Многото етажи към истината
        / никъде в темата не споменах вируси, пандемии, страхове, истерии,….. но всъщност темата е точно за това/

1.           Като дете се учех да обичам дори онези, които ме биеха. С праволинейност и  постоянство се самовъзпитавах да бъда  позитивен в мислите, да поддържам непрестанно високи вибрациите си, да се усмихвам и да се радвам на живота, независимо какво се случва  /, а фактологично живота не беше „любезен” с мен/.  Правих всичко това защото умни хора са го написали, религията го препоръчваше, дебелите книги казваха, че това е начина ….
2.           След години установих, че този начин на живот, на реагиране, на мислене,…  е изключително конструктивен – запазва равновесието, бистро съзнанието ми, заобикаля излишни конфликти и негативни мисли, поддържа вътрешна и външна хармония.   И реших, че с непрестанния  позитивизъм и безусловната любов  съм установил много разумен начин да премина през този живот,  докато….
3.             … след още няколко години не установих, че  намирането на доброто в деня, „усмихнатия” и слънчев подход към всичко,…. освен всичко друго променят биохимията, енергетиката, полетата, реалността, …а от там и душата.  А това с времето разбрах, че е най-важното?
4.           Но минаха още години и когато вече знаех за разширението и квантовите полета в  душата*, за „покривалата”, която тя изгражда за да стане разумна и независима от материята, за духовните фрактали и душевната „митоза”…  и колкото повече разбирах какво е духа и как ерупциите му  оживяват „зърната”, от които е изградена душата, … толкова повече осъзнавах, че навика да съм позитивен, да виждам „слънцето” на деня, да се усмихвам от сърце непрестанно, да обичам, да прощавам, да съм смирен, търпелив, да поддържам чиста душата от външни и вътрешни „замърсители” … е всъщност единствения, разумния, достойния, градивния начин да преживея живота в това тяло.
5.        …………….
         Съзнанието ни се развива и погледа върху тялото, предметите, ценностите, емоциите, мислите, грижите, външната информация, … се променя стъпаловидно.  Виждаме все повече подробности, все по-важни детайли изплуват.  Понякога това развитие ни разкрива илюзии и манипулации, на които сме били жертва, понякога разбираме наши грешки и дефекти,…понякога виждаме подробности за света, които ни удивляват,….  просто ставаме по-съзнателни и навлизаме „по-навътре” в  реалността и изплуваме  все „по-нагоре” към повърхността на материалната илюзия.  Със съзнателното си развитие, както и с прераждането като житейски цикъл ще натрупваме опитност, възможности, знание, връзки, ….  Но независимо какво и колко сме разбрали от механиката на живота – има припеви, които непрестанно звучат в нас, на което и ниво в еволюцията да се намираме – независимо колко сме умни, колко сме чели, колко сме разбрали.  Ето част от тези задължителни правила, които помагат на програмите в нас, на душата ни, на живота ни да се развият, да се разлистя, да дадат плод**!
        Поддържай чистота на душата  като внимаваш какво чуваш,  мислиш,  казваш, правиш,  повтаряш,  търсиш,  искаш, ….
               Дръж вибрациите си все по-високо, мисли все по-позитивно и по-градивно…  без оправдания, уточнения, изключения.
                   Обичай всичко и всеки безкористно – това е най-естествената и важна връзка, която душата  може да създаде.
             С оптимистично постоянство и дълбока мисъл намирай позитивното, спокойното, градивното …  всеки ден и във всичко.
               Стани усмихнато и градивно Слънце както за себе си, така и за всички около теб. Само така ще можеш винаги да  достигаш до най-дълбокия анализ, до най-важния извод, до най-продуктивното решение, до най-достолепния начин да преживееш трудности и щастие,….
  

========================================================================

P.S.:     В този блог съм го писал сигурно 20 пъти, но …. Води се война за нашата душа*** и за разлика от материалния свят – войника на полето на духовността е силен, не когато е нервен, жесток, безпощаден, мрънкащ, критичен, уплашен, стреснат,  …..а когато е усмихнат, сърцат, добронамерен, позитивен, чист, обичащ, милозлив, продуктивен, деен, спокоен, … и този свой високовибрационен живот той поддържа с непоколебима воля и постоянство.  
     
       Пиша това, както и целия този блог, защото моето поколение си отива, а заедно с него и малкия шанс да се говори и мисли "надматрично".   Идват нови генерации /0-40год при нас и 0-60 на запад/, които почти не четат книги, почти не могат да мислят критично, нестандартно и аналитично, говорят с клишета и набор от 200 думи и там все по-рядко намират място духовни, научни, етични,... понятия, камо ли закони.  Младите са формирани "свободни" да променят пол и култура, и дълбоко да са обвързани с електроника, потребление, желания...  И това "промиване" на новото поколение, това недоловимо и необратимо заробване се случва с такава скорост, че не съм сигурен, че докато напиша всичко, което ми е в главата / за мозъка, духовния свят, Акаша, медитация, сакрална математика, Генезис, спасение на душата,... още поне 100ина страници/  ще останат млади хора, които да четат тук.        ....        Мога само да отправя апел към младите: мислете сами, задавайте си въпроси, четете сериозна литература, намалете безсмислените желания и ненужното потребление, търсите истината по-настървено от търсене на нова кола, забавлявайте се толкова време, колкото време сте отделили за медитация или четене на книга  поне ... поне тези неща! Защото няма щастлив роб, защото трудно се спасява душа, когато е потънала в нечия матрица, ... а има хора и сили, които  усилено  тласкат  всички  натам, сили, които имат нужда от по-малко и по-неграмотни работници т.е. роби /, които докато се нарадват на новата си шарена играчка - телефонче, колица, телевизорче .... и той живота свършил/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Всички живи същества имат душа, която се променя /цвят, размер,…/, което отговаря на силата на проявата й. Когато тя, душата се развива натурално, спокойно, програмирано,… тя всъщност постепенно увеличава размера си, както и връзките, които формира с останалите души. Нейната структура е зърнеста и всяка частица в нея оживява с пулсации, родени от еманацията на духа. Вътре в нея, в частите й се формират квантови полета, които се разширяват и усложняват за да се формират  тела около нея, покривала, чрез които тя да реагира, да отразява, да асимилира околния свят т.е. да стане разумна и без материя. Следващ етап в узряването на фрактала - душа е  мултипликацията /митоза/, но това, както и как енергията на духа захранва и оживява частите й … това са теми за друг разговор. 
** Подобно на тялото, душата ни също е създадена и се "движи" от програми!  Нашето природно, естествено, съобразено със същността на душата  поведение  е напълно достатъчно за да може тя свободно и програмно да се развие ... поведение на връзка /любов/, на градивност /позитивизъм/, на нормално развитие /чистота/,....     А това развитие е част от нашия път!  То е отговор на един от трите житейски въпроса: 1. кой съм аз? /себепознание/,  2. каква е целта ни? /богопознание/ и ето на 3ия. Как да стигна до целта? /духовно-ментална еволюция/.
*** Защо има война за душата? Кое прави нашата същност толкова важна?  /ще се опитам кратко и опростено/      Нашите души са перпетум мобиле на жизнена енергия и докато те не придобият разумна самостоятелност - самодостатъчност и самоуправление / с полево изражение/ независимо с тяло или без тяло  ...   те винаги ще са захранващ елемент за някоя енергийна система или същество по физични и други причини.  Така се формират два свята - един, който ражда и "спуска" души  и  друг, в който те падат несъзнателни и проницаеми ... и докато това не се промени /обвивката - душата на животворния дух/ този, "долния" свят като кладенец ги завърта в хиляди "суетни, грешни" превъплъщения в тела   /защото има програма в душата да бъде като Извора си - разумна и самостоятелна,...и търси чрез телата начин за това/.  Няма нищо сатанинско, а само техническо в това - "долният" свят да търси и получава повече и по-дълго от тази ценна 7измерна енергия @ !  Няма нищо сложно в падението и издигането /спасението/  на душите!     Всяка индивидуална духовна "клетка" вибрационно избира посоката на движението си.    Ние, за разлика от животните, сме на този етап - да контролираме пътя - дали да резонираме с материалния свят и поради това да се въртим в него, захранвайки стари и нови енергийни мастодонти /докато цели поколения хитреци са се научили как системно да експлоатират труда ни/  ...   или да резонираме със света, от който произхождаме, докато от този необходим жизнен кръговрат извличаме знание, поука, лична опитност - съзнателност, чрез която да се върнем в Небесното царство  т.е.  да спасим душата!
     / във филма "Матрицата"  човека като тяло - е батерия, която някой използва. Всъщност нещата са на половина верни - да можем и сме използвани от различни същности и нива, но най-голяма и качествена енергия носим в системата си дух-душа/.
@ - с уточнение, че не всички цивилизации умеят, разбират, нуждаят се от тази енергия,....не всички знаят как и защо... и в същото време висши спрямо нас същества, могат да я манипулират, концентрират, оживяват намесвайки се пряко в Общия енергиен поток.  Скалата на Кардашев за типовете цивилизации някой ден ще бъде допълнена с цивилизации тип 6 - тези, които оперират и моделират с енергии от по-горни измерения!

Коментари

Популярни публикации от този блог