Честита Нова 2023 година

          Празнуваме идването на Новата година на брега на морето, пожелаваме си здраве и успех един на друг, пием шампанско и се надяваме на късмет и спокойствие занапред.  И всички около нас са превъзбудени, в еуфория, но след ден-два пак ще влязат в стария коловоз – работа, грижи, планове, политика, вируси, цени, … .  И дори в тази празнична атмосфера пак, някак извратено,  макар и за минута се сещам за съвременния свят, който много очевадно е преминал нормалните граници на лъжата, на суетата, на алчността….  И докато размесвам оптимизъм с реализъм, сиво и бяло, светло и тъмно, ... наред със здравето си пожелавам за 2023  да запазя и извися  Ясно Съзнание.  И се замечтавам - както аз, така и повече хора да развием  дълбоко и „разбиращо” съзнание, за да се уверим всички, че:

-       Само позитивното мислене е градивно … и никой., и нищо не трябва да ни го отнема /медии, приятели, обстоятелства, материални и емоционални вълни,… /

-         Трябва да разпознаваме още по-добре различните категории хора #, нюансите на енергията около нас, „цветовете” на все по-агресивната илюзия, както и вярата вътре в нас, върху която ще израсне по-доброто бъдеще, …

-     Егото и суетата са последния и най-упорит баласт, и които задължително трябва да изхвърлим, ако искаме нормален и достолепен живот, ... в който не се пълзи, а се  лети.

-       Имаме право на  свое адекватно място, … че трябва да анализираме над рамките, … че имаме силата и правото да променяме реалността, … че следващите нива на съзнание, тепърва ще се разгръщат пред нас*.

-       Добре разбираме, че който възбужда емоциите ни, ще ни отнеме разума, спокойствието, интуицията и  ще ни „заиграе” в драмата  на  его-илюзиите.

-       Само ти определяш дали деня, годината, живота е светъл, спокоен, смислен.  Вътре в мозъка се създава или се отнема  светлината, спокойствието, смисъла.  Всичко се случва в главата ни и ако някой друг дирижира това – той ти е станал господар.

-        Ако пуснем Христос в живота си** - ще изчезне всеки страх и всяка суета.  Ако пуснем Хермес в живота си - ще изчезне незнанието и безпътицата. Ако пуснем Буда - ще се научим да наблюдаваме спокойно „реката” на живота. …  Ако не четем „дебелите книги”, няма как да унаследим опита на света преди нас и да живеем нормално.

      Ако празнуваме празниците и делниците с  оптимизъм, с вдъхновение, с вяра, с благодарност, … ясното ни съзнание ще започне да се доближава до онова, което наричаме Божествено съзнание.

          Пожелавам на всеки – повече светлина и повече любов през новата 2023 година!  Имаме своя  живот, имаме своя шанс да се включим в тази мистична, божествена приказка  по свой, градивен и уникален начин***.


========================================================================= 

 

*  от „параспособности”, през утвърждаване на сушумна до  усещане за време и съзнателен контрол над материята.

** … защото само, когато духа /Бог, живота/ влезе в душата /Аз, паметта/ ще се роди съзнание, а именно то  е израза, идеята, пътя на  Божествената еволюция, на която сме неволни свидетели и в която участваме.

***   Всяка душа, докато се издига има качеството да даде нещо свое, нещо оригинално.  Един може да вдъхновява с таланта си, друг е добър математик, трети разбира от земеделие, четвърти ще ни впечатли с добро сърце, … . Докато се възхищавам на всеки, който  вдъхновено дава "своето",  ще се опитам да направя онова, което ме „омагьосва” последните 40-45 години – богопознанието.  Тази година ще излея в този блог  /по възможност/ цялото си неординарно познание за Бог /като дух, душа, идея, движение,…/ и за човека /като смисъл, творение, път,…/ … с пълното съзнание, че това може би ще има  практичен ефект за душата след година, две  или  15.  Надявам се!

# "Краткият" ми житейски опит /56г/, ми показа, че хората могат да бъдат подредени в категории. Без да вмъквате инстинкти, хормони, чакри,...., достатъчно е да прочетете човешката история /Приказка за модифицирани примати, които за 5 хиляди години си спретнаха 14500 войни/ и да сравните реакциите на приятели и познати  за да открие хората на агресията, на инерцията, на егото, на лудостта,... както и хората на вдъхновението, на таланта, на доброто сърце, на "небето".  За съжаление съотношението е 85% към 15%/може би/. За съжаление в повечето случаи нямаме избор. 

Коментари

  1. ...благодаря !...Честита 2023 и на теб , премъдър Тот !!! ...и нека е както пожела ти - наравно с със здравето да е Ясно Съзнание , светлина и любов за всички !!! ...също и още много от теб и богопознанието в блога ти !!! ☺️...

    ОтговорИзтриване
  2. ...какво правим по - нататък с категориите хора !? ...да речем , че съм намерила мястото си във вдъхновено - творческата категория пълна с добродетели 🙂 ..., какво правя с другите категории !?.. - противоборствам / воювам с тях .., игнорирам ги / правя се , че не съществуват ..или.. търся общ език .., общият знаменател , който ни свързва ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От личен опит: 1. при неотложен контакт = общ език и никакво обвързване или сделка, 2. воюването е грешно решение на всеки проблем, 3. при нужда = помагаш безкористно и се отдалечаваш на безопасна дистанция и 4. при всички останали случаи игнорирам, но запазвайки всички положителни чувства, независимо от всичко. Не съдя, не критикувам, не говоря лошо, не влизам в спор, не търся сметка, не отразявам чужди думи и емоции и т.е..
      Просто върви в своята посока с "добронамерен позитивизъм", на дистанция и според моментната преценка - помагай!

      Изтриване
    2. ...струва ми се , че току що описа в детайли и действия неутралния наблюдател от предния пост 🙂 : "Ако достигнеш до това нивото на осъзнат неутрален наблюдател – си на крачка да разбереш как и защо Бог мисли и твори."..

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог