Живия огън в нас
    Всеки от нас е пламък, малък огън идващ от друг, квантов свят.  Този малък реактор, който ни прави живи, всъщност оживява много структури за да се оформи оная система, която наричаме човек.  Ние виждаме хилядна от онова, което сме!  И всички наши агрегати /Енергийни тела/ са от различна измерност, сложност и структура, но заедно изпълняват една основна функция – да проявят живота, да изявят духа.  И колкото по сложни са структурите, ДНКто, толкова повече дух „извира”.  

    Нашия социален живот, нашата свободна воля са създали проблеми при  изявата на духа.  Енергийните, плазмените, виртуалните,…. структури  в нас през, които се спуска „светлината” на духа са натоварени с нюансите на нашия живот и избор*.   Когато изпитваме определени емоции /агресия, апатия, …/,  когато изграждаме определени полеви структури чрез нашия ментален и духовен живот /алчност, егоизъм,…/  ние възпрепятстваме естествения ход на енергията в нас.    От върха /дух, душа/ през  интуитивно, подсъзнателно, мисловно поле, до последната клетка – се движат енергийни потоци.    Всяка храна, всяка емоция, всяка мисъл, всяка идея, всеки навик,… цялата наша дейност и продукти от раждането до смъртта участват активно в „задръстването” или освобождаването на  енергийния обмен в нас.  Нашата светлина може да бъде покрита с похлупаците на неестествените емоции, на лошите навици, на неправилния живот и мислене,....
     И когато ме питат какво става с нас след смъртта все се чудят защо обяснявам, че отговора е двузначен.  Живота е твърде кратък за да си обясняваме всички подробности.  Просто да приемем, че има много физика вложена в нас и когато спрем потоците "отгоре" – сложната машинария, която сме, бавно гасне и не изпълнява градивните си функции.  След естественото деградиране на физическото тяло Висшия Аз в нас не е изпълнил  жизнените си кръговрати /действащ торос/ и за това влиза и излиза хиляди пъти в материални тела, докато завърши жизнения си цикъл на осветяване, на процъфтяване, на вибрационно издигане, на облагородяване, на осъзнаване,…  И тези прераждания са свързани с „обезличаване” на душата и това ние наричаме смърт.   
    А ония, които опазят огъня в тях да гори,... които с чистота и алтруизъм запазят божествената светлина и я облекат със съзнание … те превръщат „живата душа в животворен дух”,   те продължават еволюцията на душевната си структура и след смъртта на тялото.   А има и такива, които осветяват със съзнание всички етажи, от които са изградени** /от гените и кръвта до душата/.   Те завъртат уоробороса в себе си***, кръга на духа, за да изпълнят с осъзната светлина не само тялото, чакрите, емоциите, мислите,…но и всички ония подсъзнателни и будически нива, за които ще пиша друг път…    Те са ония, за които смъртта няма значение.   Те възприемат света не само с  тяло, не само с енергия, емоция, мисъл, но и с интуиция, идея, душа, дух.   Тези хора няма нужда да учат, защото разбират веднага онова, с което се срещат § .   Те нямат нужда да се борят, защото са извън всяка борба.    ...     Древните са търсили този чист духовен "водовъртеж" като са измислили медитация, като са търсили дзен.  Търсили и са получавали много методи за да оставят Божествената светлина да се разгори.    Последния Аватар /Исус/ преди 2000 години предложи най-лесния и достъпен метод за спасение на душата  т.е.  енергийната ни система да е утвърдена****, самостойна и осъзната,  и да продължава да съществува след тялото.   Неговия метод се нарича любов – безкористна, чиста,…  към всичко и саможертвата е най-силната й демонстрация*****.   Докато не се научим да обичаме осъзнато и до дъно всичко и всички, докато не се научим да живеем, говорим, чувстваме, мислим ... така, че аурата ни да  засияе @  – светлината в нас няма как да се запази и да завърши своя еволюционен цикъл.
   Ако съзнанието ти не го разбере това сега, ако душата ти не го почувства в този живот – ще се наложи да сменяш тела и тела, докато енергийната, светлинната ти система  не  процъфти, не завърши своя еволюционен кръг.     И нито мъдрост, религия, наука, нито която и да е "велика" човешка цел  /пари, успех, жени, коли, власт,..../ не може да помогне при спасението на душата,...    а онзи, който разбере значението на тази цел,   може единствено да бяга с любов към светлината ...    и това може да бъде изживяно по милион  различни  начини.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*  Всички наши структури са като брадвите на Одисей, като кубчето на Рубик  - трябва да се подредят по определен начин за да пропуснат стрелата, за да се наредят цветовете. Когато  подредим лабиринта, който наричаме душа /и всички наши субординирани тела/ по правилния начин, тогава се оформят канали, през които свети духът т.е. светлината, Божеството в нас има директен достъп "навън",  до всички по-долни нива.   Това е цел,   това е сила,   това е власт, това е смисъла,...
** Съзнанието ни получава опит от много нива /сетива, емоции, мозък,…/ за да достигне етап от осъзнаване на същността си. Самоосъзнаването води до друг етап, след който раждаме  и променяме програмите, които се спускат от горе и конструират всички нива и полета.  Този етап на самоактивен и осъзнат дух  е етапа на властта /”даде ми се всяка власт на небето и земята”/ и на трансформацията /Хермес Трисмегист/.    Естественото издигане на съзнанието по етажите на човешката структура, неминуемо ще доведе до спускане на корекции и програми, до формиране на нови идеи и проекти,…  Това е етап, след който живата душа /програма/  вече е активен, осъзнат Творец, животворен дух /програмист/.   Съзнание и власт са синоними … в една реална, осмислена, енергийна Вселена като  нашата.  Но който проумее това и може да го употреби – вече ще е друго същество,  друго ниво на съзнание /, което  извлича като взрив информация от всяка точка/.    Тази тема ще я развия след време, когато блога се чете вече само от „техничари”.
*** това древните китайци са го превърнали в упражнение  /”Древната тайна на цветето на живота”/.  И колкото по-велика е целта, толкова по-голямо трябва да е търпението! И колкото по-стръмно става, толкова повече усилия се изискват!
**** непроницаемата душа добива обвивка, която във всяка религия има различно име   /Диамантено, Златно, Славно тяло, апостол Павел "..ще облечем тленното в нетление, в миг на око.../.  Нейното изграждане и утвърждаване става с постоянно и осъзнато еднопосочно поведение на всички нива.  Щом са ни дадени 100 години, значи това е възможно в тази времева рамка.  А и не само в дзен-будизма е възможно да се случи мигновено това "обезсмъртяване" на душата   -   пример от Библията:  "истина ти казвам днес, ще бъдеш с мен в рая". 
***** може да се повтарям, но ...  много съвременни автори зад океана прокламират, че любовта към другите започва с любовта към себе си.   Западното, консуматорско, материално общество всъщност започва да учи света как да обича  -   като по някакъв изроден начин приравнява алтруизма, човеколюбието, хуманизма с ... егоизма.
§  Когато агрегатите, от които сме изградени се подредят по правилния начин светлината и информацията започват да текат отгоре надолу.   На 14-15години  имах автоматично писане /за ония, които не знаят - ръката пише, мозъка мълчи/.   И след 10-20 страници свършваше и аз сядах да чета и разучавах онова, което се "спуска" от горе.   Всъщност така разбрах повечето от онова, което пиша и предстои да ви разкажа тепърва.    Де факто 80% от информацията досега и оная,  която ще ви поднеса в рамките на следващите 200-300 страници не е моя - просто я знам - не се подготвям, не чета, не мъдрувам,... сядам и пиша  /за Акаша ще разкажа друг път/.  Тук се опитвам да я подредя достъпно, разбираемо, опростено и това е моята единствена заслуга.   И знам, че има океан от важни неща, които чакат да ги докосна и споделя.   И знам, че нищо на този свят не е мое, всичко е назаем - за това нямам корист, суета и каквото съм получил - раздавам!                 Написах това за да опиша онзи етап на съзнателност, който осветява 5о - будическо ниво!
@ човек и аурата му сияят, когато сърцето е препълнено с любов и добро.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментари

Популярни публикации от този блог