Кратки размисли в сряда
 Само аз не съм се изказал за  католическата „Наша Дама” – красива катедрала окичена с грозноватитe същества на Юго.
  Събраха милиард за една сграда, но не събраха, не чуха, не искат и да чуят за гладните, болните, бедните, бездомните…. Обаче като имат излишна храна по закон я хвърлят и забраняват да се раздава.  Обаче като си пишат наследството – завещават на котката, на хамстера, на пудела … едни пари… да се чудиш кой и с какво ги е обидил, тия бедни духом хорица.   Техните ратаи – политиците и те се учат да са безчувствени и глухи, с изключение към шума на парите.                                           Нека има за църквите, но нека да има и за хората!

      Онези, които отделят много време за храмове и икони, нямат време за душата си.
  Всеки ден чета „човечеството унищожило N  биологични вида”,  „Докога ще замърсяваме въздуха”, „Човека променя климата” и т.н.   Това е некоректна информация! Нито аз, нито ти, който четеш сме унищожили биологичен вид.   Трябва да спрем да възприемаме израза „Ние, човечеството … еди-какво си”.  Не съм замърсявал, не съм убивал делфини, не променям климата… ти също!  Отказвам да бъда включван в неправилни обобщения!   Човекът, който има вина за климата си има име, ЕГН, адрес … той е собственик на ТЕЦ, на завод за гумени изделия, на  риболовен кораб, на ловджийска пушка и т.н..  Човекът, който има вина е този, който, чрез писане на определени закони е допуснал по-горния да прави това.  Човекът, който е виновен си купува палто със животинска кожа, сувенир от слонова кост и „нагъва” перка от акула /,която е убита заради тези няколко килограма/.   Спрете да казвате и да се съгласявате с тази лъжа, че „Ние вредим на Земята и на животните”.  Назовавайте истината точно, с конкретните имена, фирми, корпорации.   И когато се жалвате, че няма вече стада от елени, че умират пчелите,… запомнете, че благите думи, благопожеланията, споделяне в мрежата на сърчица и имотикончета … не помагат с нищо.        „ … Компетентно, целенасочено сдружение на крупни пчелари изследва причините за смъртта на пчелите и по установения ред върви към законопроект за квоти на рапицата, за ограничения в употребата на пестициди, за … „   -  ето това е начина.    Другото е или лъжа, или розови пожелания, или  кучетата си лаят, кервана си върви.


   Някаква щура мода - да се правим на модерни!  Не готвим без тофу, тортелини, моцарела, гауда, авокадо,…. О, суета!  Подобно на ония, дето берат 3 месеца ягоди в Англия и вече говорят с уелски акцент.   Ако не си чел „Писмата на Христос” или посланието на Андромедианците, не слушаш определени Звуци, …  – не си в крак със съвременната религия.   „Писмата” -  прекрасни словоизлеяния на 50 годишна самотна американка.  Нищо лошо не е написала жената, напротив – приятно ми беше да ги прочета, но само верски компетентен човек може да осъзнае, колко порочно и уродливо е да говориш от името на Исус.  /още на първа страница установих толкова фактологичните, стилистични, терминологични, „технически” грешки, че спрях да ги отчитам/.   Ако  нямаш сериозна религиозна и ментална култура – можеш да вярваш на всичко … включая рептили, триглави дракони, чупакабри, …Все модерни неща!   Леката душа лесно се краде!                        


    Гледам Париж, Габрово, Белград,…  и осъзнавам, че колкото повече хора се съберат на протест, толкова по-лесно могат да бъдат манипулирани и толкова по-безсмислено става делото им.  Кога ще осъзнаем, че протести под прозорците на  „орешарски” политици не водят до никъде!  Съвсем друго трябва да е мястото и подхода!  Освен това – след протеста отиваме да пазаруваме, да си угодим на желанията, да погъделичкаме суетата си в Мола, да си платим данъците, да си напълним резервоара на колата,…  хем викаш срещу системата и политиците,  хем отиваш и богато ги захранваш.  Съвременните Народни протести са напълно неефективни и почти безсъзнателни – те приличат на човек, който храни тигъра в клетката и му вика „спри да ядеш и остави за мен”.  Новото поколение, надявам се е по-будно,  за да осъзнае,  как с малко енергия и хора се постигат големи ефекти!



    Съзнанието излиза от базсъзнателно и се развива възходящо.  Но има една парабола, която изразява конфликта съзнание – битие. Т.е. когато човек започва да оформя съзнание той е предразположен към безпаметно щастие и удобно блаженство.  Когато стане съзнателен влиза в непрестанен комфликт с околната среда и временно спира да бъде … щастлив и блажен. Но в края на параболата той отново влиза в блаженото си състояние. Повечето съзнания тук са около върха на тази парабола. Но все повече хора бавно влизат в следващо ниво на съзнателност, в което разграничават живота, същността, духа, себе си от всичко останало – филмите на земята, на битовизма, на религията, на усещанията, на мозъка, на въображението…  Събуждането от тази илюзия - на неправилна идентификация, на зависимости, на енергийни и ментални връзки,… е събуждане на съзнанието, което е достигнало сила, енергия достатъчна за да неутрализира връзката дух - битие.  Когато нашия /на духа/  разумен прозорец – съзнанието „надживее” материята, в която е облечено и материята, която го заобикаля, заедно с всички емоции, мисли, чувства,… свързани с нея – то става свободно.  Това е момента, в който отново имаме база да станем щастливи по натура. Едва тогава започва нормалната функция на нашето съзнание, едва тогава ще изяви способностите си, едва тогава мозъка ни може да повиши КПД.       



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог