"Триизмерно" съзнание?
     
     Нашето съзнание е все още ограничено, примитивно, 3измерно и обременено с инстинкти и пориви от близкото ни животинското /генетично/ минало.  Но единици надживяват тази рамка, преминават вибрационно нагоре и плавно увличат останалите /  на принципа на 100те маймуни/.  И това издигане е важна част от нашата духовна пътека.   Но какво значи 3измерно съзнание ?
      Трудно, почти невъзможно е за ниското съзнание да разбере какво е безкрайност, как се въплътява дух, кога се мултиплицира душа, защо се говори за триединство и т.н.. Трудността идва от това, че не сме само тела, че света не е само 3измерен, че има паралелни същности и много различни форми на изява на живота, на духа, а ние все още сме ангажирани в какви ли не материални подробности и понякога безсмислици!
      Как да подготвим, как да насочим нашето съзнание към нови нива? И няма да пиша за ментални конструкции, за енергийни и медитативни упражнения,  а за съзнателни промени в обикновения ни ден. 
      Помня случая с една баба, при която, докато си копаела  лозето се спуснал ангел за да й каже нещо важно. Тя му казала „изчакай да си довърша реда и тогава ще говорим!”. *   Пиша този пример за да поясня, че знание, светлина, откровение,… може да достигне до всеки, но не всеки има капацитета да го осъзнае и да го разбере.
      Ако си достатъчно разумен ще разбереш, че съзнанието има много нива и че всеки свят, всяка матрица ще го държи в калъп и само ти, сам можеш да разбереш това и да разградиш рамките, в които си роден, възпитан, хипнотизиран за да продължи нагоре нормалния градеж.
       Няколко малки примера за счупване на съзнателната оградата и движението нагоре:
  1. Да се научиш да виждаш и плюса, и минуса във всяка ситуация,  и да умееш да се възползваш разумно и от двете.
  2. Да се молиш за всеки!  Полицаи ритат съборен студент с белезници. Но ти не допускаш първична реакция в себе си, не съдиш, не носиш възмездие, не очакваш справедливост, защото знаеш, че този свят не е направен за това, а за да провери душата.  Понеже си наясно, че на хората, които изпълняват заповеди душата им се деформира – се молиш за тях както се молиш за инвалид /, защото в духовен аспект те са такива/.  Те са твои братя, чиято душа потъва. Молиш се и за момчето на земята – дано остане живо и здраво.  Молиш се за всеки и не допускаш ниските вибрации, жестокостта, алчността,… около теб да влязат в „дома ти” под каквато и да е форма.
  3. Да разделяш емоцията, хормона, биохимията в теб  от воля, поведение, решения.
  4. Да се научиш да си винаги щастлив по Средния път.  Никоя крайност, никой порок, никое прекомерно  увлечение /пътешествия, храна, забавления,…/  не водят до мир. А само вътрешния мир е основа за щастието.
  5. Да разбереш, че е загуба на време и сила,  че няма нужда да променяш хора, събития, история, реалност,…   Ти създавай свои  значими, уникални  вибрации, примери, история,… и ако те са истински и важни ще променят каквото и когото трябва.
  6. Да изчистиш главата си, светоглед си, вярата си,…  от човешките користни налепи.  Пример:  от деца ни набиват, че трябва да сме послушни, да държим на своето, да се страхуваме от Бога,…  Послушни са само робите!   Възпитаване на стереотипа за „отделност” е в основата на егоизма, на алчността,… на всичко, което наричаме зло.      Не можеш да обичаш, да си свързан с някого, от когото се страхуваш   и  т.н..   Главата ни е пълна с набити психовируси и няма как да продължиш нагоре, докато не се „обезпаразитиш”.



    Има много промени в главата, която преминава на следващо, съзнателно ниво.  Тя усеща органично и се радва на успеха, любовта и щастието на другите,….  тя  гледа само с любов към всяко живо същество,...  тя е вече непрестанно вдъхновена,….  тя разбира Ипостаса и даже прибавя себе си там за да усети Четириединство,…  тя започва да черпи информация не само от думи и картини, но и от вибрации, енергия, излъчване, интонация, жестове, аура, дори само от очите,… и т.н..
    Има много нива на съзнание и всеки, който се движи по пътеката на духа, неминуемо трябва и ще премине през всички Нива на илюзии, през всички нива на надежда, на светоглед, на реакция, ….    през всички измерения на осъзнатост!  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* моята баба ми разказа и нейния подобен случай: сънува ангел, който й носи две писма, но тя ги слага в джоба си и продължава да работи.  След месец се удавя мъжа й /дядо Николай/ като я оставя с три малки деца,  след година си отива и баща й /дядо Велико/.  Ако беше ги прочела, дали щеше да ги спаси - кой знае?    А  вечерта, докато търсили тялото на Николай, кучето виело цяла нощ, а една кокошка се качила на покрива и кукуригала до сутринта.       
  Та, небето често помага, но не всеки е готов на промени, нито да поеме тази ръка.  Имам комшия, който два пъти печели 6ца от тотото и му се налага все още да работи като шофьор, ... познавам и хора, които бяха буквално на улицата, а сега, след 15-20 години са много, много напред.  Успеха, съзнателните промени, умението да хващаш врабчето на рамото е само за хора с потенциал, с мая!  
   Няма случаен успех, няма стихийно спасение, няма хаотичен растеж!  Не всеки може и иска да променя мислене и съзнание - това е ниво, това е съдба!

Коментари

Популярни публикации от този блог