Приказка за Трите свята

                    /или да се "завърнеш в началото" като минеш целия път/

   

      Вътре в материята е пълно с духове, както  вътре в  Бог /духовния свят/ е пълно с Вселени. 

      Така различни светове се преплитат за да се роди и развие съзнателния живот €.  За тази мистерия  наречена живот са необходими три свята, 3 пласта.      1. Долният квантов свят е мястото, където живеят безсъзнателните архетипи /идеите/, потенциалните* виртуални  духове, които извират за да станат за кратко реални в        2. горния, материален свят и след това отново да потънат в потенциалния океан, така, както се случва с останалите частици  /, но за различно време/.     Връщат се бързо обратно, защото материята има силна гравитация – тя увлича и натоварва със своята „съдба” нематериалните същности /души/  и те не добиват сила дори за „първа космическа скорост”, и за това се въртят много пъти /прераждания/ и не успяват да напуснат тежките капсули /Вселени/.

       А когато духовете са тук, макар и за кратко са подсигурени със сложни „конструкции” за да достигнат проява наречена живот, съзнателност, мислене, общество, духовност, еволюция,… все неща, в които има много повече енергетика**,  отколкото можем да си представим в нашите романтични представи за съдбата на „божествените твари”.  Всеки един от нас е една от тези виртуални идеи, частици, наречени духове, които влизат в този свят за да могат чрез него да добият реалност и след  80-100 години да се върнат обратно в блажения етер, наречен Отвъдно, Сенчестия конус на Ереб, Валхала, … и хиляди други митологични имена.  И повечето духове, подобно на виртуалните частици – мълниеносно идват и се връщат в безсъзнателното безвремие.

      3. Третият най-фин свят, който е „отгоре” и затваря кръга на смисъла #, и на движението на живота е мястото, което наричаме Небесно царство, /или погрешно Бог/.   Това е оня пласт отгоре, в който духът може да попадне, ако добие постоянна реалност  т.е. ако утвърди и озакони своята „божествена същност” /по физичен начин/. 

     Първият свят, от който извират идеите, частиците, безсъзнателните компоненти на живота и

     Вторият свят,  в  който всичко придобива реалност и евентуално съзнателност,   и

    Третият свят,  до който достигат само единици, успели по различен начин *** да „бетонират” своята съзнателност

     са три преплитащи се многоизмерни реалности от вътрешно динамичен Mагнит … и всеки един от нас е част от еволюцията  на тази „развиваща се в хомеостазата си Световна рационална система”.  В този момент, всеки един от нас е във втората фаза: когато виртуалното е добило временна реалност.  В този момент, всеки един от нас може да започне претенции за възход към третия свят, за което не само имаме право, но и това  се очаква от нас от „началото на света”.

      Тази приказка може да има щастлив за всички  край, тогава, когато  виртуалната частица е преминала в осъзнат дух, който е открил,  последвал и утвърдил  своята божествена същност **** /”Изяви Бога в теб!”/.      Защото свободното съзнание $, чрез което разбираме процеса спасение ни прави градивни, срещу ентропията  т.е.  полезни  за Организацията****,  за  което получаваме  време и преход.

      А  как:  за това  послания, Аватари, пътища, книги и блогове като този  -  има!  

     Всичко започва от Едно място и съдбата на всичко е да произведе /качествен информационен/енергиен продукт/  нещо уникално и да се върне при Извора. Нашата душа /съзнание, менталност/ е нашия билет, нашата единствена възможност да изпълним смисъла на света /Бог/, от който сме родени.  И този шанс, тази стъпка напред е вътре в нас - тук и сега.

========================================================================      

#   Слушам за бункери на милиардери  или  за това – как еди-кой си иска да живее 100-120-150 години. Освен инстинктивният порив за живот, какво смислено ни подтиква към желание за дълъг живот?    Какво ще сътворим през това време, какво полезно ще дадем на другите?      ….  Докато търсим рационални, сърдечни или духовни причини да "живуркаме", отвъд „биологичния режим”,  дано разширим достатъчно "прозореца" на съзнанието си за да видим  Смисъла  и да го изпълним! ...  И тогава ще станем част от ония единици, които "излъчват"  Бога в себе си!  ...  Срещал съм /виждал съм/  само 3-4ма за изминалите 56 години.

 

*  Нашата форма на живот – биологична, ментална, съзнателна е всъщност част от Еволюцията на потенцията /онова, което индусите наричат Божествена Мисъл//.

** Всички емоции, мисли, чувства,…  са вибрации с определена честота. Целият ни съзнателен, духовен живот е израз на определени енергийни процеси.  Дори  онова, което наричаме спасение е физичен процес, необходим за Цялата система.  И всяка житейска възможност е всъщност част от  програма, която ни се налага като проверка.    

