Събуди се!

       Има една неуморна танцьорка, която танцува ли танцува пред нас непрестанно! Ден и нощ, сутрин и вечер, в младост и старост. Нейният вихрен танц* не спира от люлка до гроб и неусетно  приспива душите ни.   Кърши стройно тяло, когато хормоните  заиграят в младостта, …   и през 20те години, когато семейните задължения задушат детските фантазии,… и не спира да танцува, когато помъдряваме, и вникваме в потайностите на живота.  Но докато държи вниманието ни, тя неизбежно ни отнема шанса да се събудим..., защото кой, ако не чудото живот, чудото душа** ще „преобърне”, ще трансформира собствения, а и целия този свят.  А ако го направи, дали Вселената ще стане по-красива, дали ще се превърне в своеобразен синапс от нарастващ Мозък, зад който стои онзи структуриращ „вятър”, онзи деятелен принцип, който извънземните наричат Бог?      Но танцьорката Материя е приспала душата ни  и люспите на илюзията пред очите ни са дебели.    И вместо тази информационна сфера да се сдобие с "безброй очи" /да стане съзнателна душа#/, тя от хилядолетия е хранителна среда за ниски същности, които пият живителна енергия от това перпетум мобиле, … докато танцьорката я забавлява, … и докато не стане градивен материал за нови души!

      Можем и трябва ли да се будим от този сън ... за да оживеем наистина? Можем ли като белене на лучени люспи да прогледнем постепенно, да се измъкнем от хилядите утвърдени илюзии:  като  осъзнаем, че сме безсмъртна душа, … като си обясним, че като такава /душа/ живеем  в различни измерения и в повечето от тях спим „атрофиращо”, … като  разберем за потоците от души, които като дар, като шанс се дават и разпределят „от горе’ за да променят Вселените***, ….  Дали да разкрием пред себе си магията на безвремевото небесно царство**** в нас – духът, … дали да събудим душата, която сме, като си обясним защо мозъка е имитация на света #, или защо Вселените са времеви фрактали,… дали прошката, състраданието и осъзнатото богоподобие ще разтърсят душата за ново ниво на проява.   Едва ли!   Едва ли ще ни събуди и сакралната истина, че всяко съзнателно същество е лице на Бог, … че всъщност ти го представляваш днес и тук в материята, … и че между вас има непрекъснат, автоматичен контакт, независимо дали  разбираш това. 

      Душата е като дърво:  само, ако е зряла ще даде плод!  Всяка си има личен момент на осъзнаване и спасение!  Все идва ден, в който изпитанието  т.е. танцьорката – Материя, вече не може да задържи нито вниманието, нито полета й @.  Все идва момент, в който препълнена със знание и любов тя, душата ни става уникална, талантлива и градивна, и се помирява с неизбежното си предназначение, и благодари, ...  и захранва своето бъдеще, своята карма с подходящата енергия и посока. 

      Започнеш ли да игнорираш танца на материята, … започнеш ли да пълниш със светлина всеки свой продукт /мисъл, дума, поведение,…/, … започнеш ли да живееш като магьосника на собствения си живот, … откриеш ли в любовта – врата към жизнената и оздравителна  връзка между живите  форми, … станеш ли даващ, а не потребител на енергия   -   ще разбереш защо и как да разгърнеш душата си  /априори потопена в безвремие и различни измерения/.

     Когато се изплъзнеш на илюзията, … когато разбереш кой си и защо си тук, … когато вибрациите ти се офинят толкова, че етерното тяло задвижи „динамото” си,… когато самосъзнанието те изпълни със сила, … и когато съзнанието ти***** започне да се разгръща чрез любовта      ще плачеш от сърце, когато чуваш истина, … ще се усмихваш откровено, когато виждаш красота, … ще засияе „детето в теб”,  когато надживееш  материалните игри.  Ще знаеш, че този живот и това тяло са само малка част от пътя на душата и тя е единственото, което има стойност, … в тази Вселена!

        "Защото по-Велик е този във вас, от онзи в света"  и  "какво те ползва, ако спечелиш целия свят, а погубиш душата си"  /по памет/

          Събуди се днес! Може да нямаш утре!


* Нестихващия поток от сетивна информация, мисли, външни манипулации, материално състезание,… .  Но пък има много дребни уроци, които душата ни трябва да научи за да узрее напълно. Дори само да наблюдаваш живота, който „минава” покрай теб – като прекараш житейските истини през всичките си тела, ако ги усетиш – ще научиш урок,… ако се съгласиш с кармичните обстоятелства и ги приемеш – подсъзнанието ще се подреди, … ако простиш, ако се смириш – ще можеш да продължиш нататък чист, … ако натрупваш опитност – душата ще открие нови сетива към този свят.

** Нашата душа, структурно не е като животинската. Тя всъщност няма нищо технически общо с този свят. За него тя е необяснимо чудо!  А и душата  ни е свързана с ДНК /врата на душата към материята/.  За това ли гените определят живота ни, а живота ни променя и активира  гени?

*** Вселените са вибрационни ниши, създадени за независимо съществуване на съзнателни алернативни форми.

**** , в което няма технологично място и смисъл: илюзията, двойствеността, противоречието, безспокойството, сянката,….  Светът на духа е по-хармоничен от този, най-малкото, защото е надживял  алчността и егоизма, ... най-малкото, защото уважава живота, понеже го познава. Само такъв свят, респективно такъв човек /на духа/ може да претендира, че е достоен да застане пред Създателя си. 

***** Съзнанието е реализирана /енергия в информация/ душа на това ниво

@ ... защото количествените натрупвания са довели до качествени изменения.

#  Както чрез мозъка душата се проявява във вид на съзнание /неин естествен, адаптивен отговор в ниските измерения, водещ до самостоятелност, градивност, виталност,.../, така и Световната Душа използва материята за да изгради свое съзнание /, зад което стои и идеята за Вселените и мултиплицирането й в тях/.  Душата и Материята са елементи от уравнението на Духа, чрез които той търси и намира /увеличаващо се/ Съзнание!  ...    Това е качествен и количествен процес, за който важи цитата от Библията: "над малкото си бил верен, над много ще те поставя"/по памет/.

#  Осъзнаването на душата е правопропорционално на познанието и неговата употреба. Повече знание е повече сила, докато невежеството е зависимост, която се използва и за манипулация. Мисля, че и в  Божествената логика е душите постепенно да откриват идеята и структурата на света, и би било добре, те да приемат спокойно нивото си на достъп до информация. Това разбира се става бавно и поетапно, и хората разбират и се наслаждават на живота първо с физическото, после с астралното, после с менталното тяло и т.н.. На определен етап ще започнат да търсят симбиоза или противостояние пак с различно тяло от същността си. И чак когато осветят горните три тела и ги оживят /нещо, което наричаме съзнателна еволюция/, тогава отделни личности осъзнават душата, идеята, връзките, ... физиката и Бог едновременно ...  и от безидейни, безлични, манипулирани индивиди се преформатират в уникални малки Вселени. Те вече не следват никого и нищо, нито  принадлежат на някаква група, етнос или друга "разделяща подробност", нито могат да бъдат засегнати, развълнувани или ангажирани със "земни актуалности".  Осъзнатите духове в един момент вече не принадлежат на някаква полова, възрастова  или  верска диференциация.  Те дори не би трябвало да се унифицират с тялото или планетата, ва която живеят в момента.  Те по природа са свободни ... включително и от онова, което  сме  измислили, казали, направили тук и сега.  Върхът на осъзнаването ни като дух  няма нищо общо с информацията, която ни заобикаля от рождението до смъртта на това тяло.  Почти Даоизъм!  Но за да спреш този поток и да отвориш заложените, многоизмерни канали - сетива в себе си, сам трябва да извървиш еволюционния път на душата, който едни наричат карма, други страдание, трети "да си носиш кръста", четвърти еволюция, ... в крайна сметка е една стъпка към  Извора на живота, който наричаме Бог.

Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съвсем! Нула? ... В тази посока - много съвременни последователи на даоизма удобно и изкривено се стремят към празнотата, но не като чистота, а като бездействие в безсъзнателност. ... Нулата е в основата на бавните вибрации, на материята и не е подходяща за определение, на Онзи, който съдържа цялата информация, потенция, живот,... ! От тук нататък явно логиката и целта, и пътя ще да са други!

      Изтриване
    2. ...благодаря за пояснението , премъдър Тот !!!....

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. ...размишлявам върху всички сме проявление на едно и също нещо ...-..от простия до гения , от грозния до красивия , от добродетелния до убиеца , от агресора до жертвата , от ...бих продължила дълго ...; ..по - интересното от тук насетне следва , че това проявление на едно и също нещо / Бог Извора ..изучава себе си чрез себе си , противопоставя себе си на себе си , обладава себе си чрез себе си , воюва със себе си , побеждава себе си чрез себе си ....сякаш ...е някаква ненаситност ...да изпиташ всички възможни състояния , форми , цветове , чувства ...в контекста на заблудата , че сме напълно различни / индивидуални / отделни ...в неприкосновение ...; ...всъщност ...кое в нас поддържа тази илюзия ( его ли !? , някакъв орган ли !?...).... и възпрепятства...това сливане , претопяване , възкачване до това органично Едно ...при все че сме теоретично Едно ...; ...най - вероятно няма да има отговор , Тот..., защото многократно си го разяснил ...и все пак ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато обясняваме "защо Бог прави това?" използваме само човешки понятия, релации, ... логика. Все едно първолак обяснява квантови събития. Липсата на познание е онова, което поддържа илюзиите т.е. отговорния орган е мозъка. Практическото единство добива функция в нашия индивидуален живот, когато го осъзнаем, обосновем и използваме на всички нива.

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. ....Тот , ти като наблюдател отвътре и отвън ....отчиташ ли някаква промяна/ подобрение ( в себе си или другите ) ...само заради това , че си съзнателен !?...т.е. достатъчно ли е да наблюдаваш безмълвно фактите ...без да е някаква цел ...освен да си съзнателен !?...

      Изтриване
  6. Както вече писах някъде: съзнанието ни е „материализираното” проявление на душата. И колкото по-широк е тунелът на това наше съзнание, толкова по-ясен е пътя към изхода от Лабиринта, в който сме поставени ние – мострите живот, изпълнени складове с информация и сила. Ако се питаме каква е ползата от съзнанието ни, то значи още не сме се откъснали от животинското ниво. Като всяка друга реализирана форма на Разумната Душа, ние, съзнателните същества еволюираме: в началото смесваме познание и аз, субект и обект, наблюдаваме пристрастно, не разбираме, поляризираме информацията и прочие. Но дори и така, пак реализираме душата. Развиваме своята съзнателност по многото пътеки за да добием свобода, да намерам идеята и изхода, да добием сила да променим както кармата, така и рамката на живота, … . Промяната на съзнателността е съществена част от нашия живот и ако тя не го променя, ако не усещаме как ни доближава до Идеята, до спокойствието и щастието, до „пътя, истината и живота” – ниакаква духовност, учение или гуру няма да ни помогнат да надживеем животното и да събудим божеството в нас. Та, как иначе бихме се изкачили по етажите /полетата, телата/ на същността си за да достигнем до Средния път на Буда* и до „живейте по дух”? Та как иначе бихме разбрали кои сме, къде сме и какво се иска от нас? Нещо повече: нашето осъзнаване тепърва предстои, когато гените и мозъка достигнат пълна реализация, … когато сетива и вибрации смесят вяра и математика, … когато волята за промяна се пропие от наука и мистика, … . Всъщност точно това чакат от нас всички „наоколо”: да издигнем духовният си живот дотолкова, че съзнанието ни да съответсктва на космическите стандарти … това, което много древни аватери споменават: Свръхсъзнанието.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог