Безсмъртие на душата!   На  „Египетски мистерии” съм, но тези дни пътувах из страната и през целия път въртях друга тема с усещането, че трябва да я предложа на второ, по-високо, техническо ниво, защото е важно!

  

      Живота си тече! Хората тичат да изкарват пари, да купуват дрънкулки, да се състезават за по-удобен и „по-широк” живот! И докато тече тази внушена още от детството материална надпревара, успоредно с нея от 20-30 години насам е започнала тиха, незабележима, неотклонна и целенасочена профанизация. Повечето млади /особено на запад/ вече не четат книги, нямат сериозни и смислени позиции, градивен и аргументиран светоглед.  Те просто се забавляват /каквото и да значи това/, пътешестват, готвят и неусетно влизат в капана на един нов тесен коловоз /световен ред/.  Дори не разбират как поетапно ги заробват, как им отнемат изкони права, как ги префасонират в безпаметно, безродово, безполово стадо от повърхностни, усмихнати роби!  Новия коловоз е замислен отдавна и е в интерес на група богати магнати, които така ще управляват по-дълго, по-лесно и по-успешно.  И този обезличаващ и принизяващ интелекта уреден начин на живот, бавно пълзи от запад на изток. 

    Като студент пишех реферати за промяна на обществения строй и едно мое изречение както остави безмълвни професорите приемащи националната ми защита, така и ме класира нагоре:  „Всеки строй комунизъм, капитализъм, феодализъм,… ще бъде успешен, само когато хората са на нивото да осъществят идеята му”.             И тогава, и днес повечето хора не знаят в какъв строй – ред живеят и стават лесна жертва на малка, хитра, побъркана от алчност групичка.    Но не нарастващото и неосъзнатото робство е темата ми днес,  нито пък болестта по парите, която бавно и неотклонно откъсва живи парчета от духовния свят.  Темата ми днес е  Безсмъртието на душата, но написах този увод за да стане ясно в какви условия трябва всяка съвременна душа да се бори за истината, за себе си, за другите, за пътя си.  За да разкрия, че борбата за душата не е шега, а е нестихващ порой от безумни битки!    И само будните души*  могат да запазят баланса, да задържат прозрението, да устоят в пътеката на духа.  И само будната душа би разбрала защо за едни хора казваме, че са  мъртви, а други не са! За тях, за будните души  е това техническо допълнение към темата „Жив или мъртъв”**.

    


     Ние имаме за основа тела като материален хардуеър и  душа  като квантова структура /софтуеър/. И тази комбинация е като квантов компютър, който преобразува енергията в информация.   Важен продукт на този компютър е съзнанието***, което е изпълнено с „информационна воля” да отразява света. И няма значение дали познаваме механиката на съзнанието си / микротубули, квантова механика, биохимия, поле, памет, …/  -  света /Бог/ иска  от нас да задълбочаваме отражението**** до такива:  релеф, цвят, съдържание, че съзнанието да стане пълна, постоянна, значима квантова картина на тази реалност.  И докато отразяваме и натрупваме не просто информация, а готови, сложни информационни блокове ще достигнем етап в еволюцията, след който съзнанието от мозъчен продукт  /т.е. смъртно/ ще стане постоянна полева организация /т.е. душа/ с   хармонична /кристална/ структура и постоянна, подредена информация /памет/.  И плътността, силата, структурирането, вътрешния кръговрат,… в тази Полева структура  създават независим, самостоятелен център  т.е. душата става безсмъртна.  Или  онова, което наричаме съзнание € е растеж на душата от долу нагоре чрез чистота, вяра, любов, интелект до достигане височината на архетипа – духа и до  сливане с него, което е своеобразен израз на сливането на творението с Твореца си!  Самото  изграждане на кристална структура,  на все по-хармонични съзнателни отражения, започва поетапно: от надрастване на илюзиите, през отражение на истинската реалност и реализация на духовния елемент, до проверка и нормално функциониране на вътрешната същност! Онова, което наричаме духовен живот, праведност и добруване е всъщност една от популярните  формули за издигане и изграждане на душата!

     Винаги осъзнат, осъзнат завинаги – предполага спасение на душата и тя да стане функционална духовна единица в мащабен съзнателен процес на трансформация на света наречен живот.  Защото това, което сме, което се нарича живот е механизъм за трансформация, облагородяване, подреждане на светове от хаос в ред, в подредени диполни светове.  Животът е творческа, конструктивна инвазия на един висш свят в множество по-нисши /физически, астрални,.../ светове и ние сме част от този прогресивен процес на „спускащи” се промени. И нашето участие е ежеминутно и  лично – със съзнанието ни!   Като осъзнати индивиди сме част от този  Глобален и ментален процес на промени и безсмъртна става онази душа, която има участие в това.  Колкото повече съзнание, толкова по-вероятна полза – колкото по-важни сме за процеса живот, толкова по-дълго и благосклонно ще участваме в трансформацията.  Съзнанието ни може да бъде структурно трайно и така става активна и постоянна клетка в Мозъка, който облагородява световете под себе си.  А материалните, плазмените, ефирните,… тела са само временни инструменти за безсмъртната душа.

    А каквато структура изградим в нас, с такава и ще се свържем!  И хармонизацията, кристалната структура на нашия софтуеър е единствения  вариант да бъдем полезни, да участваме в мистерията на живота, да станем безсмъртна душа сега! 

     


 

*  Будна душа не е оная, която се е пленила и изучила дадено  Учение /начин на живот/   и го стиска цял живот като изкона истина.  Всяка душа, която е открила общите истини във всички учения,   която е открила Бог във всяко живо същество,   която е надраснала догми, фанатизъм, граници,  която е надживяла всяка религия, етнос, културна рамка,  която  е издигнала съзнание над човешките поляризации /добро-зло, хубаво-лошо, бързо-бавно,…/   за да заживее просто като добро сърце пътуващо умно към светлината   -  може да бъде наречена Будна.

** В тази кратка статия написах, че софтуеъра, който градим и наричаме съзнателен живот,  определя стойността и бъдещето на душата ни дори извън материалното тяло.  И както духът  определя количеството и качеството на живота ни, така и съзнанието определя посоката му!

*** Както енергията прераства в информация, така и информацията прераства в съзнание!

**** Отражението в съзнанието ни формира  квантово-полеви релеф с определена плътност, графика,… и волевата мобилизация, окрупняване на операциите /наблюдение, анализ, синтез, …/ определят завършеността и постоянството на структурата.  Колкото по-осъзнат е един човек, толкова по-трайно ще е полевото му отражение!   А за разлика от осъзнаването  Вярата е поглъщане на структурираща информация без анализ.

€  Нашето съзнание е едно ментално пътешествие на душата /аза/ към духа /Бог/.  Не случайно е избрано имаето - йога /връзка с Бог/. Не случайно при всяко прескачане на електрона /съзнание/  по  орбитите около ядрото /духа/  се отделя/приема  енергия/светлина. 

Коментари

Популярни публикации от този блог