Картината,   която  не  искат  да  видиш!
       
     Онези, които  управляват с пари и власт € тази малка планета, все повече се отдалечават от  обикновенния човек. Тяхното поведение през последните 20ина години показва не само усещане за пълно превъзходство и неуязвимост, но и че вече се приемат за друг биологичен вид*.   От столетия крият всеки странен артефакт, ... от край време победителите пишат историята, което ще рече че тя е променяна много пъти и в един момент онова, което четем не заслужава никакво доверие. Научните и технически иновации се държат в сянка от едни и същи частни компании.  Образованието е в параметри и посока определени за една социална група, а когато някой младеж е нарочен да стане политик – учи другаде и друго!   Само непрестанното забравяне помага  политиката да е от древността  поредица от лъжи, които имат за цел да поддържат стабилност и система.  Може да се напише книга за манипулациите в  рекламата, телевизията, филмите, художествената литература, музиката,…  И тъкмо, когато младежа мисли, че все пак е запазил  жажда за истина – започва да потъва в социални и семейни задължения,  битовите грижи го увличат,  суетата и потреблението го  замъгляват,  …  докато не остане нищо от  Общата картина, докато не спре да се пита „Кой съм аз? От къде идвам и защо съм тук?"  Нещо повече – натиска върху замъгления и ограден мозък става толкова силен, че той вече сам потдържа хипнозата дотолкова, че всичко извън приетото за”нормално” е обект на отрицание, подигравка, присмех.    Картината, която трябва да се види вече я няма, както и инструментите, с които би била разбрана.

         Водачите на стадото имат стотици прийоми да го водят – и всичко е проверено от много столетия.  Когато съчетаят ефекта на Милграм*** с повторение на една и съща лъжа 100 пъти – ето ти удобна „истина” за стадото. Когато създават страх и стресови импулси – получават неосъзнато подчинение. Когато непрестанно отвличат мозъците към несъществени неща и никога не говорят за истинската новина, за нейното влияние и решение – се формира дебилна и незинтересована маса.    Постоянно от медиите се обяснява, че „ние” замърсяваме планетата, че „ние” имаме обърната ценностна система, че „ние” сме грешни, … "крадеца вика - дръжте крадеца".     И докато неособено укрепналият разум на младото поколение напълно е загубило ориентация „кое е и на кой свят се намира”, идва предлагането на биологичните интереси – храна, дрехи, забавления,…  идва фетишизиране на безсмислие и суета  /само разгърнете сайтовете и новините в нета/.  
        Обикновеният човек няма идея какво е и колко време се учи:  борбата с масовите безредици, пиара, маркетинга, рекламата,  … Обикновеният човек дори не подозира до къде са стигнали някои хора в усърдието си да отдалечат стадото от реалната картина.  Измислят  се ежеседмични прогнози, проучвания, допитвания, апокалипсиси само и само да не се мисли дългосрочно и самостоятелно.  Строи се такава образователна система и среда, че анализа и познавателните способности  стават излишни.  И да, тези управляващи същности****  знаят как да стимулират дясната половина от мозъка**, но без да се влиза в дълбочината на интуицията, … те знаят, могат и си играят с мозъка на всеки, който  не е успял да утвърди посока, позиция, логика, вътрешна свобода  още в младостта си.  А изкуството да възбуждаш определени мозъчни центрове, да разделяш хората на различни групи, да стимулираш планомерно едни свободи /сексуални/ за сметка на други /изконни/, …. ?   
           Но  нека  спрем до тук с човешкото състезание за власт, за пари  $, за влияние над психики и умове, над души и съдби,  и да нарисуваме Картината, която някой от много поколения старателно и с хиляди номера крие от обикновения човек!
          Ние сме свободни по природа, невероятни по структура, уникални по душа, божествени по същност същества, които са облечени в тази дреха /тяло/ и живеят в тази капсула /Вселена/ за да осъзнаят и овладеят духовната си същност.  Нашата съдба е да развием заложения потенциал и да станем щастливи, разумни и творящи.  И колкото и да крият от нас, ние знаем, че Космоса е пълен с живот, че по земята са живели много по-развити  цивилизации @, че сме ускорени генетично примати, ....  че зад алчността  и безумието за власт у милиадрерските семейства има нечовешки мотиви и  някой много се старае определени центрове от мозъка, определени качества и способности да не бъдат активирани.  Някой някъде се страхува, че новия вид може да стане свободен, силен, неконтролируем, неупотребен.
         Но има един закон за връзка, който движи еволюцията на живота – ние го познаваме като принципа на 100те маймуни.  Когато един „порастне” и разбере, веднага и другите от неговия вид порастват и разбират.   И хилядите прийоми да бъде замъглен, да бъде отвлечен, да бъде притъпен мозъка на малкия човек  не могат да  удържат дълго "маймунките" да видят Общата картина, да доловят заложената истина в този свят, да оценят по достойнство своята същност и да намерят своя път  в жизнения цикъл.   Картината, която крият от нас е красива и пълна със смисъл!  Само „Истината ще ни направи свободни” и не вярвайте, че носи печал.  Когато  започнеш да разбираш света, да осъзнаваш себе си и да вървиш по пътя на  духа   ще видиш как целия този напорист цирк около теб започва да се разпада, да става безсмислен, незначителен, прозрачен.
     Започни да използваш и двете си полукълба, отвори очите на душата си и ще видиш Реалността,  и  ще разбереш какво се иска от теб, и този измислен човешки свят ще стане само повод за поредния урок!




* от 250 години всички богати и политици се надпреварват в малтусианските си идеи /за намаляване на полулацията/ сякаш говорят за хлебарки!
** Ляво – анализ, логика, реч, писане, фактология, цифри, числа, буквално, вижда частите,  ... Дясно – интуиция, емоции, символи, ориентация, въображение, музика, религия, мистика, мечти,  вижда  цялото , ....      Постоянното използване на части само от дясното полукълбо съчетано с активиране на рептилния дял /страх - новини, стрес - ежеседмични промени, агресия - родена от слабост, умора и страх, режим на оцеляване - с икономическа зависимост на ръба,.../  води до "материален", нисковибрационен живот, който за благозвучие да наречем рептилско съзнание, а не оскотяване. Голяма част от пенсионерите, които срещам са "угасили" вътрешната светлина и единствените им теми - храна и сериали са онова, което прави оскотяването им шарено.
*** щом човек с униформа или бяла престилка ти казва нещо - значи е истина /?/
**** Атрофията на душата или нечовешките същности имат различни степени на компенсация:   от агресия до жажда за власт.  Няма нормално развита душа, която да прояви откровенна безчовечност или да иска да властва над други същества.
@ чети "Шри Упанишад"
$  Много хора, все още очакват дявола да е черен, истината да е общодостъпна, войната да е с пушки и ракети,... много от нас са останали някъде назад във времето. Нито дяволът е същия, нито вирусите , нито "истината", а войните се водят вече с мишки и клавиатури,... и по-слабите, които не схванат, не догонят новите илюзии ще потънат в мрака на собствените си страхове.
€  Демокрацията е толкова по-голяма, колкото по-малко са полицаите между властта и народа.

Коментари

Популярни публикации от този блог