малки мисли в петък вечер  

 *      В  Упанишадите, Ведите, Бхагавад гитта,… в цялата древноиндийска културна история, която предшества Персия и Египет се споменават стари, човешки цвилизации.  Те са няколко на брой и тяхното време съвпада с определени небесни цикли.  Но най-интересното, което прочетох  е „уплътняването” на разумното същество.  От финни и чисти същества с невероятни способности, мозък, памет, добродетелност и близост с природата … постепенно  хората стават все „по-материални”, плътни, бавни, лениви, глупави и порочни.   Така връзката с природата, с паралелните светове, с боговете  постепенно започва да се губи.      / по времето на Байаме според индианците „богове и хора живееха заедно”  ;  виж и гръцска митология от 2ро – 1во хилядолетие преди н.е. /     Съвременният човек  /като сравнявам описанието в книгите/  няма и  3-5 % от менталните способности  на представителите на предходната цивилизация.   А развитието на алчността и съпътстващата я агресия, страх и липса на емпатия,  съвсем очевидно водят до  екологични и духовни дефекти за сметка на техника и практическа наука.     
Всеки от нас носи гените на този „род”, но душата има по-широки параметри.  Т.е. макар и ограничена в „тежко” тяло, в замърсена природа и порочна  държавна организация  -   силната душа може и трябва да расте в менталност, добродетелност, … да провокира себе си с цели и посоки, които би трябвало да  изглеждат непонятни за другите.  Природата не създава нищо напразно и в голям излишък – значи мозъка ни е просто приспан /зомбиран/ на 3-5%.   Ако ценностната система, житейската посока на света, в който живееш не съвпадат с твоите,  има голяма вероятност да си на прав път.  Ако имаш познание за  заложения в теб потенциал, за сложността на енергийната и материалната ти същност,  за вложената в теб идея  -  значи си просветлен, … значи ще имаш проблеми с околния свят, …  значи твоята духовна сила и мотивация ще бъдат провокирани,…..   Да бъдеш различен, да развиваш същността си, да твориш в атмосфера на алтруизъм е начин, пътека, която ще те изведе от кармата на тази  цивилизация.  А колкото повече разбираш какво си и какъв е потенциала ти,  какви същества са се разхождали по тази планета,  какви идеи са вложили в нас още по-разумни същества, … колко е интересен и дълъг пътя нагоре …. толкова по-щастлив ще ставаш, толкова все по-ценен ще става всеки твой дъх /особено накрая/, толкова повече и по-спокойно ще цениш живота, независимо какво се случва около теб.

  
  *      Единствения ни инструмент за промяна е мозъкът ни. Там се раждат представи, мисли, идеи, ментални операции, …  биохимията и енергетиката, които наричаме съзнателен живот. Както чувството, емоцията, така и всяка мисъл е сила, която е или с теб или против теб – ти определяш!  Изкуството да мислим позитивно и разумно е първа стъпка към щастлив живот, към „самоизграждане”, към изчистване и усилване на енергийния, жизнен поток в нас.  А когато с времето менталната ни енергия добие сила, тя ще променя тялото … и колкото е по-голяма силата, толкова по-бързо и лесно ще става това.   Има  билки, има  мистичен нектар /амрита/, които ни правят по-здрави,  но щастието и  безсмъртието се извайва вътре в нас  /в онова, което наричаме съзнателен живот – мозъка,  душа/.



  *     Все повече се засилва тролването и хейтването  срещу България. За себе си знам от къде и защо идват парите и политиката за това.  Това е част от стратегии и … икономика.   Но важното е  тази тъмнина  да не влиза така доверчиво в дома, в главата, в емоцията….   Не само защото анализирам, че 90% от информацията е измислена, … не това е важно   /след лъжите и страха   остава страха/.    Важно е че този дъжд от негативизъм и измислици, може да обърка  уморената и слаба душа.   Не забравяй – битката за пари е битка на нисшите духом.   За Знаещия само в битката за  душата се решава щастие, съдба, карма, …  Както даваш на кучето кокали, така и хвърли на Кесарите кесаревото и търси светлото, спокойното, чистото, Божието.  А когато срещаш хората на  измислиците, негативизма, мрънкането, черногледството, …  гледай благосклонно на  тях  като на твой малък, болен брат ….  А когато срещнеш хората, които  създават с власт и пари целия този цирк,   гледай на тях благосклонно като на твой малък, полудял брат … и  продължи пътя си към знанието, светлината и спокойствието с блеснали очи.



 *    Духът в нас е божествен фрактал.   Той присъства както в човека, така и в животното. Организацията, в която попада /се въплътява/  определя неговата „работа” с информацията.  Колкото по-сложно е тялото, толкова повече информация се отразява и съхранява около духа /в душата/  =  създава се двойка, елементарна частица със запазен импулс.   Сам по себе си той, духът е просто безсъзнателна сила, енергия, огън от 7о измерение, но когато дух и душа,  ядро и електрони, енергия и информация се слеят    /, което и е идеята заложена в тези материални Вселени/ не е термоядрен синтез, а явление от „другоизмерна” физика.   Това, колкото и сложно да звучи е физичен процес – част от съдбата на всеки напреднал индивид.   Именно за това трябва да се прочете и разбере „Алхимичната сватба….”
  *   Всички органи в нашето тяло са свързани в обща невронна и хранителна верига.  Но съм забелязал и съществуваща връзка по двойки:  когато те боли глава вероятността причината да идва от стомаха е много голяма  ;    когато имаш пъпки, петна по кожата, обриви,... вероятността причината да е от черния дроб е много голяма  ;     когато имаш проблеми с бъбреците вероятността да отчетеш сърдечни проблеми в бъдеще е много голяма и т.н..    Но има връзка, която е много важна и повечето хора /, които познавам/  не я отчитат:     здравето  ни отговаря на състоянието на храносмилателната ни система.      На колкото години е стомаха ти, на толкова си и ти.     Невъзможно е обаче да обясниш на човек, който 50-60 години е трупал лоши хранителни навици и е изградил мозъчно-хормонални пътеки на удоволствие чрез храна, че  трябва да редуцира вида и количеството на храната си.  Повечето хора не правят връзка между тъжната гротеска, на която заприличваме в болницата,        между очевидната ни деформация на средни и стари години ... и храната.           Може би воля, може би силна мотивация,  може би пренареждане на ценности и навици,.... но ако искаш да живееш ползотворно и в чисто съзнание и здраве до колкото ти е писано ....  с всяка петилетка, трябва да  премахваш по една вредна храна.     Намаляването на храната с годините и избиране само на чиста /сурова/ е  единствения начин да останем по-дълго време здрави.      /   Експериментирам лично с това:  на етап съм - малко и сурово /т.е. три домата, две праскови и два ореха около обяд/    и споделям, че няма такова нещо като   -  "ама мъж не може без  месо и бира, ...  без хляб и шоколад не се наяждам,...и т.н."   и ефекта, който усещам от този редуциран режим е невероятно позитивен. 

Коментари

  1. ..."Според Тантричните алхимици фалическата форма на пинеалната жлеза (епифизата) в центъра на мозъка и двуделната (с два дяла) хипофиза играят ролите на Крал и Кралица. Тяхното обединяване, постигнато чрез медитативни практики, произвежда Хапчето на Безсмъртието (или Божествения Нектар или сома – бел.преводач), който се освобождава в горната част на мекото небце и се активира, когато достигне стомаха. Този вътрешен сексуален акт инициира втори пубертет, който усъвършенства и подмладява тялото.“

    ...искаш да кажеш,че въпреки ,че си на 53 изглеждаш като 15 год?...

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. "... и от утробата ти ще потече извор за вечен живот..." казва Исус в един разговор. Този абзац подсказва, че той, Исус много добре е познавал "Източните тайни". А някои други изречения /"каквото вържеш на земята ще бъде вързано на небето/ са почти буквални повторения на древноегипетски сакрални текстове. Но това и информацията, която представихте е тема за Познавачи! Има мудри, завъртане на езика и ... много още технически подробности.
    /изглеждам на 52 и половина/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог