„ Къде сме?”
                                                        
         По-хитрите измежду хората са разбрали, че колкото другите знаят по-малко, толкова по-лесно е да бъдат използвани, излъгани, пренасочвани.          И за това децата излизат от училище с „невероятната” информация за валентностите на елементите, за личния живот на краля слънце /Луи 14ти/,  за  австралопитека открит в Кения …   и като вземат дипломата си под мишница се изправят пред вратата на живота и започват периодично да се сблъскват със собствената си некомпетентност   -   те не знаят как се използват билки и лекарства, как да се хранят и дишат правилно, какво влияние ще имат политика и икономика в живота им, как да защитават права и собственост и как да добият елементарна правна култура, как да спестяват,  кое е важно за техните нужди и здраве, …. мога да изброявам до утре все важни неща, за които никой и нищо не им е говорил.        Много важно, че младежа не знае законите и правата си, че не се е научил на финансова и социална самостоятелност, че не знае отговора на важните житейски въпроси и никой даже не го е провокирал към тях,   ….  нали знае коя е баба Илийца или  водосборния басейн на река Дунав. 
         От както свят светува една  прослойка живее на гърба на останалите.  А на работния персонал не му трябва много да гледа в звездите, а да се ориентира в забоя.   От него се иска да копае, а не да развива мозък, да достига потенциал, да разгръща ДНК, да спасява душа.  А щом достигне зряла, съзнателна възраст  обикновения човек е вече в капана – на социални и семейни обвързаности,  на  дългове и работа,  на илюзии и „отвличащи” дейности.  В този капан той е формирал съзнанието си и така е овладян, хипнотизиран от подвижната му пъстрота, че не вижда решетките.    Когато се втвърди това двуизмерно съзнание, което му помага да пази равновесие  +  да работи и да харчи в мола за скъпи парцалки и коли  … вече е късно.     Както епифизата в един момент се калцира и връзката „земя – небе” вече е невъзможна,  така и човек облъчен и възпитан на ниво материално  и астрално съзнание* ще се запита:  „Тоя пък, какво  толкова  иска да знам и с какво ме занимава?”
           Ако  загубиш интерес към истината, ако шарената дреха /на Йосиф/ те вълнува повече от въпроса „кой съм аз?”,  ако кола с 250 коня е по-интересна за теб от  въпроса „къде се намирам?”    заложените капани на матрицата са щракнали за теб и ти сънуваш цветен и динамичен сън, в който най-важни са удоволствието, успеха, удобството, признанието, усещането, състезанието,…  Отделям ценно време да пиша тук за онези, които не са  потънали в илюзия и суета,  и съвсем нормално, като будни и осъзнати -  търсят отговор  поне на  три  прости въпроса:   Кои сме ние?    Къде се намираме?    Какво се иска от нас?
       И ако в много от предните статии писах кои сме -  сложен комплекс от тяло, емоции, мозък, съзнание, душа, дух, подсъзнание … и за всяко от тези наши парчета от пъзела  правих отделна страница … то днес искам да ви опиша моя отговор на въпроса  Къде сме”!
        За себе си съм повече от сигурен, че  учени в Америка, Русия, Индия, Китай,… затворени в силно осветени подземни лаборатории   работят упорито, надпреварват се и … знаят невероятни неща, които  ще им позволят да споделят с нас, простолюдието след  … 20ина, 30 години, може би.   Постфактум разбираме какво са открили за гените през 70те години, за нови енергоизточници, за опити с животни, с магнити, с елементарни частици.   И понеже се надпреварват помежду си, и понеже работника няма нужда толкова да гледа в звездите   получаваме откъслечна информация.   Ако сглобим парчета от това, ако се разровим и в древните текстове, ако започнем да мислим по-разкрепостено и многоизмерно  ще открием, че живеем в един доста сложен, многопластов и подреден свят.   В Махабхарата, в Библията, в Бхагавад Гита се описват машини, оръжия, Космос, "небеса" и събития, които са впечатлявали Айнщайн, Тесла, Опенхаймер,…  Като сглобявам картинката от всяка възможна информация се получава следния   мой   отговор на въпроса   „Къде се намираме?
                   
     Реалността е !   Същността може да се увеличи като се мултиплицира, като стане фрактал и отделните части започнат да резонират. А тези отделни части са живи конструкции, отделни светове, души... и така се образува  многоизмерна реалност.  Тези различни  етажи на проява на енергията са като отделни агрегатни състояния на Първичната същност.  И ако оприличим тази Същност на мозък, то всички по-ниско вибрационни, „долни” светове са като продукти на този мозък.  И ние живеем на първия етаж на 7етажната сграда наречена реалност и на нашето ниво нещата са най-бавни, инертни, гъсти, но пък  ние – понеже сме комбинация от всички по-горни измерения  - осъзнаваме това.   Всеки етаж има множество стаи / и паралели/.    Например нашата стая от нашия етаж е Вселената, но съществуват и много други Вселени от този първи етаж.      И съвсем логично е  на всеки етаж да има специфично Време /, което оразмерява движението, отразява енергийния поток/ и на всеки етаж и във всяка стая да има живот.      И само нашето его би допуснало, че всички същества по всички етажи приличат на нас.  И както ни подсказва нашата екосистема – колкото по-горен е света, толкова по-малко, по-прецизирани са индивидите.     
                                                             
      Видове светове    -  Ако смесим митологии, религии и съвременни хипотези и теории по физика   -  получаваме пъстра, многоизмерна реалност в непрестанна цикличност и отношения.  За да си я представим разбираемо - ще я разделим съвсем условно на:  1.  Близки светове ;  2. Небе и трансцедент;  и  3. "над' Небе.
    Когато разберем какво е фрактал, холограма, измерение, паралелен свят, ... можем плахо да изградим някаква обща представа за  7 етажната сграда, в която живее всичко / Кришна казва, че има три свята – материален, духовен и божествен.** /.   Тази 7 измерна структура е сложна симбиоза от три сфери: на  материята, на квантовия свят  и на смесените продукти.   И да не забравяме, че всички етажи, продукти, измерения са вибрационни възли на една Първична енергия, която поради липса на друг израз наричаме Дух.  И така: какво ни казват и какво разбира съзнанието ни?   
1. Близки светове /материални и паралелни на тях/.  Тази Вселена /Брахман/ и както и нашия малък планетарен адрес са наричани света на сенките.   Вселената, още повече земята, чисто времево, еволюционно са най-младите и последни продукти на оня Порядък на съществуване, който не ни е нито "на измерението", нито "на съзнанието".  Но пък около нас има конструкции, които правят малкия ни свят интересна, сложна структура ангажирана към трансфера и "въплътяването" на енергия, която наричаме  духовна.  Но преди това     -  не само етажа, на който сме, но и стаята, която обитаваме не биха съществували без участието на един друг свят - квантовия.   И индусите, и апостол Павел "вместват" в него своята представа за божествен свят. "Той е по-малък от най-малкото и по-голям от най-голямото" Кришна, ... "Ако и да не е Той далеч от всеки един от  нас" Павел.    Квантовия свят явно обхваща, както най ниския етаж, така и най-високия - той е като стените на фабриката наречена реалност. Той, квантовият свят е силно  обвързан  с нашата духовна структура и е света, който наричаме Отвъд. Но той е както във  фундамента, така и в короната - така, че нека да го оставим за накрая.
  Нашата планета има магнитно поле и ... в общи линии енергийната й картина е проста и лесно разбираема.   Но древните гърци говорят за Ефира на Боговете,  за Кристални сфери от "вечнонесвършващо" време над  Олимп, където душите се издигат,   за Конуса на Ереб /мястото, където душите след смъртта на тялото изчакват пренасочване/.  В конспиративните теории се споменават различни области около земята, от които идват или си отиват души - в орбитата на Луната***.   А акашовото поле около всеки материален обект, например планетата?...   Тези хипотетични енергийни структури имат само една ценност - съзнателната душа.   Те са само енергиен интериор на кътчето от нашата стая.    Можем да предполагаме по аналогия, че всички обитаеми планети  /от поясите на Златокоска/ имат подобни структури за "вливане", "източване", пренасочване и съхранение на души.   Можем да предположим и че както е рационална невероятната творба наречена  Вселена, така са рационални и всички предполагаеми  поддържащи структури в нея.   Едно е сигурно: дори стаята, в която живеем е пълна с неизвестни факти, но пък ... ние сме живи, съзнателни и подсигурени за еволюция.
2. Небе и Трансцедент.  "Отвъд тази нисша природа, съществува Моята Висша енергия" Кришна****.    Из древните текстове се споменават Висши Небесни сфери, а из трудовете на съвременните физици все по-често се говори и за  Паралелни светове.   Не бива да ги смесваме - първите са по-горните етажи, а вторите са другите стаи на етажа, от които ни делят един коридор или един квант разстояние.     Но за нас и за паралелните ни светове - небето, втория етаж е един и същ.    Това е океана, в който плуват Вселените.    Бхагавад Гита изобилства от описания за този Трансцедентален свят /Вайкунтха/.     Но накратко: Втори етаж, Трансцедента, отвъд, 4измерната светлина, буфера, в която плуват Вселените е астрална, невидима за нас конструкция с две основни функции - там живеят освободените /от кармични дейности, уроци/ чисти духове и ... от там идват полевите щампи, идеите, първообразите на всички неща, които ще станат и ще наричаме материални.    Там, в "Забуленото" съзнателно пространство отново се замесва квантовия свят като паралел и на този, втори етаж.  / темата за извора на душите, за т.нар. Небесно царство е съвсем друга и тук по-скоро ще ни обърка/.  Както ще разберем от "принципи на световете" тук, както и във всички други горни светове времето има съвсем различна изява /трите времена са в едно/, а също така и Втория етаж напълно прониква Първия.    Мога да го опиша само така:   като разходка на триизмерно същество между мравки т.е. всяко събитие и същество от Трансцеднта не се съобразява с Вселената, а преминава през нея без да нарушава целостта й, без да промени нищо в нея. Всяко същество от този втори етаж може да се разхожда между нас и никой физичен закон не може да го спре или да ни го покаже.

3. "над" Небе. Фракталността, холограмността, цялата цикличност на Общата Информационна  Реалност подсказва за "Сфера във сфера" /това е и формата, която е разбираема за нас/. И етажите нагоре, заедно със всичките им стаи са - "Всичко е в Мен, като перли нанизани на конец" Кришна.   Ако опишем Небесата над небето, всички висши сфери плуващи в световния ефир като матрьошки,  всички висши измерения като поточни линии за души - ще получим фрактал, който по аналогия и логика трябва да завърши там, където е започнал.  Общата схема на реалността с всички прилежащи сфери - на творението, на виртуалноста /първичните образи/, на идеята, на менталността, на числата, на същността,... изглежда като "огърлица + матрьошки" с една подробност - световната система се променя и огърлицата е по скоро спирала като ДНК.
    Между стаите и коридорите има проходи, така както и между етажите. Някои тунели са еднопосочни  енергийни вихри /звезда, черна дупка,.../.  Други са двупосочни, балансиращи - издигат чиста информация, спускат чиста енергия.  И във всяка стая и на всеки етаж има организми с различна структура и сложност.  Етажите обменят и трансформират енергия под различни форми.  Но най-важното звено, елемента  заради, който е построена тази фабрика е  ....     затворената струна,  която присъства от първия до седмия етаж  -  духът.  Този фрагмент от 7 етаж се спуска като дъжд, преминава през всички небеса за да "облече"  "ушити" от тях  дрехи, чрез които да може да прояви същността си.   Всички светове, независимо дали ги знаем, за които гадаем, изписваме формули и хипотези ... всички сфери, независимо как сме ги наричали - Причинния безкраен етер на Духа /началото и края на всяка форма/, свят на Словото, Огледален свят, Хиперборея на победителите,  Небесно царство, Организационно поле, Ментален свят, ... всички стаи и етажи от реалността са направени за да послужат на  духовната енергия /7етаж/.      И ти, и аз   сме фрактал, парче от тази Енергия и знаем "че по-Велик е този във вас, от онзи в света".

Принципи на световете  -  Всеки етаж  нагоре е по-стар, с повече енергия, по-сложен и холо- шаблон /архетип, априорна матрица/ за по-долния!   Всеки горен прониква долните, които са средства за регулация!    Горния етаж спуска нулева информация, чиста енергия, а "вдига" само информация /като форма на организирана енергия/ @.       Световете  макар да имат различни структури, различни енергийни нива, принципно имат една същност и "механиката" им винаги води към съзнание /и всякакви непознати нам форми на творческо самоотражение/.    И все пак навсякъде същината на живота е подобна, което прави общуването между етажите възможно.
   По-долния свят  е разбираем за по-горните!
  И една причинно-следствена верига преминава през цялата Структура, през целия Цикъл, през енерго-информационния Кръговрат.  
     И какво от това? -    Осъзнаване на големината на Вселената, осъзнаване и представа за Мултивселената е добро начало за изтрезняване, за разчупване на стереотипи и матрици заложени в нас дори на "образно" ниво /възпитавани сме ограничено във всеки аспект на тази дума/.   А като продължим да осъзнаваме етажите нагоре, където безкрайност, енергия, безвремие, потенция,… са само част от „пейзажа” – тогава ще започнем да формираме нов софтуерен чип в мозъка си, чип, без който въобще нямаме шанс да възприемем, разберем, осъзнаем Реалността и онова, което наричаме Бог.  
   А осъзнаването, а представата за тази чудна многоизмерна структура, а любовта, която спонтанно ще изригне от нас, щом възприемем този Величествен, Разумен Кръговрат ... ще ни променят.     Вибрационния ни живот е в рамките на този етаж от света, на тази стая  /ом/ - но това може да се промени... и това е идеята!     Стаите и етажите са направени за онези духовни структури, които вибрират, които резонират с тях.    Всеки свят си има честотен диапазон и се грижи, и си привлича  душите от своя  диапазон.    /"Моето царство не е от този свят" Исус/.       Ако разбереш тази малка истина ще направиш първа крачка към неизбежния си възход нагоре.
    Никой не е създаден напразно, за пълнеж, за декор.  Някой над времето  е преценил, че можеш да се качиш ... и за това ти е дал шанс.  "Аз давам на всяко живо същество възможност да се прояви" Кришна.        А изкачването на душата /+духът/ нагоре е личен избор - ако започне може да отнеме миг, може и стотици прераждания. 

* Нормално развитото съзнание не е профилирано, ограничено, а работи с цялата налична информация.  То  /образно и буквално/ умее да готви, но и да гладува,  то умее да прави пари, но и да живее спокойно и без тях,  то умее да говори, но и колкото трябва да мълчи,  то умее да пази равновесие, когато губи  ...   и спокойствие, когато печели,  то умее да качва планини и да стои неподвижно.  То приема кротко съпротивлението на реалността, дори когато необходимата доза е превишена.  И в случая -  то е способно да възприеме "нова" информация като безкрайност, безвремие, фракталност, холограма, други форми на живот,...
** цитат от друга статия:   „ Ние, живите биологични видове с ДНК имаме 7 тела – физическо, етерно, астрално, ментално, каузално, душа, дух. 3 от тях са основа /тяло, душа, дух /, а другите са комбинация от основните /т+д = ет, т+дш = астр, д+дш = кауз, т+д+дш = мент/. Те се субординират едно в друго като матрьошки.  „
*** Някои хора имат спомен от периода преди раждането като:   дузина "глави" разположени в една равнина, гледащи към земята от "лунно" разстояние, които чакат светлото същество разхождащо се между тях да ги  "спусне".
**** 99% от цитатите в блога ми са по памет /от 30-40 год/. И понеже от месец-два насам забелязвам, че из нета се въртят изречения, абзаци от блога  /поощрявам напълно плагиатството от тук/ -  проверявайте си всеки цитат за автентичност, моля!
@ - През преходните тунели преминава само енергия/информация, а душата е такава - сложна енерго-информационна структура    т.е.  тя също идва /през звезда/, изкачва се /през червеева дупка/ или потъва /през черна дупка/.      Този сюжет, а също и принципа за стабилността при преминаването /"спаси и съхрани"/,  може да намери онзи, който се разрови в мистериите на богомилите.  И всъщност връзката душа - Слънце е в основата на повечето мистерийни учения.

------------------------------- допълнителна информация за по-любопитните ------------------------------
Определение  -   
Трансцедент  -  цитат от книгата „Пътя на духа” 2001г :  „ … Има един свят отвъд Вселените, който е част от пътя на душите, който е светлина и „място на вечните богове”. Обща духовна структура – безкрайна изява на Световния Дух, пространство на невзаимодействащи фермиони, като подходяща енергийна основа на информационна /енергийна/ модификация. Това е свят, до който в този вид нямаме достъп, но доколкото въображението ни помага – то ни прилича на обществото на Дюрхем, на „отвъдна цялост”, в която неминуемо ще се влее всеки еволюирал дух/душа след освобождаване от кармичните дейности.  Знанието за трансцедента е част от духовната култура.  Има пастори, „достигнали” до трансцедента, които обясняват, че след като спасението не е в материалния свят, значи е отвъд. Други охарактеризират това пространство като сума от Душата и Духът, и тази енергия присъства във всяка душа във Вселената.   Логично е „Отец да има живот в себе си”, дори и там, където няма гравитация.   И няма битие, което да не е от неговото битие.   Трансцедент още наричаме царството на субстанциалния дух, което е важно дотолкова, че да изградим представа за пластовете на Интелигентния Организъм, в който живеем и чиито деца сме.   Дървото на материалния свят е отражение на дървото на духовния свят.  Душата и трансцедентът са като младоженци, които ще заживеят заедно и от голямо значение е да си паснат, да се погодят.   Но са малко ония, които се подготвят за отвъдния живот и правят душата и характера си пригодни за вечността…. ”
Принципи  -  Изучаване на световете, на измеренията ще ни разкрият една много по-шокираща реалност – различни времеви линии, но не толкова лесно като механично, биологично, съзнателно,…. време.  Много по-сложна физика ще е!     ;      
-   Навсякъде, по различните етажи живота има различни форми, но една формула  / живот = дух + душа + носител/   ;     
- Като създава един свят – творящата енергия, която наричаме дух  прави от себе си комбинация, вибрационен възел – и това се компенсира в нейната реалност  …  все едно копаеш дупка и получаваш 1 метър под повърхността, но изкопаната пръст е купчинка с 1 метър над повърхноста – две „обратни” реалности, които се неутрализират в един балансиран пейзаж.  Еманациите, лъчите на тази енергия – са нашите духове т.е. ние по натура сме творящи, висши създания и нашата сърцевина – духът е връзката между световете и … когато преминава между тях се отделя /или приема/ енергия, информация,  светлина. Този фазов преход наподобява  прехода на електрона между нивата в атома, при който се  отделят/приемат фотони  - фракталност и в „механиката”! Или казано практично – всеки съзнателен дух, трябва във всеки изпълнен цикъл да събере нужната енергия /информация/ за да надскочи  нивото, в което е и … този енергиен багаж е онова, което наричаме душа.
-   Всеки свят си има Демиург и всеки свят създава по-долния като се „излива” надолу със структуриращи матрици.   Със спускане надолу по етажите  програмите се усложняват.
-    всеки свят е съставен от подвижни, тъждествени частици   
-   Всяко измерение, всеки свят е ниво на отражение и натрупване  на информация – това е и идеята в тяхното създаване.   Както ние сме получили мозъка,  респективно съзнание и това е макар и малка част от механизма на този процес,   така  и  другите светове – плазмени, етерни, причинни, духовни,… имат свои структури, чрез които да отразяват и натрупват информация. Освен това световете са свързани помежду си с енергийни, информационни потоци и нашите души са част от този физичен процес.   
Е и?     –   колкото „по-висок” е света, толкова по навътре е в нас  ;
Всяко измерение създава, съответства на наше енергийно тяло  ;
Всяка информация, всяка истина ни променя, моделира и ако с тази статии натрупваме някаква база, то тя неминуемо след още такова количество – ще иска своето.  Т.е. като натрупаме критична маса от знания  ще тръгнем към промяна, ще искаме да се нагодим към нея, да я проверим или приложим.   Откакто започнах да пиша този блог,  държа три тетрадки в дясно на бюрото си и там записвам „практика” –  различни ментални приьоми извън анализ, синтез, индукция, дедукция, обобщение, абстрахиране,…, а именно -  визуализация, медитация, мантра, заклинание, концентрация, психотронно упражнение, магическа формула, сетивно упражнение, дихателни практики и т.н..







Коментари

Популярни публикации от този блог