"Но който устои до край, той ще бъде спасен"     Матей 24:13

     Всеки ден сме на урок по живеене. Всеки ден носим торби с обсебващи грижи, с тежки битови задължения, със заробващи правила, с пъстри нюанси на оцеляване,… . Гравитацията  на материалния живот неусетно ни увлича и крилете на душата ни се свиват, светлата архетипна същност, която сме погрознява.  И ето тук е урокът на живота: как да се справим с материалните и социални задължения без да оскотеем, без да пълзим, без да изродим човека вътре в нас- създаден за да лети, да свети, да бъде непринудено щастлив?  Как да преминем живи, здрави, радостни от тук без да забравим, че сме духовни същества.   Може би трябва да опазим 5-6 свои правила за да устоим на света, който ни се налага отвън … ако вече не ни е превзел #!   Може би трябва да имаме свои приоритети за да не потъне лодката на личното съзнание и живот** в морето на общото несъзнателно, на финансовата конструкция, на измислените догми, … все неща създадени от някого за да крепят това общество*.

    Ето мои 6 прости постулата, които ми помагат да се „отлепя” от потока, да се засиля за "летеж”:

1.        Чистота:  Ако цапаш тялото си с „мърша”, ако си чревоугодник и тикаш безразборно всичко цветно и вкусно в устата си ще дойде време да не разбираш и да зависиш от химията /биохимията/ в тялото. Ако нямаш висотата да надскачаш дребните интриги, негативните емоции, … ако не владееш психиката и ума си – това ще те зацапа дори повече от кулинарната вакханлия.  Ако се вживяваш в илюзии, ако се вълнуваш от „филмите” на този свят, ако насочваш страсти, емоции, желания, мисли към пъстрата човешка Матрица, няма как да достигнеш чистотата, без която душата няма как да полети.

2.        Баланс: Макар и късно разбрах, че няма спокойствие без баланс. И в работата, и в почивката, и в мирогледа, и в отношенията с другите, и в удоволствията,… загубиш ли баланса, мярката – губиш здраве, посока, смисъл, а понякога и живота си.

3.        Енергия: Натрупването на сила е приоритет на осъзнатия дух.  Ако се научиш да бягаш без да се уморяваш /и буквално/, да работиш без да се изтощаваш, да се храниш и да ставаш от масата с повече енергия /а не обратното/,  да черпиш енергия от околния свят ***, … ще си подариш повече  здраве, ум и дълголетие. А и връзката между енергия и съзнание е директна, важна и съдбоносна за онзи, който я разбира!

4.      Съзнание: Ако не се развивам ментално - сам и постоянно, … ако не разширявам поглед, информация, анализ, … ако не издигам съзнанието си,  рано или късно света ще го превземе и ще го „върне в редицата”.  Никой не може да се спаси от тази материя, ако не осъзнае пътя, ако не използва до край ум и сърце. Никой няма власт над съдбата си, ако съзнанието му е на „общо ниво”, защото тогава някой друг му го програмира!

5.        Посока: Избрал съм да вярвам, че света е логичен и създаден разумно. Всичките ми приоритети в този живот започват и завършват с тази вяра. Това прави борбата ми с дребните материални и „човешки” задължения спокойна. Посоката****, в която си приел да гледаш, … съкровищата, които си решил да събираш, ... душата, която оформяш €,   определят дали ще вървиш изправен, спокоен и щастлив.  Ако това не е така с теб: промени или себе си, или посоката!

6.        Начин:  Приех да обичам всички, защото сме парчета от едно цяло, … защото всеки го заслужава, … защото това е връзка, …, защото така стопявам егото,... .  Научих се да запазвам спокойствие, защото осъзнах, че няма щастие без спокойствие, … че няма основателна причина един безсмъртен дух да се „люшка” насам-натам, … че всичко е написано,… .    Уча се всеки ден да живея и знам, че светлите мисли, положителните думи, добронамереното поведение са части от този урок наречен живот и … това приех за моя начин да премина от тук.