*** … чрез вяра /2Тимотей 3:15/, медитация, благодеяния, енергийни методи, Нирвана, лично усъвършенстване /Евр 5:9/, опрощение /Лука 1:17/,… или „никой не дохожда при Отца, освен чрез мене. ”

**** Излизане от Лабиринта /от отвличащите дейности на материята/ чрез еднопосочност и хомогенност на душата е естествения еволюционен път,  движението към все по-високи вибрации.  „Завърни се към корена си  и се слей с него, и ще реализираш небесното царство” прочетох в някое от „забранените” евангелия.  Или казано по друг начин – онова, което произвеждаш, трябва да разкрива и развива Божествената ти същност.

***** Всеки от нас, рано или късно  ще познае,  ще се промени и ще участва  /в Божествения план/, защото  преминаването през  3те  свята ще увеличи и усложни морфогенетичния /мьоон неутрино/ духовен свят.  

$  Свободното ти съзнание е задължително условие за спасение.  Материята, Дяволът, бездушните същности,... това е света /и Новия световен ред/ , в който се раждаш и за тях не е толкова колко ще забогатеят от твоя труд, а да укрепят своя свят чрез ниските вибрациите, които предизвикват в душата ти.  Успеят ли да я "смъкнат" в Долния свят - на страховете, на агресията, на суетата, на инстинктите, .... успеят ли да пренасочат духовната ти енергия през рептилния /мозъчен/ дял - все им е тая какво материално  ще  ти вземат. Целта им е постигната - другото са подробности.  А ако така са ти "взели" душата - каква свобода имаш и кое друго има значение?

€    Самият съзнателен живот е нов, друг свят - надстройка, който започва от нула и "върви' към безкрайност  т.е.  започва с нервни движения в едноклетъчни организми и се напластява до безкрайно информационно поле  /, което ние наричаме Бог/.  Нашата съзнателност е в своето начално развитие, макар крачка над животните, но пък важно за света начално ниво. Тази форма на живот няма нищо общо с материалната еволюция т.е. ние, съзнателните души сме паралелен за материята свят.  И докато пътуваме към съзнателната си еволюция, преминаваме през много нива. Всяко съзнателно ниво крепи свое ценности, поддържа свои страхове, навици и светоглед, допуска определено количество щастие, истина, логика и т.н.. Между различните съзнателни нива не може да има безпроблемна и спокойна връзка. По-несъзнателният не разбира и съответно се плаши от по-осъзнатия. По-долните нива поддържат агресия и "къса" причинно-следствена верига.     ...   Всяко съзнателно  ниво  е като отделен клуб по интереси.  ... Тази информация често може и трябва да ни обясни не само историята, политиката и икономиката, но и личните проблеми и житейските ни успехи и несгоди.     ...   Всъщност съзнателният живот има доста пъстра и сложна еволюция, която си заслужава отделен раздел от психологията, културологията и историята.

Коментари

  1. ..."утвърди и озакони своята „божествена същност” /по физичен начин/. " .." … чрез вяра /2Тимотей 3:15/, медитация, благодеяния, енергийни методи, Нирвана, лично усъвършенстване /Евр 5:9/, опрощение /Лука 1:17/,… или „никой не дохожда при Отца, освен чрез мене. ” " ..- непосилно за хора отдадени на 'ядене , пиене и тези три неща' 😏 оттам и единиците успели да "" бетонират " своята съзнателност" ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За това казваме "единици" ! Освен това разумно подредения "среден път" може да те отведе към "божественото осъзнаване" без да прекаляваш със светоста, която и "на Бога не е драга". Мисля, че този живот е като многопластов шах - трябва да го изиграеш и на физиологично, и на психично, и на енергийно, ... на всички нива, без да пропускаш възможностите, без да замърсяваш пътя, без да излизаш от закона.

      Изтриване
    2. ...чак сега ми просветна , че да преодоляваме вътрешните си конфликти ( от най - елементарни до сложни ) с помощта на " средния път " ...е разбиране Играта на дуалността..и от разделен на две се преформатираме до цял ..., а от там натам би могло и да е " божественото осъзнаване " ..; всичко е в това да си дадем сметка кой / кое / какво ни държи в дуалността .., а според мен това са вътрешните ни конфликти ..., които ден след ден остават неразрешени и властват над нас ..до момента , в който изберем "средния път" като най -удачен инструмент към примирие..

      Изтриване
  2. ...често напомняш за годините си , Тот , но струва ми се или поне аз не помня да си споменавал за рождената си дата 🤔...ей така за справка и едно наум за зодията 🙂..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Везни, септември. Ама на съвременните астролози не давам ухо. Пък и онзи, дето чакат звездите да им помагат или пречат - не са "сериозни духове".

      Изтриване
    2. ...🙂...благодаря все пак !...

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог