Илюзия или реалност?
 / всяка възраст, всяко ниво на развитие на мозъка - си има контур, граници, в които човек може да асимилира по определен начин информация, живот, свят,....  Повечето от темите в този блог са за хора на средна възраст, достигнали параметъра на онзи отговорен и съзнателния  праг, след който трябва да разбереш "защо".   За всички останали възрасти и ментални групи - статиите тук ще са странни, неясни или отвлечени. Ето още една такава статия. /
    Непрекъснато четем и слушаме,  че всичко е илюзия, че живеем в симулация и всъщност  няма нищо реално! Но никой не ни го доказва, не ни  обяснява какво да правим, ако все пак това е така.  Оставаме сами в мъгла от видения, в река от думи за холограмния и измамен свят, в който живеем.  Има ли начин да раздухаме миража, да подредим в логичен ред халюцинации те и сетивните измами, с които приемаме този свят?  За да поставим на място Реалността и Илюзията,  ще ни трябват няколко мозъчни клетки и бегла представа за света, от който произлизаме.

    Нека  разиграем темата художествено - като пресконференция:     Публиката -  стотина живи и умрели в катастрофи, в онкологията, в трудови инциденти, … все хора срещнали се челно с материалната реалност и … 4ма  учени срещу тях, които трябва да отговарят на въпросите им. 
    Та, публиката пита: „Ако света е част от Велика Холограмна Илюзия родена от един Абсолютен Дух – каква е логиката на нашата смърт ….Много от нас си отидоха млади, нелепо и неоснователно.  Това част от някаква утопична шега ли е или няма илюзия, а всичко е грозна и математически безмилостна реалност?  Е, реален ли е света или сме изживели илюзия?”
   Физик:  Като изучавах глуоните и ги свързах с пустотата, със скоростта и колебанията /вибрациите/ мога да кажа, че този материален свят, в който има 99% ефимерни частици и никакъв реален  контакт между обектите ....  е всъщност огромен екран от интерферентни структури, които са най-близо до нашата представа за Холограма.  И когато тръгна по обратен ред на събитията – холограмна реалност – торсионно моделиране – торсионно /съзнателно/ поле -  Първичен вакуум  -  информация с нулева кривина  - пространствени вихри  - Първично геометрично пространство  - …. Да не ви отегчавам повече, но целия фундамент, върху който е поставен света е една … фантастична мъгла.  Иначе съм атеист и смятам, че света е еволюираща реалност на частици, родени в празнотата и теорията на суперструните ще докаже това.
   Астроном:  Гранулирането на Времепространството, пикселизацията на действителността открити от GEO 600 доказаха, че тази Вселена е холограма.  Аз още от младини знаех, че всичко, което вибрира е илюзия, но че света ни е холограма започнах да преоткривам след Зюскинд и Хоофт.  Така, че … вселената е една Голяма Холограма и всички ваши съдби и събития са просто възли в тази ефимерна интерференция….
   Теолог:  Платон сравняваше нашия свят със сенки в пещера.  Индусите наричат нашата Вселена сън – мисъл на Едно Същество и ние всички, с нашите тревоги и щастие, с нашите съдби и мечти сме плод …. на този висш мисловен процес.  За толкова години изучаване на генезиса и структурата на творението чух какво ли не:  паралелен свят, антисветове, огледален, фрактален, сенчест, отразяващ,…и какви ли не още светове.  Но в крайна сметка разбрах, че те са творение на един Източник и ако той е реален, значи и творбите му са реални.  Така, че както света, така и живота, така и всичко, което ви се е случвало са реални събития и факти.
   Психолог:  Мозъка ни е триизмерен и мисли триизмерно. Който не разбира да прочете  Прибрам!  И всичко извън този негов периметър е невъзможно за разбиране или му носи страх.  Но за мен като психолог е важно да поясня, че мозъка не различава илюзията от реалността, дори, когато е застрашен живота на субекта.  Под хипноза нашите пациенти получават реални изгаряния от студени предмети – следователно отговора се крие в мозъка. 
   Физик:  Искам да добавя и факта, че съзнанието ни променя вълната в частица. Следователно ние по чисто законов път сме извор на реалността и със съзнанието си създаваме реалност около нас, докато плуваме в потенция и виртуалност.
  Един от публиката дава своя отговор:  странно е да слушаме за илюзии от физици и за реалност от теолози.  Аз съм военен  пилот загинал на фронта. Преди да ме пратят на бойното поле ме обучаваха в авиационен тренажор.  Там, в този авиосимулатор трябваше да се обуча,  за да изпълня задачите си, предназначението си в реалността.  И докато ви слушам да говорите за холограми, сенки и мозък, всъщност схванах, че вие говорите за едно и също нещо – за моя стар авиационен симулатор.  Тъй като света е многоизмерен ние попадаме поетапно във все по-сложни и „високи” вибрационно светове.  Но ние отвътре сме си все същите, само доспехите ни са различни – подходящи за света, в който сме попаднали.  И докато  живеем и се обучаваме в 3измерен свят, сме облечени в триизмерни дрехи и  света, и телата ни са 3измерен тренажор, който наричаме илюзия.  И да той е илюзия за всички, които ни създават и гледат отгоре,  и напълно реален за  нас, които сме „вътре”.  И всеки от нас ще премине по  дълга стълба от светове и тела илюзии …. И всички по-нисши светове ще са ни илюзорни, а по-висшите непознати…. Разбрах, че за да се учи и развива душата ми ще преминава през много пластове илюзия, докато не достигне света, от който произлиза   / реалния свят, който произвежда всички субординирани симулации/. 
   Извод:  Има Реалност има и Илюзия, както има частица и вълна.  Реалността сме ние, но не телата ни, дрехите ни, емоциите ни, къщите ни, световете, през които преминаваме, съдбите, които плетем, ....Единствената реалност е онова, което ни прави живи и съзнателни - една неотменима висшеизмерна ядка,...нашата същност.   И тя е част от  немислим, необятен Свят, който се променя чрез нас, ... защото и всеки от нас се променя, докато преминава през множество пъстри Вселени, красиви Етажи, илюзорни градини - виртуални творения създадени за нас, оживени от нас*.  Да - има Реалност, има и илюзия, и колкото повече съзнателност натрупваме, толкова по-ясно виждаме и едното, и другото, както и смисъла на тяхното съвместно "съжителство'.
 *       Ние сме и създаваме Реалността, всичко друго е необходима илюзия /симулация/, която трябва да обладороди силата вложена в същността ни.       / и колкото повече съзнание,  толкова по-силен дух, толкова по-малко и "слаба" илюзия ... и като обкръжение, и като бариера, и като "гориво" за живот и мислене/.  

Коментари

Популярни публикации от този блог