* Преди 30ина години исках да избягам от тази човешка Система или да открия начин да я разруша. Този анархистичен порив с възрастта се укроти, защото открих, че е наивен … защото си представих, как би изглеждал света без правила, … защото опознах природата скрита зад мъжките инстинкти.  Сега използвам Системата, стоейки невидим зад собствените й правила!

** 99% от хората градят реакции, мироглед, живот, ...  несъзнателно натрупвайки матрици от родители, семейство, медии, …  Детето пораства, взема съдбоносни решения, „върти” живота си без ни най-малко да подозира, че повечето от решенията му ги е взела майка му, телевизията, книгата, колегата, лекаря, … Слабите умове натрупват импулси, думички, указания, клишета, чужди позиции и идеи,… Слабите умове несъзнателно повтарят реакциите на баща си, на любим герой от филм, на въображаема своя фикция. 

*** Дай на всяка чакра  адекватната енергията /1а от земята, 2а от водата,…/.  Медитация, която не те прави по-силен и по-осъзнат е загуба на време.  Ако всеки секс, всяка разходка, всеки купон,… те изтощават, значи не правиш нещо както трябва.   Запазване, натрупването на енергия по нивата ти  е наука, която ще  изучим и овладеем.  Иначе ще умираме бързо и грозно! И да не забравяме, че всяка негативна, деструктивна емоция, мисъл, дума, ... изсмукват енергията от нас, независимо от кое депо /физично, етерно, астрално, ментално,..../. Изградените силитонни връзки, мислите, навиците,... или ни доставят, или ни отнeмат енергия и само осъзнатите разбират и коригират това.

**** Целите, които си поставяме, разкриват качеството на душата ни. Те могат да бъдат смислени за нас и напълно безсмислени на фона на Живота. Онзи, който иска да разбере идеята на живота, да провери всичко чрез себе си, да търси богоподобие  -  не може да бъде разбран от онзи, който иска да бъде уважаван, забелязан, богат и да има всички предмети тук и сега.  Има толкова вида цели, колкото вида души има!   А кои от тях докосват смисъла на живота и кои не – повечето разбират това  малко преди и малко след смъртта на тялото.

  #  Центрофугата на така създаденото ни материалистично общество се върти все по-бързо /не и без допълнителните напъни на алчния милиардерския елит - кризи, вируси, атентати,.../.  И в тази все по-бърза въртележка по-бавните, по-старите, по-болните, по-неадаптивните, .... ще отпадат все по-бързо и драматично.  Скоростта, динамиката, стресът освен, че изпитват всеки член на обществото, но и увеличават онова, което всеки един има формирано в себе си: силния ще става по-силен, слабия по-слаб, роба по-зависим, свободния по-независим и т.н.. Тази центрофуга ще спре, едва когато държавата се освободи от ненужните й икономически субекти, а останалите е въвела под пълен контрол.     ....      Това е икономическата логика, която тласка богатите към нечовешка тераформация.   Никоя война, никоя идея не си заслужава, ако заради нея умре и един човек!    А когато останат малцина свободни - те ще са свободни,  не само  защото  истината ще ги направи такива, но и защото са нагодили тялото, психиката, мозъка си към своята независимост.  Свободният не познава страха, нито маниакалните цели на материалния човек, но ще  му трябва голяма изобретателност /фотоволтаици, оранжерии, бретарианство,..../  за да отстоява своята лична неприкосновеност.

€  Душата ни е наш личен, уникален свят. Можеш ли да си представиш как изглежда твоята душа, твоя свят? Можеш ли да видиш колко светлина, какви цветове, кои същества,.... пребивават във вътрешния ти свят. Той е много по-важен от цвета на колата, от марката на дрешките, от всички дрънкулки, които ще ни привличат вниманието в този живот!

Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Имам 3 големи деца, имам внучка - ученичка! Така, че: дядковците да си знаят мястото!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог