Високо застани!

      Когато говоря с леля П., слушам за цени, болести, манджи, спомени, @ ... . Когато пък съм на маса с инж. К. - политика, климат, конспирации, техника, миграция, ... . Когато се срещна с Н. от С., се разгарят възвисяващи дебати за Хермес, розенкройцери, възкресение, духовност, ... . За съжаление последните разговори са най-редки! Та, срещам разни хора с различни интереси и мислене, и ако съм проницателен,   ще „видя“ на коя чакра е заседнало съзнанието им.  При леля П, представителка на материалния, практичния, земния човек, съзнанието е обладало първо /физическо/ тяло и „каквото прелива от сърцето, излиза през устата“.  Друга голяма група е тази на хората на емоциите. Този южняшки, латино тип хора живеят чрез трета чакра, чрез емоционалното си тяло.  Северните народи са хладни и там се отглеждат техници, мислители, прагматици.  Това са хората, в които менталното тяло е преобладаващото пространство за тяхното съзнание. Казано на кратко – има 7 нива на живот, в които съзнанието достига определена чакра и от нейното стъпало възприема света.

     Ако опознем теософското общество /конкретно Ани Безант/ и вече сме прочели Египетската книга на мъртвите, както и Библията, БхагавадГитта и прочие, ще разберем, че всички те са единодушни: имаме 7 тела и 4 от тях се разрушават след смъртта, а 3 са неразрушими*. И сега, извода!

  Когато изградим съзнание чрез инструментите на материалното тяло /1 чакра/, съвсем естествена последица е тази конструкция да бъде нетрайна и преформатирана постфактум, а живота от нея да е изпълнен със страхове, суета, състезание, желания, импулси, агресия, бездушие, удоволствия, алчност, ... и всичко това превърнато в мотив за поведение.  Ако изградим съзнание върху емоционалното платно,  ще подсигурим други реакции, фетиши и съвсем различен поглед към феномена живот, ... но отново тази конструкция ще бъде нетрайна и за нея няма еволюционно бъдеще като осъзната душа без материален носител. /т.е. обречена е да се преражда/ .

  Ако съзнанието ни чрез правилни вибрационни движения /духовен живот/ се изкачва /кундалини, активна епифиза и чакри,.../ „нагоре“, към подсъзнанието, към причинното тяло, към душата, ... целия статут се променя. Т.е. Ако спрем да се вживяваме в ядене и пиене, в емоции и отношения, в словесна и мисловна еквилибристика, # ... ако надмогнем техните ниски вибрации и примамваща енергия, ...  ще започнат да се отварят врати /на подсъзнателната информация, на кармичната информация, ..../ с невероятни възможности.  Ако спрем да изпитваме негативни чувства, мисли, емоции, реакции,... а започнем да вибрираме на нивата на 5, 6 или 7 чакра – вероятността с времето** да обвържем завинаги съзнание с душа - се увеличава.  И когато това се случи – ще го разберем дори с клетките си. Променя се погледа, ценностите, анализа, вътрешния ни свят, ... .   Вече нищо и никой не може да ни уязви, защото ние самите сме на ниво, недостижимо за „дребните сплетни“ /от песента „Високо“ на ФСБ/.  Ако установим съзнанието си на 7ия етаж***, където живее Бог в нас - всичко се променя не само за този живот, но и за отвъдните. А разказа: какво представлява 7 етаж и какво ни дава тази реалност е езотерична информация****, която всеки сам трябва да открие за себе си.

@ Където е съкровището ти, там е сърцето ти!

* Каузалното, причинно тяло е като билет за определена дестинация, душата е информационния облак, който носим и чрез който се свързваме с Извора, а духовното тяло е божествения фрагмент, перпетум-мобилето в нас, властта, истинското ни аз и т.н.. По-нетрадиционно не мога да ги опиша.

** Древните китайски мистици са търсили този „извисяващ“ ефект чрез упражнения, които е трябвало да се утвърждават поне 100 дни.

*** „Живейте по дух, а не по плът“ /по памет/ Христос.

# Вярата, духовния живот, добродетелността, любовта, .... всичко, с което дебелите книги се опитват да ни превъзпитават е онази практична духовност, онези вибрационни правила, които всяка душа, трябва да преживее и татуира върху себе си сама, в постоянство, последователност и неотклонно цял живот. Без живот на непрестанна вътрешна промяна не могат да се извървят стълбите на храма ... до 7 етаж. Няма стихийна еволюция, няма спасение даром!

**** Всяка тема, разгледана само от един ъгъл е подвеждащо непълна. Темата съзнание трябва да ангажира преди всичко неврофизиологията, невропластичноста, хормоналната система, ... и като мине през уравнението на дьо Бройл, чак тогава да достигне религия, философия, езотерика. И понеже никой не е обединил тази информация, и понеже темата е обект на обществена манипулация и интерес – съзнанието все още е неизследвана територия и всеки прокарва удобни посоки в нея. Онова, което обаче трябва да открием сами, тук е ефекта на променените вибрации върху начина, по който възприемаме/ и въздействаме на / света и неговата логика.


P.S.1 :  Нашият живот е феноменално продължение на  вибрацията /организацията/ на един Дух и ние, съзнателните същества, просто трябва да се движим по единствения път: историята на Бог.  Той, Бог, Живота, Извора търси всички варианти /напр: Вселената/ за да опознае себе си, добивайки различни форми /ограничения - пространствени и времеви/.  Ние сме израз на Неговия живот и Неговите решения!  Дали знаеш или не знаеш  как ще продължи твоята вечност, най-благоразумното ти решение е да   създадеш своя рай тук и сега, и по възможност изграден от 3те безсмъртни тела /кармично, духовно, душа/.  Така, хем чрез съзнателна еволюция ще  реализираш  заложения потенциал по пътя към спасението на душата, хем ще преживееш живота приятно за теб, и за хората около теб!     

P.S.2 :   За да стоиш на високо - твоята жизнена енергия, твоя непроменим дух, трябва винаги да „лети“ над ежедневния материален цирк. Независимо дали крещиш срещу "нещо" или си негов защитник, вкараш ли енергията си, вземеш ли отношение, страна – тръгваш по дуалния път на илюзията.   Всяка крайност е крадец на енергия и мъгла върху пътя ти. И ето сега, докато издигаш високо съзнателния си дух, разбираш, че света не ти помага, напротив! Съвременният свят се е разпасал: алчноста опустошава души, извратени удоволствия лекуват неосъзната депресия, бездушието ражда безпътица,... . А ти, осъзнатият дух, можеш ли да устоиш? Можеш ли да останеш безпристрастен от 7ото ниво на живот?  Можеш ли да се научиш да мислиш както мисли Бог?

             Всичко, което реално си – е от друг свят. Понеже са създадени няколко предпазни щита пред теб, защото си млад, необуздан дух,  ще се наложи да се учиш в движение   т.е.  много пъти ще заставаш горе и много пъти ще падаш.  Но, когато съзнанието ти узрее, ще разбереш, че си тук именно за това – да се научиш да живееш както подобава на един божествен фрагмент:  високо,  разумно,  любящо!


P.S. 3:  Има десетки промени, които настъпват в човека, когато опознае и заживее в „горната земя“. Не само добродетелите се утвърждават, не само вярата, сама по себе си променя жизнения път, не само те завладява естествено омиротворение, ... . Когато стоиш на високо, когато автоматично издигаш вибрационния си статус - центъра на жизнената ти енергия се придвижва нагоре по чакрите. Издигането на вибрационният ти център на влияние променя „инструмента“, с който съзнанието ти опитомява света**.   През първа чакра, чрез която се хранят инстинктите*, към чакрите на емоциите, на сънищата, на материалните енергии ... , та чак горе до душата, чрез която единствено можеш да се свържеш с Бог.  Там се ражда желанието за свобода, жаждата за истина, стремежа към богоподобие, ... .    Съзнателното издигане нагоре, неизбежно ще те доведе до стремеж към вътрешна промяна, към опознаване на Извора и изследване на неговата идея и „характер“.   Така ще се появят в теб нови критерии, а старите ще еволюират.   Вярата ще стане стожер, любовта – пътека, светлината – лечител, чистотата – необходимо условие, силата – естествен израз за правота, ... . Това е пътят!

* от гениталии, през стомах, сърце, бели дробове, ... до мозък, ... издигането на съзнанието по чакрите може да бъде разказано, обяснено, преживяно,  чрез  органи и системи на тялото.

** А, колкото по-силна е колоната на вярата в теб, на "високата вибрация", на свободния дух, на богопознанието,..., толкова  по-трудно света отвън би могъл да ти влияе или обърка.  Много малко хора имат такава масивна колона!


Всичко, което съществува, Бог съдържа в себе си като мисли. Себе си. Цялото. Ето, защо, освен ако не направиш себе си равен на Бога, не можеш да разбереш Бог. Подобното не е разбираемо, освен за други подобни.  Порасни над всички времена отвъд мярка. Освободи се от тялото.. Издигни се над всички времена. Превърни се във вечността. Тогава ще разбереш Бог.. Повярвай, че нищо не е невъзможно за теб, че си безсмъртен и в състояние да разбереш всичко. Всички изкуства. Всички науки. Природата на всяко живо същество.                                           Хермес                                                                                       

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментари

  1. ...всеки нов , твой текст , Тот ,..го чета минимум три пъти ..; отново и отново ..и отново ; така ми се иска да се изкача до седми етаж ..и открия каквото открия 🙂...но дали и кога ..кой може да каже

    ОтговорИзтриване
  2. ...вярвам , че нищо не ми принадлежи , но едновременно съм част от тази принадлежност ..; любовта тупти , за да бъда ; светлината ми е подтик; с чистотата се преоткриваме ..и отново и отново се мия ; силата ми ...съзрява в съзнанието ми .., за да проумее заложената идея ..🙂

    ОтговорИзтриване
  3. ..или е ..силата съзрява в съзнанието ми ..проумявайки заложената идея 🙂 ..на зреене ..

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог