Приказка за отровния кладенец

           Днес си позволих „удоволствието” да слушам радио и телевизия, и в рамките само на един ден се впечатлих до къде е достигнало уважението към свободата, истината и разума.  Една лекарка обясняваше защо Нобеловите лауреати, които са срещу някаква нова ваксина, всъщност са луди,  друг  разказваше световните новини с патетично начало: „катастрофа…., убийство…, шокови цени….,”  трети  приканва медиите да  се борят с фалшивите новини /оксиморон?/,  и доколото разбрах президента на някаква северна страна всеки ден имал задължителна минутка за пропаганда,  пети повтаря, че ще спаси страната „отново”,  шести се здрависва с въздуха, защото хапчетата му идват в повече,  седми преговаря с две враждуващи страни, докато търгува и с двете,  осми затваря населението си с месеци, защото предстоят избори и „лекува” опозицията от страшен вирус, девети обяснява защо червеното месо и меда са вредни, а десетия пише точно обратното, единадесети обещава да нямаме нищо и да сме щастливи, дванадесети все обяснява по конференции как да се намали населението, тринадесети търси начин да навре чипове в главите на хората, четиринадесети говори с часове за газ и оръжие, и нито секунда: защо има войни и как те да спрат, петнадесети давал милони за някой "ритнитопко", докато умните деца търсят левчета за олимпиади, шестнайсети, седемнадесети, …  и се сетих защо приех да живея като неутрален наблюдател,  и се сетих за 30те и 40те години в Германия,  и се сетих за Приказката за отровния кладенец.

         Имало кладенец с вода, която била такава, че всеки, който пиел от нея – полудявал. И когато повечето хора от селото пили и полудели, започнали да упрекват и малтретират двама-тримата, които останали нормални /различни*/. Те непрекъснато ги тормозели и упреквали, направили живота им труден, докато и те не се огънали, та пили от водата и настъпило мир.  Луд мир!

             Тази приказка от три години се сбъдва по света!

         Какво става с тази цивилизация?  Дяволът ли се е разпасал или експеримента „човек” излиза неуспешен?   Каква е диагнозата?

           Сигурно има десетки обяснения. Аз ще предложа само едно, защото мисля, че е по-близо до истината от другите 15, за които се сетих.

 

           Преди  няколко хиляди години /между 30 и 200/ сегашният човек е бил обект на генетични намеси за да бъде използван. И инстинктивната маймуна набързо се трансформирала в осъзната, говоряща, творяща, работеща и … обезкосмена. Но тази намеса е поставила парадокса „мозък без информация”.  В природата няма нищо излишно, а тук имаме 95% неизползван мозък, който в един момент е оставен да гради сам цивилизация.  Но не се е изградил естествено до своя потенциал, но няма никакви „спомени за Бог” в себе си, но не разполага с историята на собствената си душа, нито пък на всичко останало по света, нито пък с явен алгоритъм за безопасна еволюция.  И в тази смесица от инстинкти и „млад” мозък се раждат користни или неосъзнати  Илюзиите. /те съществуват само, когато сме  в тяло!/   И когато човекът е започнал да потъва в илюзиите си е изградил свой, нов център на осъзнатост наречен Аз /Себе/. Така са се родили егоизма, страстите, желанията, очакванията, печалбата, състезанието, държавата, пороците, разделението # ,… Новите емоции, новите вибрации и импулси на аза ще  родят свои цели и ценности.  А някъде по този път на нашата млада цивилизация сме се сдобили и с безспокойството, страховете, агресията,… .

         До къде би стигнала приказката  за отровния кладенец?  А какво ще се случи с полуделите?

       Дали истината казана в очите може да събуди спящите? Какво ще успокои алчността? Как безсмъртната ни душата да обели от себе си всяка сянка, илюзия**, двойственост, противоречие, безспокойство,***… ? Кога независимият дух, със собствена вече карма, достига онова състояние, при което нищо отвън не може да му въздейства?   Защо можеш или не можеш да се променяш@?

      Приказката може да има и друг край, както и друга фабула. Как? Ако повече хора започнат да мислят сами  и критично, …  ако повече надживеят желания, страсти и невежество, … ако повече надскочат общото съзнание т.е. разширят**** своето, … ако повече приемат истината за себе си и за „Началото” и така осъзнаят, че сме част от друг свят, … ако повече достигнат независимостта на душата и тялото си, ... . Дали ще намалеят лудите, ще се спаси ли малкия ни свят?

      Всеки от нас е част от тази приказка.  Лесно е да пиеш от общия кладенец. Трудно е да вадиш „жива” вода от себе си.  И различната фабула, различния  край са в това, че всеки може да се спаси от лудостта около себе си.   Осъзнаването  е само началото.  „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш”/Н.Хайтов/.  Никой не е господар на душата ти и никой не може да я натрови, нито да я спаси … ако ти не му позволиш!

* Самостоятелното, критично, различно мислене все повече е обект на натиск и това явно през следващите години ще прогресира до репресивен режим, идентичен на фашизма и социализма.

** Илюзията /авидя/, дуализма се увеличават прогресивно надолу по измеренията и намаляват нагоре по възхода на съзнанието. И колкото по-надолу слизаш, толкова повече тъмнина, страхове, суета, маргинализация,… и респективно: колкото повече тези величини влизат в живота ти, толкова повече потъваш вибрационно и душата ти затъва в шарената мозайка на материята. Реалността е ниво на съзнание! Съзнанието ти е светлината към твоята "реалност".

***  И респективно има същества /някои, от които "облечени" като хора/, на които е удобно тази енергия /духовната/ да се върти из материята, колкото се може по-дълго и за това намират съзнателно или неосъзнато хиляди прийоми да внушават на младите разумни видове като нас – страх, невежество, страст, … за да ги държат далеч от естествените състояния на духа, от силата му чрез блаженство, радост, творене, любов, … от билета му за нагоре.  / на гърба, на който пише „надживей противоречията между вътрешно и външно, между горе и долу, между теб и останалите, между небето и сърцето си, между Бог и душата си,…”/

#  Светът в същността си е като един паяк, който ражда безброй паячета и ги оплита в паяжината си за да намерят пътя обратно сами и с проверка. А всичко останало е илюзия родена от „младостта” на отделния разум. Паяците, живота - това е истинския, обвързан свят.  Това осъзнато единство  древните са  нарекли  ху-джу т.е. взаимно проникване до „единство в разнообразието и разнообразие в единството”. 

@ Ако правиш все повече себе си своя по-добра версия, всъщност изпълняваш божествен алгоритъм, написан за/в теб много отдавна. Ако не се променяш,  ще пиеш от кладенеца!

 ****  Кога ще достигнем  ниво на съзнание за да оцелеем? Когато установим, че съзнанието ни - онова, което ни прави различни от мъртвата материя е квантово-гравитационен ефект от друго време и място,… и в него можем да открием силата си, целта си, безсмъртието си, спасението си, изцелението си,… Защото в сърцевината си сме чудо на живота и всички кладенци с илюзии, невежество и желания са създадени за да държат тази божествена  мистерия в "лудешки сън"!

Коментари

  1. ...факт е , че времената са размирни .., но също е факт появата на все повече сензитивни хора ( може пък да е прословутата шеста раса за която говори Дънов ) .., които отначало и да са объркани от осезаемото различие спрямо стария модел .., то отпосле / напоследък се окопитват от така нареченото "неравностойно положение" и дори предугаждат мисията си .., а тя от една страна е да обявят , че вече са тук и са все повече ..., а от друга предупреждават , че е време старото ( мислене , строй , приоритети) да умре..; ...та мисълта ми е ..че Творението наново се пресътворява в по - добра версия ..не толкова заради обявен неуспешен експеримент ..колкото поетапното навремено съзряване / еволюиране...; старото умира !..и това е хубаво ... обновление е ..
    ...всъщност сензитивни хора винаги е имало , но някак неразбрани , гонени , подтискани , горени на клада ..., докато точно в тези времена на лудост ..те са предупредителната червена лампичка .., че няма друг път за спасение ..освен този навътре към себе си ..и рано или късно обновлението по един или друг начин ще ни застигне ...; ..относно генетичната намеса ..ми идва несериозно , защото и да се намесва ..самата тя също не е защитена от преформатиране ...т.е. в Творението няма празен ход ..по - скоро е благоприятна почва за проявление ..., но това което еволюира е обърнато към светлината ..факт ! ..
    ...радвам се , Тот , че като един факлоносец на шестата раса ..ни позволяваш ..да видим / се сверим за света през твоите очи ..и ни подготвяш ...и ни разкриваш ..и ни помагаш ..за предстоящото възкачване ..дори да минава през "смъртта на динозаврите " ..

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за удачното продължение към темата! Има много подходящи допълнения! Първите кълнове на Новата раса избиха още през 70те-80те години. Познавам някои от тях, познавам и ответната реакция срещу "новите". Бях на 13-14г., когато бягах през прозорците от милицията заради "забранени" събрания, търсех неистово книги, изречения, апокрифи извън общотоприетата догма, имах дебело досие заради притежание на "пропагандна" литература /християнска/, ... искам да кажа, че помня началото, сега е центъра на бурята и надявам се да видя как ще продължи битката за нашите души! Интересни времена! Вярвам, че здравия разум и чистото сърце ще помогнат този "експеримент" да продължи успешно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ...когато " експеримента " е волята на Всевишния..хлабаво няма ;) ..

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог