Стълбата на Яков!

      Независимо как оцветяваме с мислите си този свят, той си остава „законна математика”. И макар самият живот* да е „чудо” със собствена воля  над ентропия и хаос, той също следва правила и посока,  подобни на тези от  безкомпромисната и безчувствена математика.  Няма значение как ще ги  наречем: вибрации, резонанс, енергообмен, морал, спасение, … . Никакви хитрости, уговорки, индулгенции или догми не могат да ни освободят от начертаната  съдба: да изкачим стълбата на живота като дерзаещи души**.  Можем да придаваме тежест, важност и дълбочина на всяко наше „човешко начинание”:  било то бизнес,  мъдрост,  политика, социална, спортна или научна дейност,… , но всичко това всъщност си остава част от нашето „цивилизационно бълнуване”.  Те са част от естественото ни развитие като съзнание и цивилизация,  но ако крият или заместват истинското ни предназначение и преживяване, стават част от илюзията на тази Матрица.

      Има стълба, която свързва животното и Бог, творението и Твореца, земята и небето!  Всеки от нас е поканен да се качи на тази стълба и да извърви своя уникален път до горе.  Когато избираш да обичаш, да бъдеш благодарен, да съхраниш чистия покой в себе си – значи стискаш здраво стълбата и правиш крачка нагоре.  Когато допуснеш да се влюбиш в материята, да се увлечеш по играта за натрупване и властване, да осакатиш сърцето си с агресия или омраза,… падаш от стълбата.  Има хора, които запазват достолепие, вяра  и спокойствие, независимо дали ще срещнат мизерия, провал или смъртта – те са разбрали защо им е спусната стълбата и къде води тя!   Има хора, които не разбират, не оценяват възможността и се пускат от житейската стълба за жълти стотинки, за миг слава, за дребно удоволствие, заради евтини емоции, от пораснало его, ... .

      Имало е  200-300-400 милиарда години „Божествена самота”, през които ти, аз и всички хора, които познаваме не са съществували.  Днес ти, аз и всички хора, които познаваме сме тук и имаме осъзнатата възможност да разцъфнем в качествено нова енергийна реалност.  И няма значение дали  ще опознаеш в дълбочина първичната си /духовна/ същност***, както и Източника, от който тя произлиза  -  важното е да не се пускаш от стълбата.  Когато загубиш състрадание – падаш от стълбата на душите, независимо дали /например/  с мозък можеш да променяш астрала!  Когато загубиш вяра – пак падаш, независимо какво си спечелил от материята, колко си известен и какво/кой  зависи от теб!  Когато допуснеш в сърцето и ума си негативни думи, мисли, емоции,… отново падаш от еволюционната пътека, защото, ако преди хилядолетия ни е трябвало тяло, инстинкт и мозък  за да оцелеем като вид, сега ни трябва добронамерена и осъзната градивност за да оцелеем  като душа.

      Тази стълба съществува откакто „Елохимите са ни вдъхнали живот”  т.е.  пред всяка осъзната душа стои дилемата: да остане при животните /тъмната материя/ или да се изкачи при боговете /спасителната светлина/!  Всеки ден, всеки час, всеки наш съзнателен продукт е крачка по стълбата и твоя е волята - нагоре или надолу!  Животът ти е уникален, както и съзнанието #, и отговорността, с които подхождаш към него!

=========================================================================

*  Животът  е качество на материята да декодира и променя информацията.

** Audenes fortuna  iuvat

*** Връщането към първоначалната, оригинална същност на осъзнатата душа е прокламирана цел в почти всички религии! Трябва да го разбираме като вид пречистване, възстановяване на връзка /пъпна връв/, законново движение,... .  Това е мистичен процес на хармонизация на аза с духа, който може да бъде разбран, само, когато лично се преживее.

