Сакрални истини :     3.  Фракталите на живота  или   "Аз и Отца Едно Сме".



    Нашата земя е фрактал от галактиката, тя от вселената, тя от Мултивселената и т.н..  Ако пък направим напречен разрез на фрактала земя – горещо ядро, студена и неподвижна повърхност, планини – свързани в основата си, тя с кората,  кората с ядрото,… Фракталния принцип @ е в основата на тази реалност, както и принципа на Всеобщата Обвързаност.*  Фракталният принцип присъства дори в библейските сюжети – всички започваме от Адам** и се размножаваме в прогресия.
      Духът ни също е фрактал на другоизмерен свят *** и така сме свързани директно и в същина. Но уморената ни от желания и илюзии душа, но изкривеното  ни в „отделност” и в его-център  съзнание не могат да схванат, нито да уловят тази Обединяваща и холограмна реалност.  Тогава идват пратеници от други светове за да коригират менталната ни еволюция. 
И казват:                „Аз и  Отца  едно сме!”
     Защо Исус казва, че той – облечения в тяло дух и Първичното лице на Духовния свят /7измерение?/ са едно.    За толкова години чух, че Бог е белобрад старец живеещ на Орион, че Отец е Елохим създаващ същества по свой образ из Галактиката, че Абсолютния Архитект на Вселената е Махавишну, който сънува реалността от центъра на Мултивселената / индусите говорят за нея от 2500 години –  Бхагавад Гита /.  … И как така на фона на тази приказна божественост  -  синът на дърводелеца от Назарет казва "Аз и Отца едно сме"?
     Имаш съзнателен център обвързан с развитието на енергийната ни структура  /чакри, меридиани, нади, дзън-ци,…/ и твоето съзнание се катери по стълбата на своята еволюция, докато не се изкачи до 7я етаж, до Светая-светих, до духът – божествения фрактал в теб, който те прави жив, реален,…    Когато достигнеш това единение на съзнателния и духовния център -  не само започваш да разбираш въпросната фрактална структура на тази Илюзия, но и да разбираш фракталната структура на духовната реалност.    
       Аз, ти, всички живи същества някога, някъде родени – са царско семе****.   И това семе,  според притчата се разхвърля по света от един сеяч, от един Източник. И всяко семе стои на различно разстояние от този Източник и това ние изразяваме с думи като -  съзнание, еволюция, разум,… От уважение, от респект, от захлас  наричаме този висш Източник – Божествен … и дори, когато започнем някой ден да го изучаваме с формули или аксиоми – пак ще го наричаме така.    И както твоя дух е божествен фрактал, който в еволюцията си ще осъществи директна, двупосочна, вечна връзка с Източника си, така и всяко безсмъртно същество§ издигнало  съзнание по етажите на фракталноста  казва „Аз и Бог сме едно”, ...  то  така и твоите енергийни тела са фрактали от свои, специфични светове и  еволюцията ще те накара да реализираш  всеки аспект на своята същност €. 
   Извод:   Ти и Бог в същността си – сте едно!  /Ти и Бог сте едно и също нещо в качество, но различни по количество.+/     И докато си зад тези форми на проява - тела /ДНК/ всяка твоя промяна в ценности, съзнание, сила, реализация, посока, поведение, импулс, вибрации,….ще променя материята, ще изпитва съзнателния ти растеж, ще променя адаптация, творчество, дълголетие, способности,…  но най-вече ще те доближава до Източника.   И когато  правиш крачка към Бог и той прави крачка към теб и обратно.  И това става като концентрираш и използваш  /духовната си/ енергия и тази способност наричаш съзнание.  Няма красота, величие, любов, реалност, ... докато не излезе от сърцето и ума ти, докато не се пречупи през призмата на съзнателната ти душа.   И както  създаваш /т.нар./ красиво и грозно, добро и зло,... както оживяваш света като го осъзнаваш, така и в апотеоза на своята съзнателна дейност ти можеш да доближиш, да разбереш и реализираш Бога в себе си, Бога, който си.   
    Когато осъзнаеш, че си царско семе, когато разбереш че имаш  право, възможност, цел  да станеш  Едно с  Източника  -   започва друго мислене, друг живот.   А "трето и четвърто е да го направиш" на практика.       И все пак онова, което приемеш за истина  ще промени душата ти!
  


      P.S.:  Сега това крехко и егоцентрично, „отделно” съзнание не може да изгради пълноценна наука, цивилизация, еволюция, здравословен живот,…То не може да схване, че "аз съм част от Бог, Бог е част от мен".  ....    Но  постепенно част от нас ще станат „хора на светлината”, с бляскави очи /от силата на концентрираната духовна енергия/, които ще победят илюзията, ще скъсат паяжината на материалното и обстоятелствата, ще заживеят по дух, очите им ще гледат надалеч, … защото ще са осъзнали сакралната истина, че „ние и Бог сме едно”.                      Надявам се да стане!


@ - Фракталния алгоритъм на природата съдържа в своя модел Единосъщие т.е. всички съществуващи материални неща имат една същност, макар и в различна вибрация и структура /атом, земя, слънчева система,.../.  В тази холограмна реалност аналогията е много удобен мисловен метод. Например: света прилича на океан - хем е необходима среда за субектите, хем е и структурната  основа за изграждането им.  Така и онзи, Висш, квантов свят, който от суеверие или невежество наричаме Бог е едновременно среда, същност, вибрационен архитект и т.н..  И дори съзнанието ни да не може да възприеме, че Той е по-малък от най-малкото и по-голям от най-голямото, ... че Той е в атома и над Мултивселената - онова, което наричаме Бог е фундамента на фракталния свят, в който живеем, и може би на още много други видове светове.    "Всичко е в Мен, като перли нанизани на конец" /Кришна - Бхагавад Гита/.
* нашата „материална” цивилизация се гради на други „нужди” и принципи /”всеки за себе си”,  „всеки срещу всеки”, "човек за човека е вълк...",…/ и отклонението от принципите и природата заплащаме със болести, стрес, остаряване. И отдалечаването от природата компенсираме с техника, хигиена, информация, чрез които да „борим” дефектите от  неестествения си живот.
** ако приемеш тази история буквално, а не метафорично /както и трябва/  ще потънеш в хиляди въпроси /на какъв език е говорил Адам, за кого се женят синовете му, защо Елохимите го правят по техен образ и после странни забрани, „говореща змия”,  само реброто е кост без костен мозък, …и т.н..
*** физиката и мисленето ни тепърва  ще  навлизат в описанието на духовния свят, в нивата на квантови реалности, ...   
**** „По-Велик е Този във вас, от онзи в света”.
§ -  Безсмъртието, дълголетието са резултати от естествена реализация и законово процъфтяване на всички нива /тела/. И ако материалното тяло е здраво, когато се съединява с природата /билки, изворна вода, сурова храна, чист въздух,.../, то така и всички други тела /етерно, астрално,.../ имат свои адекватни нужди. Чистотата и развитието на 7те ни нива и тяхното сливане, резониране с природата, от която произхождат - това е пътя към  "повече време за уроци в този свят".  И увеличаване на жизнената енергия е първия признак за успех в тази посока!
€ -  древните египтяни описват падането на духа и „обличането”  му в различни тела.
+  -  Тук са необходими "технически" пояснения, за онези, които са по-навътре в материята:  Всяко качествено напластяване променя количеството,  всяко количество променя качеството.  Тепърва ще проумява съзнанието ни, че освен една усложняваща се материална, холограмна Мултивселена  има и паралелни светове / ментални, идейни, духовни,.../, в които фракталния принцип действа, както и усложняването на структурите. И някой ден ще изучаваме "многопластови астрални структури",  "сложни етерни тела",  ... тогава ще разберем какво значи "бедни" и богати духом,  мъртви души и Махатми  и  т.н.. 

Коментари

Популярни публикации от този блог