Сакрална Истина 6Има един Общ енергиен вихър и ти си част от него

     За да разберете общата картина, която обяснява от къде идваме и къде отиваме – трябва да си представите голям кръг, подобен на уоробороса.  Така изглежда  гледана от „горе”  цялата движеща се многоизмерна конструкция, която ражда светове и същества. Някои описват световния пъзел като дълбок кладенец, от който с много енергия /дух/ и информация /душа/ трябва да се измъкнем по законов, спираловиден път.


   Всъщност целия  генезис* се движи в спирала,  както и всяко преминаване между измеренията, всяко творчество и всяка еволюционна стъпка са  спираловиден  вихър, торнадо от енергия.  И ние, съзнателните същества сме малък фрактал** от този Общ кръг.  По закон ние също имаме свои вихри, благодарение, на които правим стъпка нагоре по общия цикъл.
Ето как изглежда /според мен/ цялата картина:






Човек е сборна формация от всички предходни елементи на спиралата. Като холограмен елемент Съзнателното същество  е събрало  в себе си – духът, движението, потенцията, информацията, идеята,… всички фрактали - тела накацали по многоизмерната повърхност на Причинния Океан.  Всеки от нас е като малко счупено огледалце, в което се отразява целия свят над него.  Всички структурни елементи на Голямата фабрика са монтирани в нас и чакат своето правилно приложение – за да се случат поне три важни неща:  да обогатим общата Жива спирала ,    да станем източник на нови фрактали ,   да  еволюираме т.е. да се изкачим до Източника на същността.  Всъщност много повече функции и цели има вложени в нас, но това е друга тема.    На този етап е достатъчно да осъзнаем и развием своите потенции и да завършим своя еволюционен кръг, защото при всяка промяна на качеството ще се промени и позицията ни***.    
   А как практически да се изкатерим до върха на Кладенеца,  как да достигнем Източника и Смисъла съм описал в статията   „ за  целта на нашия живот „ .  

* В бъдеще ще развия темата Генезис и там ще обясня:  защо живота е поетапна инвазия на духовна енергия от 7 етаж, която естествено тераформира "нисковибрационните" световете и така се умножава и развива безпрепятствено до безкрайност.
** Колкото "по-страничен" и малък е фрактала, толкова по-бързо се върти, толкова по-краткотраен е.  А конкретно ние -  сме прикрепени към енергийния кръг подобно на дърво, чийто корени /дух, душа, каузал, подсъзнание,.../ са част от друг, квантов /духовен/ свят, а  ментал, астрал, физическо тяло "стърчат отгоре" и пускат плодовете си в триизмерния свят. И тук може да се види как енергийния цикъл съществува във всеки фрактал имитирайки всички цикли "над" него.
*** когато електрон премине от една орбита в друга това е свързано с отделяне/приемане на  фотони/светлина/ и така се променя статута на самия атом.  Нашето духовно и ментално развитие са свързани с енергия, с информация, с качество, и това променя позицията и статута ни в еволюционната спирала.

Коментари

Популярни публикации от този блог