Сакрални   истини :   2.   Искай и ще ти се даде
      Някъде в предните статии споменах, че Исус е този, който безкористно раздава на обикновените хора истини – запазени за „богоизбрани”.  Една от тях е в Матей 7:7  -  „ Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори; защото всеки, който иска, получава; който търси, намира и на тогова, който хлопа, ще се отвори”
Ще бъда кратък!
          Този текст не е религиозен ... по-скоро го приемаме като окултен и онзи, който може да го осмисли на няколко нива, ще прозре, колко важен е той за живота на всеки от нас.  Няма да дълбая на физично ниво, нито ще обяснявам – каква е връзката между мозък-дух, дух-дух, дух-материя,… и т.н..
Искай и ще ти се даде” – какво означава за нас това?
1.          че е илюзия нашето усещане за самота, нашето плашещо вътрешно мнение, че се борим с живота сами и той винаги трябва да е срещу нас.
2.      че имаме директна връзка с Някого, с Нещо, което във всеки един момент е достатъчно близко за да ни чуе и да отговори.
3.          че имаме  достъп до копче в „асансьора” нагоре и можем да го натиснем, когато го видим, когато го осъзнаем,…  /и няма значение дали сме умни или прости, високи или ниски, черни или бели, .../
4.           че само срещу вяра можеш да получиш всичко.
6.           че Някой иска и е готов да ти даде всичко.
7.        ……  и т.н., и т.н..

Как да използвам тази опция?     -    когато медитираме, когато се молим, когато сме "сами" със себе си и непрестанно въртим някаква мисъл – ние и нашите вибрации сме в непрестанна връзка с околния свят, ние общуваме със света /призрачното действие на Айнщайн/ и нивото ни на вибриране  „изпраща” сигналите за връзка на адекватното ниво.  Казано просто: „каквото повикаш – това ще се обади”.    Душата ти е инструмент и ако е добре настроен – той може да  произведе музика на различни октави.  Ако всички нива в теб са будни,  чисти и функционират нормално – по правилата на всички закони можеш да осъществиш връзка с всяко ниво и да очакваш обмен.    Всяка чиста и будна душа може да поиска и да очаква.   Има две подробности – трябва да е наясно  с адресата - „от кого иска” и със себе си – „какво точно иска”.
Извод:   Трябва още една статия за да опиша колко важна и съдбоносна е тази възможност.  Трябва и още една, за да обясня как всеки се обвързва с онова, което „произвежда” ума му и това прави евентуалните злоупотреби с тази опция безсмислени*.    Но сега едно трябва да знаем:  ако съзнанието  знае от  Кого иска /1/,  ако желанието  е точно, ясно, съкровено /2/, ако в тишината на вътрешния си свят кажете три пъти онова, което и сърцето, и мозъка желае /3/, ни остава единствено да очакваме с пълна вяра - да се случи /4/.**    
       Няма чудеса – всичко си има логика и смисъл.  Бог не е загадъчен магьосник, а Оная структура /дух/, която Сме и за това сме живи и си общуваме в момента.  И Той просто се грижи за себе си, а онова, което ние - фрагментите,  не сме в ментално състояние да разберем – смятаме за чудо, невъзможно или се чувстваме безсилни.   „Искайте, и ще ви се даде”!               
         
*  всичко, което "искате и давате" е част от затворен кръг... и вие сте част от този кръг.
** видях много /т.нар./ чудеса в този живот!   Особено, когато бях сред евангелистите през 70те години.   И продължавам да виждам, защото поисках...  Истинската  мистерия  е  в  трансформиращата сила  на  вярата  и  очакването!   

Коментари

  1. ...присвоявам и пречупвам фатално подобни текстове!...,дано не е за сметка на нечие забавление...

    ОтговорИзтриване
  2. ..,когато си имал в предвид: "Когато плачете искрено и истински го желаете – дори преди това изобщо да не давате пет пари за Кундалинита, чакри-макри, медитации, осъзнати сънища – то се случва .... Чисто и Искрено желание да се свържете и слеете със Себе си! Приоритет номер едно в живота Ви! Номер едно! Да плачете за това така горестно, както бихте плакали за нещо безценно, което Ви е отнето от Матрицата или сами сте си отнели и обезценили ... Красивото и Могъщо Същество, което сте. :)))"K.G....,а аз съвсем не...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог