Да се събудиш!

      Когато  душата се събуди - много общоприети норми се оказват догми, много общи настроения се оказват зомбираща лъжа, много правила се оказват илюзии,…  И само озарената душа ще ме разбере!  Как да обясня на държавен служител, че цялата тази власт и система е една илюзорна картина, която се материализира само, ако хората я приемат за реална.  И разбира се подобен разговор е нелогичен за него, и разбира се много хора се хранят от тези човешки измислици.  Със събуждането си душата не е нужно да разрушава живота и спокойствието на другите, а само да сподели своят поглед с другите, докато крачи по стълбата нагоре!  Всяка осветена личност може да сподели тук /в коментарите/  много свои констатации за илюзии, за препъникамъни, за користно раздухвани мъгли, през които трудно се виждат парчета от истината, от реалността.  Примери за разликата между спящ и буден:

1.        1. Лесните лъжи. Ако облъчиш, ако накараш 10-15% от хората да повярват, че започва пандемия от скорбут – те ще увлекат прогресивно още толкова % и ако прибавиш икономически интерес /добре платена клинична пътека/ само след месец-два ще имаш 85%  истерия, пандемия, „шок и ужас”.  Синдрома на „100 маймуни” ни е вграден за да  обменяме напредък, нова информация,  но и чрез него се прокрадват користни програми.  Не е чудно, че хората  се лъжат,  се страхуват,  изпадат в „недоказуема” истерия,  можеш да ги развълнуваш и да ги разсеяш с безсмислени думи,  можеш да им вмениш вина*, …!  Чудното е колко лесно става това**!   Ако можеш да бъдеш лъган, хипнотизиран, манипулиран, … значи си спяща душа, недоразвито съзнание.

2. Кратката памет. Всички избори, цялата политика у нас и по света подсказват едно – хората много бързо забравят, че са били лъгани, крадени, манипулирани от някого и пак гласуват за него.  А онези, които правят политика на световно ниво въртят едни и същи сценарии и игри през 70-75 години, защото са научили, че като мине поколение-две и всичко е забравено, и всичко е простено, и всичко е непочувствано, и може да се приложи отново, и отново.  Майката на 5мата Родшилд е казала: „Само ако синовете ми поискат война – ще има война”.   Двете Световни войни  избиха десетки милиони деца, които стреляха едно срещу друго, без да имат ясна идея защо им се случва това.  Същите фирми, които финансираха и двете страни във войната, сега продават оръжие, химия и лекарства, и представете си предлагат да ни излекуват /ваксинират/ безплатно.  Ако имаш толкова кратка памет, тя ти е почти ненужна. Ако помниш само какво си ял вчера и могат да те въртят в едни и същи сценарии и филми – не си буден, а спиш или просто си глупав!

3. Безсмислено разделение. От хилядолетия са измислени и се прилагат всякакви приьоми за манипулация и водене на „стадото”.  Един от тези способи е „разделяй и владей”.  От Рим до днес се измислят стотици начини хората да бъдат разделяни на етнически, религиозен, социален, расов, …. признак.  Имам чувството, че мозъчен тръст от един етнос стои в лъскав кабинет и гадаят нови и нови причини да разделят и насъскват хората един срещу друг.  В това има корист, има желание за контрол, за отслабване на другата страна, за власт, … но за нас няма значение защо!  Ако делиш хората на бедни и богати, на черни и бели, на грешни и правоверни, на мъж и жена, на „нашите” и другите, …  значи си в плен на материалните нечовешки илюзии и пътя ти на духовно развитие не е започнал.

4. Избора на свят. Каквато и философия, каквато и физика да развием през следващите хилядолетия, пред нас ще останат две реалности: материя и дух /жизнена енергия/, които формират магнитната картина на Вселената.  И всеки от нас поради гени, поради среда, поради мозък,…. се нарежда някъде на скалата между  метрията и духа, между животното и Бог, между мъртвото и живото.  Еволюцията на съзнанието, растежа на нашата душа може да се види, според разстоянието, което ни дели от животното и разстоянието, което ни дели от Бог.  Всяко наше желание, всяка наша емоция, всяка наша дума, … всичко е част от движението ни по „вибрационното” въже и  онези, които се изкачват към светлите честоти на духовния живот задължително се будят и разбират реалността такава, каквато е!  Това е въпрос на развитие и на избор!

5. …..

     Събуждането на душата***, освен резултат на развиващия се мозък, на формиращото се съзнание е и въпрос на узряло желание!


* Непрестанно в медиите се обяснява, че Ние замърсяваме природата, Ние избиваме животински видове,…! Никой от нас не го е направил!  А дори и да съберем милиони невъзпитани хора, които си хвърлят шишето в реката, това не може да се сравни с отровата на заводите - собственост на корпорации и на конкретни  олигарси.

** Участвал съм в хипнотични сеанси. И хората около мен само от една дума падаха по земята и беряха въображаеми ябълки. Бях на 20 години и въпреки това разбрах, че това може да стане  голям инструмент в ръцете на алчни и нехуманни хора. ... и стана!

*** С пробуждането си душата започва да предлага много забравени/нови  способности и информация.  Не само ясновидство, телепатия,..., но и докосване на спомени от предни животи, "виждане" на спомени от бъдещето,... На милион един сега успява да улови картини от дългия живот на пътуващия дух, който е! На милион един разбира, защо камъни на милиони години не са съзнателни, а той е!   Но не това е идеята на пробуждането на душата, а силата, която се възражда в нея, ... достъпа й до "по-горна" информация, ... способноста й да приема повече енергия, сила, които да трансформира в съзнателност, ..., разгръщането на честотния диапазон, по който да се "разхожда" осъзнатия, разумния дух  и т.н..

Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Хомункулусите приети буквално са химера /от Аристотел до Парацелз/! Приети метафорично са алхимична формула за друго лица на философския камък.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог