Кой е готов?

     Много гадатели  и автори на алтернативни теории предричат глобални промени, които предстоят пред човека /2025-2029/. Мисля, че изпитанията пред човешката душа не са спирали от самото й слизане в материята. Но, ако наистина идват „последни времена” е добре да знаем, че ….

     Нивото на съзнание определя нашите реакции и развитие,  както във всички останали, така и в съвременния свят.  А той се отличава с прогресираща динамика, суета и „биологизация” на социалния живот.  Ако и към ниското  ниво добавим инертност на подсъзнанието*  много хора се оказват неподготвени за все "по-шарените", глобални промени /социални и физични/. И за трудното преминаване през буйната река са виновни не само ниската осъзнатост и тромавото подсъзнание, но и отнетата сила на самостоятелното мислене** ...  и повечето хора от откровени творци са превърнати в потърпевши консуматори.  Мнозинството нямат онези съзнателни бази, които да ги държат над водата, които да им напомнят, че в същността си са частица от Бог. Невежеството и зависимостта от други същества и същности „приспиват” нашата божественост, която носим по рождение и чрез която можем да вървим изправени към правилната врата, водеща извън материята.  И към този коктейл, ако прибавим хаотична емоционалност /присъща на ниското съзнание, което поддържа хаос, безспокойство и страхове/ и сугестирана догматочност  /, която достига от светоглед и научни факти до хранене и социално поведение/ - то неузрелия ондивид става лесна плячка както на промените, така и на тези, които целенасочено ги създават.

     Промени винаги е имало и безспорно такива предстоят и сега.  Онова, с което трябва да се въоръжиш е:   1. Ако наистина имаш вяра, никой не може да наруши спокойствието ти, … 2. Ако мислиш самостоятелно и аналитично ще откриеш многовековните и евтините клопки, които ти залагат политици, банкери, религиозни водачи, историци, традиции, общоприети обществени норми, … 3. Ако не знаеш какво е аскетизъм и не можеш да сглобиш дори прост план за независим живот***, няма да ти е лесно през следващите 5-10 години, …  4. Ако не се научиш по-бързо и по-практично да осъзнаваш промени и събития, ще приемеш ролята на потърпевш, … 5.   Ако не оставиш материалното на хладния ум и не насочиш сърце към нуждите на душата, към вътрешна хармония /за работеща епифиза/  и изграждане на Божествено съзнание,  има вероятност да потънеш в тъмния, битов хаос, ... 6. Ако материалното е по-важно и определящо, задължително ще потъваш във виртуалната Вселена на грубата реалност,**** ...

    Колкото по-материален си, толкова промените и катаклизмите  ще създават хаос и негативна реакция в теб @! Колкото си по одухотворен и осъзнат*****, толкова  промените и катаклизмите  ще са просто  проверка, урок и възможност!  Само вятъра проверява, кое дърво е здраво и кое сухо!

========================================================================= 

*  Съзнанието е първична адаптивна реакция, а подсъзнанието е вторична система, която помни всичко и от дълбоко, и много бавно също направлява нашия живот.  Неговата инертност и тромавост е израз на недоразвитие и липса на директна връзка с първоизточника си /съзнанието/. То вярва по-мудно, то разбира по-бавно, то реагира по-късно, … особено, когато имаме слабо осъзнаване. А именно осъзнаването е онази наша възможност  за душата /в този „телесен” живот/  да стане от виртуална  реална.  Както възпитаваме съзнанието, така можем да променяме и насочваме подсъзнанието и за това има ментални упражнения, медитация, повторения, автосугестия и т.н..  

**  Има много факти и признаци за целенасочено „приспиване” на адаптивността, на менталното и духовно развитие през цялата „разумна история” на човечеството.  Дали това е  „рептилски отговор” срещу разгръщането на нашата „божествена и одушевена” генетика е тема на конспираторите.  Но в кратия ми живот в това тяло разбрах съвсем ясно, че има интереси и същности, които не са спирали да  отнемат на човека изконното му право да мисли сам, и да  развива духовната си същност.

***  Съвременният човек поетапно и целенасочено е станал много зависим /външно/ от  енергия, храна, парична система, ... и /вътрешно/ от медии, общество, правила, норми, догми,...  Тази зависимост е неосъзнато робство, което онзи, който не може да го отхвърли, може да плати с душата си.  Правете стъпки по посока независимост, дори да са елементарни като моите /суровоядство, овощна градина, алтернативи за ток и топлина, малка оранжерия, лечение с билки, ..., спокойствие, позитивизъм, оптимизъм, смирение, алтруизъм, ... /

****  Имаме животинска и духовна природа. Едната е изградена от материални форми  /ДНК/ и програми /хормони - течна форма на инстинктите, на генните програми/. Другата е полева форма на съществуване. Между тях има енергетика, нервна система и т.н.. По-важното тук е че тялото, енергиите ни, емоциите ни, мислите ни,... са на различен етап в своята еволюция и когато разберем това, много подробности от личния и социалния ни живот ще се изяснят. А и те са точно толкова важни, колкото са и уроците на материалната реалност. Та, душата ни често страда кармично от болнавото тяло, от нехармонична енергетика, от хаотична менталност,... т.е. ако подходим методично и цивилизовано към духовната си еволюция, трябва да се грижим, да издигаме и всички прилежащи системи.

***** Ако можеш да спасиш себе си, значи можеш да спасиш и света!

@  Слаборазвитото и "материално"  съзнание не може да достигне истината, дори когато си служи със по-висши инструменти.  Когато му предложиш аксиома на тепсия, той ще я профанизира, антропоморфизира, комерсиализира, ... Повечето релиогиозни хора, които срещнах в този живот, имаха добри сърца, но изключително наивна и нелепа представа за Бога, смисъла, света,... .  Те ги свеждаха до своето ниво и нужди, вместо да се издигаха до тях.    Именно затова, нашето развито съзнание  е  "спасителен преход" между материята, приютила живота  и  самия живот - оная форма на съществуване, която  трябва да утвърдим завинаги!

/ и пояснение към това /      Когато безкрайната Енергия, наречена Бог, добие време, причинност, пространство, …  т.е., когато ограничи своята проява  в страничен, по-ниско вибрационен параметър /етер + енергия = 3 измерение/ с който да се смеси /дух + материя/, тогава идейната абстракция, абсолютната мисъл се отразява и оживява в капсулирани, своеобразни инкубатори, изолатори – Вселени.  Тези паралелни,  двуполюсни,  алхимични лаборатории плуват по повърхността на Причинния Океан с една идея: да „смесват” естествено мултиплицираните духове с вибрационните нива в циклична проверка.  Ние сме тези ограничени монади, ние сме тези духове и освен, че сме част от тази информационна банка, от това космическо  Училище, всъщност си имаме законен, еволюционен, вътрешен  път, който освидетелства, че  нашата безопасна и готова душевна структура може да стане част от следващия свят /трансцедента/, където свободата и възможностите са по-големи. И това спасително израстване добиваме след утвърдена вътрешна трансформация, която наричаме вяра, любов, съзнание, живот по дух, ... .


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог