Малко политика в понеделник  вечер   -  до 2022-23г. ще се оформи социален конфликт – за живота, за душата,…почти навсякъде.
           


        Силата на гръмките политически декларации, на измислени конвенции с ‘тежки” имена – се крие във нашата реакция към тях и отношението, което ще отделим от системата си / емоционална, ментална, енергийна,…/. Ако ниглижираме, игнорираме и заобикаляме – телом и духом измислиците на глобализираната програма, то тогава силата на спусканите опорни точки намаляват до 0.   Който живее живота си има шанс да осъзнае илюзиите, в които е поставен.  Не че това ще го държи далеч от конфликт със Системата.*    Напротив!     Конфликта между свободния дух, волния разум, самостоятелния творец и Системата е неизбежен.  Тези, които правят системата /за своите си нужди/ винаги ще „надушват” единичните, свободни души и както дивото животно налита на кръв, така и чиновника, политика, държавния служител,… е обучен да недоумява    как И.И. не  е декларирал страничен доход, защо А.А. не желае да плаща осигуровки, как така М.М. иска да живее извън системата,***….   
            Историята е показала хиляди пъти, че когато малка общност се осмели да кривне от правилата на Кесаря е била наказвана с нечовешка жестокост /Кападокия, богомили,…./.    И в основата на всички войни лежат икономически интереси: „някой някъде има нещо, което ми трябва” /нефт зад Сталинград/, „някой не спазва приетите от Корпоративните фамилии  правила” /Кадафи, Кастро, Мадуро,…/ -  и започва сеч, в която човешкия живот няма стойност.  
             Системата, държавата, политическата класа и нейните кукловоди са неимоверно малка част от обществото /1%/. Но това е добре смазана машина, която използва хляба за подчинение /полиция, администрация,…/ за да има „едни срещу други”.  През това време много човешки животи , много души потъват в морето на битовизма, на измислените финансови и суетни игри. А когато прибавим несъответствието между цените на храна и енергия и цената на труда – неизбежната критична точка ще е налице.
             Извод:  Дори и в критичен максимум Системата не трябва да се разрушава – ако изчезне редът идва хаоса – а с хаоса идват всички стаени, натрупани страхове и гняв на И.И., А.А., М.М..**   Системата просто трябва да се пречисти от нисшите  духом, от слабограмотните, от корумпираните, от алчните,…  А сетете се колко интелектуалци познавате в парламента /учители, лекари, писатели, художници,…/?   Зад политическата система / и в Русия, Турция, Беларус,…/ отдавна са се настанили ниски същности с пагони имащи една цел – да разпределят порциите.  Те ни предлагат на изборите по-нисши и удобни себеподобни – намерени на някое кръстовище или в приятелски апартамент.  Тази порочност се увеличава до невъзможност конфликта да се разреши цивилизовано.
            Но родените в робство /до 1990г/ са небоеспособни заради дефект в „чипа”.  Бъдещите социални битки, които ще „светят” по света   ще се водят от младите!
             Най-важното е да запазиш душата си чиста, докато се бориш за нея и за свободата си!

*  ако си прилежен към правилата на обществото - ставаш роб, ако си небрежен или ги нарушаваш съзнателно  - ставаш жертва на безчувствената държавна машина. Има трети вариант!
**  Душата /психиката/  ни според еволюционното си ниво има вътрешен импулс или към ред, или към хаос. Корена на отминалите, а и на бъдещите цивилизационни и културни конфликти е в това, че по-голям е процента на "душите на хаоса".
***  ...защото само извън тази "материална" система, човек може да постигне баланс между нужди и желания - което води до свобода и спокойствие.

Коментари

Популярни публикации от този блог