#  Ти, като всеки друг, когото познаваш си една паралелна Вселена. И там в нея,  твоето съзнание прави света реален и логичен /или плете една голяма илюзия/.  Без твоето съзнание, всичко, което е - губи смисъл, дори във физичен аспект /ефекта на наблюдателя/. Следователно Реалността, Истината, Генезиса, Бог, ... са "скрити" зад това, което наричаш свое съзнание, а онова, което то създава е единствената реалност, която  има значение за теб.     /А какво е бъдещето на твоя паралелен свят зависи от неговата структура  -  нещо, което го обвърза с определена реалност или илюзия./

P.S.1: Дори простата теологична логика ни води към "стълбата на душите".  Дори най-елементарните въпроси като: "защо Бог се мултиплицира?", "защо не помня преди раждането като съм безсмъртна душа?", "защо Исус говори за избрани души и за вечния огън за други?" ни водят към необходимост от въплътяване на духа, от активиране/"вразумяване" на душата му, нещо, което наричаме съзнание, както и от различните посоки на натрупаната там /в съзнанието/ информация.   Само от тези 2-3 очевадни аксиоми, могат да се изведат невероятно много силогизми /пример/:  че градим информационни фрактали, които влияят на полетата ни и от там на съдбата ни,  ...  че душата ни е многоизмерно явление, което бихме разбрали, ако вникнем в енергийни и информационни пластове, отвъд нашето 4измерно съществуване /тя е като айзберг, на който се вижда само върха, а всъщност съществува едновременно в няколко време-пространства, до които елементарното ни съзнание все още няма достъп/,. ...  че съзнанието/живота е софтуеъра на Вселената и се измерва чрез количеството и качеството на самостойната активност, ... че ние всъщност сме "вход/изход" за висша енергия, ограничен израз на жизнен извор от Свят, който непрестанно се променя и усложнява /и нашата идентификация е поредната ни илюзия/, ... и т.н., и т.н..  Т.е., ако изучаваме човека /жизнен фрактал/, все едно стъпаловидно изучаваш неговия Извор /Бог/ в по-нискоизмерната му проява.  Но не само научно познание е необходимо за да разберем за да изградим духовност, но и  хармонична психологична структура.

P.S.2:   Този живот „забърква”  главите ни в нестихващи потоци от щастие и нещастие, успех и провал, добро и зло, …. Егото ни се „подува” от ежедневни поляризирани ситуации, които неусетно „приспиват” и последната съзнателна клетка в нас.  Всички емоции, всички „важни житейски” факти, с които се идентифицираме са илюзорна атракция. Името ни, расата ни, националността ни,… всичко, което приемаме за свое „определение” са малки частици от илюзията.  И колкото повече потъваме в „човешките” си тегоби и определения, толкова повече се отдалечаваме от същината на този живот, от неговата цел. Така ставаме потенциална част от армията на „готовите за програмиране”.  Така ставаме лесно податливи на внушение, удобни за хипнотизиране, неосъзнати като роби, подготвени да бъдем сплашени /смърт, война, наказание, вирус, инфлация,…/.  Хората на Илюзията са малки енергийни генератори в ръцете на онези, които натрапват прогнози за бъдещето и енергията на „програмираните” захранва до толкова тази прогноза, че тя става действителност.  … Това е долната част на стълбата. А какво става в горната й част?

       Повече съзнание, значи повече вътрешна свобода. Никой не може да мисли, прогнозира, дава определения, анализира,…. вместо теб.  В горната част на стълбата, заради увеличените съзнание и свобода, надживяваме  илюзиите и страховете дотолкова, че те изтриват и много други деструктивни поведенчески реакции. Самото движение към Извора, самото доближаване до Фонтана на Живота  преобръща енергетиката ни, отношението ни към самия живот. Достигналите горната част на стълбата не се страхуват от смъртта, защото знаят същността на живота и  разумната идея вложена в него.  Те не могат да бъдат вербувани, емоционално увлечени в политика, в междуличностни интриги, в обществени отношения, … . Ако се приближаваш до Извора – тъмнина, хаос, манипулация, объркване, безизходица, безпътица, … изчезват в миналото ти.  Колкото по-близо си до Фонтана, толкова по-ясно и разумно става всичко, … толкова по-правилен и благоразумен става живота ти.    


Коментари

  1. ... благодаря, премъдър Тот !!!! ....лесно ти е на теб.." разцъфнал в качествено нова енергийна реалност " ..с ухание на амрита 🙂...; всъщност по - лесно ли става !? ...

    ОтговорИзтриване
  2. Спускането на духа /с душа/ в материята е динамична провокация от житейски факти, независимо как ги наричаме /добро-зло, щастие-нещастие, успех-неуспех, болка-удоволствие, удобство-нищета, .../ ще възбуждат нестихващи пориви, инстинкти, напрежение, желания, ... . А за да се „събуди“ душата, за да се разгърне потенциал, изразен в съзнание, трябва да се издигнем над това изпитание, тази необходимост, тази „възможност в тяло“ , както и високо над нашите човешки категории, определения, емоции в бурното кармично море от его и невежество! На фона на епизодично повтарящи се лични трагедии - уроци без значение как определяме – лесни или трудни, материална сага на душата, може да я изведе от блаженото й, неосъзнато, летаргично състояние и това с благодарност определяме като събуждане за небесното царство в нас. След тази просветляваща опитност душата – събудения божествен фрагмент, може да премине във всяка реалност, защото вече има активирани качества срещу хаоса, ентропията, тъмнината, в които се е родила. Преминала успешно през необходимата „лесна“ или пък „трудна“ материя, пробудената душа се издига над карма, превъплъщения, суетата, егото,... над неузрялото си минало и от семе се превръща в Сеяч на нови, подредени, осветени малки светове. Като малки свещици в тъмна стая! Колкото и да се ровим в житейските си трагедии и „лични сложнотии“, все някой ден достигаме по-високо - до осъзнаване на логиката от „сливането“ ни с материята. А до тогава ще се оплакваме, ще се прераждаме, ще падаме от стълбата, житейските събития ще ни сломяват, ще търпим бурите на личните си драми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ...понякога слагам ръка ..върху написаното в блога ти ..и искам да попия есенцията ти 🙂...;от една страна е изящното ти слово .., а от друга е стабилната ти уравновесеност на " Сеяч на нови , подредени , осветени малки светове . Като малки свещици в тъмна стая ! " -..моята свещ в тъмното на скритата реалност ! ..благодаря , Тот !!!...

      Изтриване
  3. ...ефекта " уау " , Тот ! ...последният абзац от втория p.s. ..е като заклинание , щит , противоотрова..към деструктивно намерение и вмешателство ..( или е заради " Доктор Стрейндж...".препоръчан от fade in dark ..та чак си представих и магическата ти мощ да противостоиш на "злото ")..; така и така съм на тема за Мултивселената ..ти какво мислиш за паралелни на нашия свят ..не , толкова дали съществуват .., а пребиваваш ли осъзнато в паралелни реалности !?...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние сме холограмно отражение на света, който е пълен с вибрационни профили - паралелни реалности. И всеки от нас създава миниатюрен, уникален вибрационен модел, в който живее. /да не бъркаме паралелни светове с измерения!/ Така, че – да, пребивавам в своята паралелна реалност, част, от която се опитвам да отразя в този блог. А и щом чуя и да вникна в други паралелни реалности /в случая - хора/, започвам да виждам и разбирам повече от този свят. Ако се вслушвам повече в другия, ако съпреживея и неговите опитности, ако обменя разбиране и любов – ще увелича диапазона на своите вибрации, ще разширя съзнанието си, ще активирам човечността си, ще споделя и приобщя други паралелните реалности към моята!

      Изтриване
    2. ...всъщност съвсем възможно е да се обърка човек , както аз до скоро неуместно заменях "органична" връзка с Бог с "биологична" такава 😁.., затова да видим дали съм разбрала : паралелната реалност си е съвсем реална реалност ...и можеш да преминаваш от една в друга ( както и от човек в човек ) .., ако си на подходящата вибрационна чистота ..и ако имаш активирано светлинно / духовно тяло ..; а измеренията са част от структурата на това светлинно / духовно тяло ...; ..горе - долу в час ли съм !?🙂...

      ...и още нещо ...да споделя за издънката , в която сама се хванах ...покрай коментарите в fade in dark ...; значи автора пише : " Изхода е възможността да се слееш с Източника на всички реалности." ..; на което аз отговарям с : .." първо , колкото и да си свръхчовек , свръхсензитивен , да имаш неограничен достъп до акаша , да си чудотворец , светия ...е твърде самонадеяно даже и да си помислиш , че нашия ум може да обхване " Източника на всички реалности " , а още по - малко се слееш с Него ..; и второ ( според мен 😁) , Източника на всички реалности е непроявената тъмна субстанция да го наречем ...и да се слееш с Него е да се занулиш до непроявен , което според мен е невъзможно .., колкото и по принцип уж..всичко да е възможно 🙂..."
      ...как така съм напълно ок с възможността за органична връзка с Бог !?.., а когато стана въпрос да се слееш с Източника на всички реалности ..го разделих на проявен и непроявен ., обявих го за необхватен на нашия мозък ...и в заключение ехидно отсъдих 🙂 мисията невъзможна !..; уж вече сме се ориентирали , а всъщност не съвсем ..

      Изтриване
    3. Ако преминаваш между вибрационните реалности – те вече не са паралелни за теб, а твои. А физическите паралелни реалности са диференцирани вибрационни системи, подобни на нашето съзнание. Измеренията са структурно различни реалности. Нашите /светлинно, духовно,…/ тела са инструментална възможност за съзнанието да преминава през и между паралели и измерения, което е обратното на „зануляване”. И ако надмогнеш невежество и илюзии, ако пораснеш /емоционално, ментално, кармично,…/ ще разбереш, че връзката с Проявения /и светлинен/ Източник е нашата основна, единствена и възможна мисия. За да разберем това, трябва да разбираме сега: къде и колко даваме от енергията си, под каква форма и че този факт е съдбоносен за нашата душа!

      Изтриване
    4. ...отговори ми по възможно най - кодирания начин ...благодаря , Тот ! ....прати ме в десета глуха 😁..

      Изтриване
  4. ...асоциация с твоя Фонтан ☺️:

    "После идва ред на трите кулминации, четирите достижения, петте желания и деветте същности, които също трябва да бъдат усвоени, включително така наречените,,свирене на нефритената флейта“ и „отпиване от нефритения фонтан"."
    из "Дъщеря на небето " от Н.Которн

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук, Нейджъл Которн предполагам говори за У Джао и подтекста едва ли е мистичен. Но пък това ми напомни, че голяма част от окултната истина се замаскира зад метафори или е променя като думи*. Въпреки натоварената ми програма, почти всяка вечер отделям час за "практикум", в който освен мои, развивам и чужди упражнения. Та, когато преди дни преживявах упражнението "възнесение", открих, че зад грандиозни мистични скокове и пластове, всъщност са прикрити фини, миниатюрни преходи между чакрите. Зад невероятно дълго и многопластово възходящо преживяване се беше скрил малък "чакрен" скок. А "нефритения фонтан" съм срещал като израз за изблик на Кундалини през теменната чакра! Не знам за Которн, но има автори /Едгар По, Л. Карол, .../, които успешно вплитат окултни истини в детски приказни сюжети.
      * ако не кажеш нещата с точните думи те губят "магията" си. Този, дълъг за обяснение факт, явно е разбран още в средновековието и много езици са "подтикнати" фонетично да променят звученето на оригинала. В английският език нито едно име не звучи в оригинала си: Джийзъс, Моузес, Ноа, Морфиус,... .
      Та, подсказки, прикриване, размазване, променяне,... ! Ако си тръгнал да сглобяваш пъзела на истината, очаквай непрестанни дребни препятствия.

      Изтриване
    2. ...винаги и на сто процента подготвен !!! ( ..нищо не може да те изненада ! ...ами текста не е много от мистичните ..освен ако секса не е част от мистиката 🙂..)..; не ми се мисли ..как са се чувствали твоите учители / преподаватели покрай теб .., че даже и съученици/ състуденти..- едните с "подронен" авторитет ..другите съвсем глупави ..; благодаря , Тот ! ( ..колкото и да е изтъркано от повтаряне това " благодаря " ..се налага да го ползвам !!) ..; а колкото до метафорите - духовното всичко е в метафори ...иди го разбери ! ...

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог