Има   само    две    здравословни    крайности

            Научени сме в дребни и несъществени неща да влагаме много енергия и емоция!
         Когато изказваме мнение за някого или нещо, винаги сме крайни: „Иван е лош човек”, „Това нещо не може да стане”.  Когато обобщаваме пак сме крайни: „всички политици крадат”, „еди-кои си са студен народ”.  Изпитваме някаква нужда да сме категорични и ясни, когато изявяваме нашата оценка и мисъл,  и  тази настойчивост да демонстрираме и наложим своето, винаги ни води до крайност.  Крайни сме за съдбата – или всичко е предопределено,  или сме господари на  кармата си.  Крайни сме в храненето  -  или ядем всичко наред, или  ядем само един вид храна и яростно, до фанатизъм искаме да уверим другите, че сме прави в избора си.  Крайни сме в общуването -  или не подбираме своя външен свят, или се свиваме в отшелничество.  Крайни сме в оценките си за света, в който живеем -  или се срамуваме от нашата цивилизация, или сме й ревностни „апологети”.    Крайни сме почти във всичко – зависимости, идеи, само теория, само практика, в идеализма си, в материализма си, ….   Някак трудно балансира мозъка ни между двете си полукълба, или между бялото и черното.   Като преглеждам коментарите в нета те винаги са обобщаващи и крайни – или Осанна, или Разпни го.    
        Но  всеки, който обобщава – греши и всяко крайно мнение  почти винаги е грешно,  а е трудно да проумеем, че истината често е някъде по средата.           Средната линия, която е широка и пъстра, процентно е много, много малка  - а всъщност там е мисленето, анализа, детайлите, решаващите подробности.   Принципно: колкото сме по-невежи или по-емоционални, толкова по-склонни сме на евтини  крайности  и в мислене, и в действие.
         Религията е точния пример за изява на нашите крайности.  Като малък питах хората „вярваш ли в Бог?”. Отговорите бяха „Не /а защо?/ не знам и не ме интересува”  или „Да /а защо?/, защото мисля, че има една сила”. Колко компетентно!   Когато градим живота си, често го градим от дребни, крайни и невинаги обосновани свои позиции.   Но пък сме много упорити да си ги отстояваме.
        Та, религията е прекрасно средство за манипулация, тъй като лостовата й система достига твърде дълбоко в крехката ни съзнателност, а желаещи да ни „насочват” и използват – бол.  Но ако само така мислим за нея е поредната  крайност! 
          


         Но има една крайност, която е  важна за нас, а е хилава и пренебрегната - вярата.  Вярата е  чудо – мозъчно, подсъзнателно, съдбоносно, енергийно, лечителско, ….   През  70те години имах възможност да съм сред евангелисти – видях много чудеса, истински чудеса. Здраво мислещ съм – и в тоя живот търсех контакт както с  капацитети, с професори, така и с хора като Ванга.  И пак да кажа – видях много чудеса  … и  те всички започваха с Вяра.     И ще напиша  две-три изречения за Вярата!
         Когато сме под хипноза и ни кажат, че ще ни горят, а ни докоснат с вестник – кожата изгаря и остава белег завинаги.   Когато ни кажат, че  само ще ни докоснат, а ни опрат въглен – изгарянето е леко и изчезва за 2-3 седмици.  Под хипноза  можем да виждаме зад преграда, можем да намалим теглото си, можем да увеличим умствените си способности или да изтрием психотравма и да заживеем по-спокойно.   Всичко, което приемаме за „невъзможно” се случва, когато се прескочат съзнателните бариери и ни накарат  да повярваме.   Вярата прави невъзможните, неприемливите, неразбираемите неща  възможни и разбираеми.  Вярата може да направи и неща, които наричаме чудо.   Тя  може да се противопостави на илюзията, на болестта, на гравитацията, на материята,… .  Тя може да ни хипнотизира или да ни извади от дългогодишна заблуда. 
         Какво е вяра? -  Когато Одисей се прибира в Итака, трябва да победи в стрелба с лък всички претенденти за трона. Забивали 12 брадви /само желязната част/върху дънер  и  трябва да прокарат стрелата през „ушите” им.  Одисей печели и си връща Пенелопа, острова, царството.       Имаме много тела /физично, етерно, астрално, ментално,…/, имаме две мозъчни полукълба, имаме съзнание и подсъзнание,…     Когато стрелата на нашата осъзната мисъл, на духовната ни енергия  премине безпрепятствено и индуцирано през всички нива отгоре до долу  - силата на духа, на божествения фрактал в нас се изявява с пълната си сила.  Или обратния случай – в кошчето за боклук, най-отдолу под всички излишни илюзорни хартийки, които сме натрупали в живота си има една светеща звезда, която не може да озари стаята.  Вярата е  разумната сила  на  нашия дух изявена безпрепятствено навън.  И колкото по-еднопосочни, по-съгласувани са всичките ни вектори /тяло, енергия, чувства, мисли, идеи, думи, …/ толкова по-ярко, по-силно ще се изяви светлината в нас – и силата на „Онзи, който е в нас” ще сътвори неща, които наричаме чудеса.       А  всяко противоречие:  съзнание – подсъзнание, вътре в самото съзнание, … е деструктивна функция за нашата вяра.  Съмнението  не е баланс, а онази фалшива нота, която прави резонанса и силата невъзможни.
       И този съзнателен процес е поредния квантов феномен, който ни е даден за да можем да променяме събития, обстоятелства, съдба, … за да творим чудеса.  И ефекта от тази заложена в нас опция е неизмеримо голям, и директното взаимодействие между дух и материя може да се сравни само със силата на анихилацията, на невероятния взрив между материя и антиматерия.     "  Защото истина ви казвам: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно."
     Извод:  Научени сме да се вживяваме до крайност в дреболии!  Не подозираме колко илюзии ни държат вързани, объркани, смъртни.  Казали са ни, че сме сами, че това е начина, по който трябва да живеем, че живеем веднъж,… и ние приемаме това на доверие. Вкарали са ни в какви ли не филми и ние хабим частици вяра във всеки от тях!  Цял живот може да  ни насочват в избрана посока – това ни  отнема енергията, с която излъчваме и градим своя живот и своята вяра.                      И да повторим:
      Вярата е силна и извира от нас, когато сме сигурни и на всички нива сме „еднопосочни”.* Това е стил на мислене, това е  мобилизация на духовната енергия., това е умение да владееш заложената сила в теб, като си постоянен и последователен в една ясна, осъзната посока.   За да имаш силна вяра трябва и сърцето, и ума, и паметта, и подсъзнанието,… всички  заедно  да  гледат към една цел.   Ако проявиш изцяло  връзката  дух – събитие  = вярата се увеличава.   И колкото повече вяра имаме, толкова по-спокойно и смело ще живеем.    Защото вярата е  нашата лична и свободна изява на божеството в нас, на духа, който сме.  И колкото по-наясно сме с това, толкова по-силно ще се прояви вярата ни, а тя … прави чудеса.    С вяра приемаме, че сме смъртни, с вяра ставаме безсмъртни души, …  с вяра приемаме, че сме болни, с вяра оздравяваме  …с вяра приемаме, че сме нещастни, с вяра ставаме щастливи ….  И чудото заложено в Творението е че – това, в което вярваме силно  се случва напук на материалните закони, на илюзиите, на съдбата.   
       Не само сакралните истини, но и красивия и спокоен ден могат да станат реални, могат  да се случат  с вяра!   Ако  контролираш всички „вътрешни”  събития  т.е. себе си на всички нива, ако ги водиш в избрана посока – вярата ще се увеличи и много неща, които си приемал за невероятни и невъзможни ще влязат в живота ти. И много излишни неща ще излязат!
Само  вярата  и любовта трябва  да достигат крайности!

или колкото по-силно и искрено вярваш в нещо, толкова вероятността то се случи се увеличава

 * Друга Релация :    Куб на Рубик  или   настроен музикален инструмент.

„ А Исус като се обърна и я видя, рече: Дерзай, дъщерьо; твоята вяра те изцели. И от същия час жената оздравя.
„ Тогава Исус в отговор й рече: О жено, голяма е твоята вяра; нека ти бъде според желанието. И дъщеря й оздравя в същия час.
„ А Той й рече: Дъщерьо, твоята вяра те изцели; иди си с мир, и бъди здрава от болестта си.
„ А Исус му рече: Иди си, твоята вяра те изцели. И той веднага прогледа, и тръгна подир Него по пътя.
„ И рече му: Стани и си иди; твоята вяра те изцели.

Коментари

Популярни публикации от този блог