Защо има Възкресение? -  обяснение без грам религия

   Има хора с власт над събития, материя, тяло  ;  има хора, които могат да ги създават.  Как, защо и има ли това значение за нашата еволюция?

/цитат от предходната статия/
    Когато започнем да доближаваме своята същност до Духовния свят ще осъзнаем, че освен  чиста душа изпълнена с любов и светлина  от нас ще бъде изискана и ментална дисциплина. Това е съзнателна власт, която трябва да дирижира вниманието, енергията, полетата ни до такава математическа  прецизност, че нашата лична енергийна система да наподобява самообучаваща се полева машина.  И точно в това обучение и дисциплиниране на духовните ни еманации можем да търсим и смисъла на живота в това материално тяло.   И  когато  съзнанието ни владее до съвършенство  изявата на неспирния ни извор на духовна енергия /еманация/ и я пренарежда в реалността както гениален пианист композира велика музика,  тогава и само тогава можем да бъдем допуснати да  преминем вратите към  Духовния свят, да преплетем душа с другите души в Небесното царство, защото там свободата, силата и отговорността са едно!   





 Пояснение и допълнение: 

    Нашата същност е двойствена - тяло и дух /с душа/.   Едното  е енергия в най-бавна вибрационна  честота,  а духа е другия край на скалата.  Света, в който живеем и от който е сглобено тялото ни е пак единия полюс, а  духовната енергия в нас идва от другия полюс, от друго измерение.  Съзнанието е като посредник между тях и неговата честота определя коя енергия ще преобладава в живота ни.
    Така ние се оказваме свидетели на симбиотично съжителство на две реалности и ако сме животни, нискосъзнателни същества - живеем в гравитацията на едната реалност и тя ни увлича в своята ограничена същност.  Този  груб,  материален свят ни внушава, че сме зависими пионки в ръцете на стихии и съдба.   Всяка наша мисъл е една виртуална реалност, която не се материализира и не живее дълго, защото съзнанието ни  и /респективно/ силата на духа са слаби.      Но с развитието на съзнанието, на честотите, с които приемаме и отговаряме на външния свят ...  стигаме и до  друг вариант!
     Ние всъщност сме творци в латентно състояние!   Но в момента, в който нашия животворен дух бъде съзнателно насочен към "проектиране и конструиране" и открием невероятната му сила да създава и променя т. нар. реалност ....  от тогава сме свободни от всяка зависимост и от кармичния лабиринт.  Това ниво нашите необразовани предци са наричали магьосничество. Това ниво е всъщност съзнание, чрез което не наблюдаваме безучастно и стреснато как идват събитията, как умираме, как страдаме, как живота тече пред нас,..., а "изправяме" истинската си същност, наблюдаваме аналитично филма, който ни прожектира материалната реалност и  с дадената ни сила на духа променяме посоки, създаваме образи, трансформираме ситуации,... според възможностите, които ни дава контролиращото съзнание.     Ония,   които  са  овладели   духовната си енергия   /прочети биографията на Йогананда/   не само побеждават живота и смъртта, но и създават паралелни реалности до тях.  Достигналите следващо ниво на съзнание  за да  пропускат и владеят духовната си енергия* така, че нито света, нито тялото могат да променят идеята им - те ако трябва ще си създадат тяло и с него ще се явят на Мария от Магдала, на учениците си,  ...   защото Онзи**, който твори,...Енергията, която твори  - е в нас /и сме ние/ и само трябва да се научим да я използваме съзнателно.     
      /това е само началото  на божественото самосъзнание и това е само малка стъпка към следващото еволюционно ниво/.
      И онези, които не схващат  това  и  не разбират значението му са всъщност потока от души, които сформират колелото на преражданията.***

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*   Медитацията е най-бързия и лесен начин това да се случи
**  Всяка индивидуална представа за Бог е директно отражение на конкретната биохимия, мозъчни връзки, съзнателни величини,... Ако човек е интуитивен - така и си обяснява Бог "усещам Го цял живот като...",  ако е необразован - "абе, има една Сила...",  ако е ментален - " Бог е жива енергия от седмо измерение, където изплуват чистите души...".  И  културния, материалния, духовния, фанатичния,...човек  - всеки по свой начин вижда или не вижда Абсолюта.  Като се има предвид колко Вселени и форми на съзнание има - представите, хипотезите за бога имат милиарди нюанси и .... парадокса   е   че може би всички са прави!
***  Ако тази статия не ти говори нищо, ако ти е скучна, защото  не се говори за емоции и страсти, защото няма религия и "мъдрости"  ... прочети я пак след 10, след 20 години, понеже в нея има жизненоважни правила, без които е трудно нагоре. /това все пак е мое скромно мнение и никой не е длъжен да го приема на прима виста/

Коментари

  1. ...за пеперудите,които ни насърчават да ги последваме...Честито Възкресение Христово!..

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог