Очите никога не лъжат!
          Имаме мозък, който използваме едва 10%. И тези няколко % отделяме за „:невероятни” и „важни” неща* като: футбол, готвене, кола, дрехи,…  А  жизненоважна информация остава „скрита” за нас – просто защото не ни е стигнал акъла до там.   Но тук ще пиша за нещо, което преминава през живота ни и непрестанно участва в него:   анализа ни за хората, които срещаме или за хората, които трябва да отбягваме / по причина – физическа и душевна безопасност/.
      Има много неща, които трябва да  виждаш  в човека пред теб.  Например -  антропологични белези – форма на глава, височина на чело, дебелина на устни, челюст,  големина на уши , на очи, … и т.н..  Всеки  белег, всяка форма  обяснява  кой стои пред теб и какво можеш да очакваш.    Никой не ни учи на това, никой не учи децата си на това!    А е толкова просто!    Няма  математик, философ, поет,… с един пръст чело или  силно издадена челюст.  Няма  музикант на класическа музика,  който да объркате с футболен запалянко.  Виждали ли сте гей с големи /естествени/ мускули, с дълбоки /тестостеронни/ бръчки и широкоплещест. И т.н..    Т.е. предразположени сме да бъдем еди-какви си, макар и с малък диапазон на свобода.  Няма  да станем пианисти или лекоатлети, ако гените ни формират като набит, кривокрак здравеняк с пръсти-кебапчета и малки очички.   Онова, което сме е  последица от получените гени и само много силен дух може да коригира до някаква степен предопределението.   


     Като допълнение към това – в нас кипи биохимия във всяка секунда от живота ни.  Тя, биохимията участва толкова активно в нашите емоции, мисли, отношения, реакции, мечти, пориви, … ама толкова активно, че щом осъзнаем процента на влиянието ни – ще се изумим.  Религиозността е резултат от нашата биохимия, любовта ни,  поведението ни, секса, настроението, чувствата, …. почти всичко.  И колкото по-близо е един съзнателен индивид до животното /т.е. нискоинтелигентен и "програмиран"/, толкова тази зависимост  живот-биохимия  докосва 100те %.   И обратно – колкото по-осъзнати сме, колкото по-реализиран е потенциала в нас  -  толкова по-независими сме от биохимията си, от антропологията си, от  физичните и химични параметри, в които сме поставени.    И това е необходимо, защото сме духовни същества поставени в сън, в материална илюзия и … нашата воля и съзнателност  са подложени на изпитание и  … това е показател за еволюцията, това е един от ключовете за нагоре.
    Така, че когато си кажеш: не мога да не мисля по този начин,  не мога да се откажа от това удоволствие,  не мога да не ям еди-какво си, макар, че е вредно, … не мога да успея, защото нямам сила,  …не го разбирам това и не ме интересува …   това са все малки фрази, които подсказват, че си се е предал на обстоятелствата, в които си поставен, на тялото, в което си  облечен.
   Няма да задълбавам в  походка, усмивка, интонация, ... в хормоналните черти, които подсказват параметри, начин на реакция, възможност за характер, вид поведение,…  А ще допълня нещо толкова очевидно, толкова важно, толкова определящо  -  като очите! И ако понякога между поведение и антропология може да се случи разминаване, да се наруши правилото /Брайвик/, то Очите никога не лъжат!
   Тези прозорци на душата /епифизата/ към света са толкова красноречиви, толкова Очевадни като изказ, че е грехота да не ги познаваш, да не „чуваш” онова, което ти говорят.




    В тях по рождение има светлина / биохимична, духовна,…/ и тази светлина е израз на чистота, на близост до Духа, до начина на природен живот,...  И ако има любов, ако има внимание, ако има чистота в живота - детето остава чисто /на всички нива/.   Ако ги няма, а на детето се вмени егоцентрично, материално, суетно, ... поведение - посоката вече е друга и води до....

    ...  Повечето хора с годините губят светлината в очите!**  Това е като угасване на огън в мозъка!***   И това е толкова отчетливо и  очевидно,  че се изумявам как никой не го вижда!
            
  


 Извод:       Антропология, „биохимично” поведение, очи -  наблюдавай ги в хората около теб, наблюдавай ги в себе си!  И когато  тръгваш към връзка, приятелство, брак, бизнес-сделка, общуване, … добави към своя анализ и тези очевидни параметри.  Те не лъжат!  И ако това предупреждение не ти подейства, не ти допълни картинката, не  обогати анализа ти  – значи си на опасно ниско ниво.   /  , а за да анализираш нещо, трябва да си „над него” /.  



*  Онова, в което влагаш душата си – гради физиономия, карма, социален статус,… За това ли ония, които знаят, че  Ливърпул купуват Фабиньо и Бекер  и помнят всички мачове от шампионската лига – си приличат по някакъв странен начин?    Веганите, които правят крем супа от броколи също си приличат.. донякъде. ....  Спецификата на нашия личен живот е  поляризация на душата и се татуира по тялото ни /отразява се както на органите, така и на "периферните устройства"/!  А най-умните измежду нас могат с бърз анализ на формите - да разтълкуват  живота, мечтите, мислите, ... "посоката" на човека пред тях.



**   Защо губим светлината в очите?  И ако това стане - значи ли че душата е закърняла, мъртва?   -   Има  грижи, неволи, труден живот, ...да, но има хора, които въпреки това запазват "звездата" /дядо Влайчо/.   Силата на духа, унаследен волеви характер ... да, но има хора, които ги губят.  Този отенък от светлината на духа в нас, на Бог в нас е резултат от силата и качеството на духовния ни живот /унаследен, придобит, прероден,.../ и е ясен знак какво се случва с душата = дали има любов, щастие, радост,..  или ги няма.  Дали душата ти е дом на ангели или на демони!   Ако разбираш това, ако държиш на душата си, трябва да си много прецизен в мислите, в чувствата, в думите, ...и с кого и как общуваш.  И не позволявай на никого /"преднамерено-черни" новини, ревливи сериали, недобронамерени хора, пориви на суета и алчност, загубата на вътрешно равновесие, обсебващ егоизъм, ..../  да променя високите ти вибрации, вътрешното равновесие, желанието ти за светлина и щастие,... и да обърнат енергийния ти торос навътре /,което ще наруши енергетиката ... до очите/.     В този свят вероятността да загубиш светлината, душата, връзката с Бог е голяма, а съзнанието ти за този факт е въпрос на еволюция.  ........
*** Знаете ли, че очите на всички средновековни икони и по стенописите са избодени, изровени, изчовъркани от мюсюлманите-окупатори. А сещате ли се защо?  В отговора има думи като душа и като липса на душа ...  а когато нямаш такава и я срещнеш се поражда вътрешно напрежение, което избива в агресия.  А тя, агресията е присъща за хората без душа!

P.S.: .... а когато еволюцията боксува, когато не се разгръща потенциала, а се дълбае в "биологичен битовизъм" има риск от оскотяване.  Загубата на светлината в очите е само един признак за това.  Ценностната система, която ни се индуцира ежедневно дава превес на чистата биология - забавление, удоволствие, усещане, потребление, консумиране,..., а на всичко останало сугестивно е прикачена подигравка. Т.е. на онзи, който говори за духовност, за алтруизъм,.. или за НЛО, за конспирация,... му се прикача табелка "смахнат'.  Това падение на ценностната система напомня на арогантния живот в късната римска империя - преобладаващо самодоволни хедонисти без никакво усещане на смисъл и човещина.  Както тогава, така и сега духовната връзка, която се осъществява е тази ... със самия себе си.  А еволюцията си личи,  изисква от душата връзка с друга душа... и колкото е по-извисена търсещата душа, толкова по-малко са границите пред нея към други духовни същности - падат пространствени, измерни, времеви параметри.  Колкото е по-извисена една душа, с толкова повече и от различни "светове" души тя би искала и би могла да контактува, да бъде свързана.  Тези връзки са мерило за връзката с Извора... и тази тема надявам се ще бъде разбрана, осъзната от подходящите хора.



Коментари

  1. ...подвластна на чувствата,а не на анализа...не е нито"опасно ниско",нито друго ниво...;свободна да обичам,а не да израствам!.../хвани ме ако можеш!!!:))..

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам за "свободна да обичам"! Ако нямахме любов - нито щяхме да пишем, нито щяхме да четем за душа, съзнание, духовност, Бог,...! Хората, които нямат любов са на друго място, на друга вълна, имат други интереси и мислене. Така, че L.R. радвай се на любовта си, на всеки ден, в който си здрава и свободна, а ... моите "анализи" са откровения за онова, което ме вълнува през деня - между работата и любовта / и двете ги имам в изобилие/.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог