"Пазете се да не ви подмами някой"  Марк 13:5

        Повечето хора има едноизмерно съзнание*. Нещата са или черни €, или бели. Животът е просто работа, храна, любов и смърт  или пък е медитация с безметежно, безпаметно пътешествие през книги и ашрами.  Едопластовото съзнание приема света такъв, какъвто му го представят … или пък такъв, какъвто е той самия.  Умният мисли, че всичко се движи логично, … добрият си мисли, че доброто ще победи и т.н..   Ако пък „сглобим” историята като поредица от войни, алчност, жестокост, машинации  – то, еднопластовото съзнание ще я разбере и приеме като достоверна.  Ако „сглобим” историята като талант, надежда, жажда за истина, справедливост и спокойствие  – то, еднопластовото съзнание ще разбере и това … и няма да може да съчетае двете истории, камо ли да навлезе на по-дълбоките им нива, … камо ли след пълен анализ да остане безпристрастен #.  Това е масовото, това е удобното за тази матрица съзнание.  Тази Вселена е щедра към лесното и удобно мислене, защото бързо го трансформира в робско.  Този свят има нужда да си роб, да мислиш като такъв и да знаеш, колкото да можеш да изпълняваш биологичните си функции.  Той няма да поощри Реалното ти самосъзнание**, защото това ще те направи негоден за използване.  Той няма да напълни с мистична истина белите петна в душата ти ***, защото тогава неговата посока  ще ти се  стори напълно безсмислена.  Този свят крие дори научните и очевидни истини от роба, защото те могат и да го освободят.

      Тази игра за нашата енергия, за нашата душа никога не е спирала и някой ще каже – нищо ново!  Но, мисля, че днес, в началото на 21 век  Дяволът вече има числено превъзходство. А и ако в древността  пороците и изкушенията се брояли на едната ръка / похот, чревоугодничество, пиене,…/ то сега пороците, изкушенията са безброй.  Хората, които днес търсят благочестив и богоугоден живот са паднали  под 1%.  Има и други нови неща!  Динамичното и материално общество атакува всичко в нас – телата, енергията, психиката, умовете, подсъзнанието ни,… . Дали разбираш или не – има същности и закони, които искат твоята многоизмерна енергия /душа/  възможно най-дълго да се върти тук, …на разположение,… за употреба****.

    „Пазете се ,… да ви не ви заблуди някой…от лъжепророци,…, от користолюбие, …, да не се намерите богопротивници,…, от злите работници” /Библия/.  Има множество препоръки да се пазим, както  и за онова, което ще стане в „Последните времена” @.  Ако започнем да мислим аналитично /двуизмерно съзнание/, ако започнем да виждаме повече и по-ясно къде и как живеем, ако  издигнем разума си по-високо, от онези, които искат да ни използват – ще разберем, че свободата и съзнанието са задължителни условия за напускане на Самсара /кръговрата на душите/.

* Едноизмерното съзнание не търси причини, или следствия, не вижда ефектите отвъд сегашно време, не навързва веригата на взаимодействието, не анализира под повърхността, не търси средния път на ума или средния път на сърцето, гледа на всичко от много близо и го приема твърде лично,… и компенсира недостига на истина с излишна емоционалност във всичко.  За едноизмерното съзнание е характерно егото /компенсиращо знание и реализация/, както и липса на благодарност /водеща до депресии/. Не разбира, нито съзнава личния избор, който правим всеки ден, още по-малко паралелните лични Вселени, които се раждат от това ... и т.н, и т.н..

*** Имаме Белите петна в душата /минало, смисъл, бъдеще, йерархия,…/ . Душите ни имат неизползвани и недостъпни сектори, които несъзнателно провокираме и запълваме с продуктите на тялото, с което работим тук /емоции, мисли, …/.   

**  Реално самосъзнание .  Ако познавахме поне на 1-2%  божествената си същност – никой и нищо не може да ни уплаши, никой не може да ни използва, никой не може да ни унижи, никой не може да ни излъже / с все повече и по-странни „космически послания”, писма, пророчества, …/.  И който разбере дори малка част за онова, което е същноста му – ще загуби страхове, слабости, илюзии, … ще загуби всички  котви, които материята му е приготвила, … ще разбере, че няма битка или противник в този свят, достойни за вниманието му, …  ще разбере, че всяка грижа и тревога тук имат своя смисъл и утеха на по-високо ниво, … ще намери десетки причини всяка сутрин да каже защо живота е прекрасен, защо живота е важен и защо му е  благодарен, … Колкото повече познаваш същността си, толкова по-голямо е уважението, любовта ти към всичко живо, а това би променило социума!

**** ако прочетете Атали, Швааб, Харари /или видите техни видеа/ ще разберете какво световния елит иска и предвижда за обикновения човек, за неговата воля и душа.

#  Излезеш ли от ролята си на „божествен наблюдател”, започнеш ли да участваш, да се вълнуваш, да умножаваш енергията на събитията – ставаш част от дуалния свят и започваш да се губиш в лабиринта. ... Освен това материалният свят храни ниските вибрации. Негативното е удобно, продава се и е естествена реакция на уморения ум. И допуснеш ли някой или нещо да те разбалансира - потъваш в блатото на тежките вибрации /наречени зло/. ... И така няма как "светлинната пара на Демиурга" да се издигне над света ... и така няма как да оценим живота, който носим и това да ни направи господари на съдбата ни  ...  и така няма как да разширим тунела на съзнанието си, защото без светлина не можем да оценим чудото - живот.

@ Препоръката е към всички, които нямат достатъчно сила за да "останат прави". Има една парабола на силата: От едната й страна се извисяват хората на материята и колкото по-навътре са в материалния си успех, толкова повече сили добиват от тази своя кармична и ментална увереност. От другата страна на параболата са духовно извисените, чийто "вътрешен човек" е  недосегаем за  "светските повратности".  Но /за съжаление/ голям процент се лутат в средата на параболата, в долната й "нулева" скала. Там, от ляво и ниско са материалните, но нереализирани и неуверени в "светското състезание" индивиди, а от дясно и ниско са неподплатените мечтатели и недооформените и несигурни идеалисти. Тази многобройна група няма силата нито на устремените и успяващи в материята, нито силата на ония, които са изпълнени с вяра и дух.

€ - Песимист, "черноговорящ" не е онзи, който много е страдал, а онзи, който храни страхове.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог