверим и да продължим да изпълняваме възможно най-добре предложения за нас сценарий ... а, към твоя въпрос: "на онзи, който над малкото е верен, Той над много ще го постави"!

    ОтговорИзтриване
  3. ...чета аз :.."И тази победа на съзнанието движи света от хаос към ред, каквато е и Идеята! ."

    ..и веднага го свързвам със скоро прочетеното :

    "Реда* е частица фрагментиран хаос, в която няма нищо истинно, затова и истинския илюминат** няма нужда от ред, той се движи в хаоса и се учи от него" - Spectatorbg

    * - Order/file system, който всяка една (операционна) система форматира от 'празния' хаос за лична употреба.

    ** - просветлен, в случая няма нищо общо с митологизирания демоничен образ на въпросното тайно общество.

    ОтговорИзтриване
  4. ...според вярата ще ти се даде ..т.е. ..вярата би могла да е подкрепяща , но също така би могла да те ограби до едно разбито сърце , което нищо не прави освен да скърби ..; ако вярваш , че си кода и характеристиката на рождената си дата - всъщност в случая не е важно дали това твърдение е вярно или не , а дали това твърдение е подкрепящо или без всякаква стойност тук и сега , докато си жив ..; така и с всички останали твърдения - може да са лъжа или истина - без значение , по - важното е дали ти вършат работа тук и сега , защото когато дойде време за равносметка няма нито да си тук , нито сега ..; изглежда като залог на сляпо , хазартна игра ...- ами в каквото повярваш ..,не е задължително да споделяме обща вяра , нали !? ..; в какво да повярвам , а !?..., че Бог ме обича и е подкрепящ ...или че няма Бог ..; да повярвам в благоприятното развитие на нещата или изпадна в унило безверие на пропита със скръб нищета ..; да повярвам в леприкони и ангели ...или се доверя на собственият си разум , който категорично отхвърля всичко което не намира доказателства ..; а всъщност къде е гаранцията за каквото и да е ..; ти в какво вярваш , Тот !? ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярата е концентрирана, насочена духовна сила. Това е нашият личен дял в една реална борба! Но обектът на нашата вяра е друга, реална страна. Не всеки може да схване колко важна и колко реална е тази връзка: между теб, вярващия и между обекта на твоята вяра, защото тази връзка е от друго, квантово, духовно ниво. Има значение в какво вярваш, има значение каква сила и съзнание влагаш във вярата си. Няма права пътека през гората, няма лесен път за израстване на живота, който сме! Има една вяра /не религия/, има една истина, има един път и щом съзнанието порасне, ще надживее и натрапените илюзии на варварите в костюми, които днес са превзели храма. Дръж се здраво за колоната на истината, защото „ако вярваш в Онзи, който ме е пратил ще преминеш без съд от смъртта към живота“ /по памет/! И Орфей, и Аполоний Тиански, и Питагор, и Хермес, и Кришна, ... ми дават парчета от истината, в която вярвам. Обичам ги всичките! Но Исус е събрал всичко необходимо за нас, за душата в 20-30 изречения и за разлика от горепосочените мои братя, Исус е Бог! И когато е „правилната вяра“, го разбираш по светлината и спокойствието в теб, когато минаваш и през „долината на тъмната сянка“! Ако вярата не носи това, ако не те променя и извисява, ако не прави живота прост и ясен, значи някой в твоето уравнение е 0. Ето просто обяснение на моята вяра!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог