Разпилени и недовършени мисли
Докато шофирам постоянно ми идват разнопосочни мисли - къде успявам да ги запиша, къде не.  Та сега се сетих за няколко от тази седмица. 

   -   В жената има повече „Божествени” програми и мисля, че проблемите на тази цивилизация идват от това, че се управлява от мъже – много по- ….  агресивни, състезаващи се, егоистични, егоцентрични, бедни на добродетели и позитивни чувства...   Когато някой ден жените към астралното /чувствено/ ниво,  добавят напълно развито ментално – ще изчезнат войните, ще се сдобием със справедливост, ….въобще света ще утихне и ще започне „разпролетяване” му. *

  -  Всяка реалност си иска съзнанието. Тя си го култивира, тя си го търси и закриля. И ако реалността около теб не съответства на нивото ти на съзнание има 4 варианта:  1. конфликт – много хора стават трагични герои, защото не са попаднали в подходящата за тях среда …  2. … но една малка част от тях изграждат вътрешна власт за да отстояват себе си и да променят това, което ги заобикаля.  3. Има малцина, които са достигнали такова ниво на съзнание, че вече са освободени от реалността, която ги заобикаля. Те са независими, те наблюдават, те преминават несмутимо, защото знаят достатъчно за да нямат повече страхове.  /колкото повече невежество – толкова повече емоции, зависимости, страхове/.  4. А от тези малцина, има единици, които с напълно изградено съзнание -  ще „пробият измеренията”,  ще се изкачат по стълбата на Яков.


  -   Егото уморява и състарява мозъка, егоизма деформира тялото, завистта изкривява лицето, … и т.н.   Ако и за минута допуснеш да те завъртят негативни емоции – все едно си изпил бавнодействаща отрова.   Научи мозъка си /кажеш ли му нещо три пъти – той го прави/, че още при първия полъх на деструктивна мисъл, на лошо чувство   автоматично да действа с обратна реакция – вътрешна  светлина**, вътрешна усмивка /както учи Цигун/ и усещане за безкористна любов = само след месец вибрациите ти винаги ще бъдат и ще остават високи. Това ще промени живота ти. Това ще подреди живота ти.                            /Когато бях дете, дребно и хилаво, често по-яките момчета ме заплашваха. Един от тях беше дошъл от ТВУ и щом ме видя, сви очи и каза, че ще ме смаже от бой. Аз няколко дена настоявах да седя до него, накрая го прегърнах и му обясних, че искам и трябва непременно да станем приятели.  Бях искрен и го гледах в очите. Тази реакция беше непонятна за него, той не знаеше какво да направи.   Не станахме приятели, нито аз ядох бой – но запазих този подход към агресията и невежеството. /
 ** дори, когато сте уморени и от това ви боли глава – визуализирайте силна, бяла светлина  в главата – ако успеете за 15-20 секунди, гарантирам ви, че главоболието ще изчезне.

       -   Либидото при мъжете е реципрочно на тяхната способност да се променят /житейски, енергийно, ментално,…/.  Всъщност, спреш ли да се адаптираш, да се променяш, да се развиваш – започнало е остаряване.  Не спирайте да искате да се променяте - да ставате по-умни, по-интересни, по-добри.  Спрете ли да го искате, ще спрете и да го правите … и започва сив,  скучен и дълъг житейски епилог.  .....  Винаги можеш да направиш живота си приказка, да дадеш любов и щастие поне на един човек, да кажеш поне една мъдрост – тогава вече нямаш нужда  от надгробен камък.
     
        -    Докато крачим по житейската пътека гледайки нагоре за изконни истини и надолу за човешки справедливост, преминаваме сред панаир на суета и алчност. Панаир направен от наши братя с други ценности и пътеки, болни от алчност Кесари, които по направени от тях закони ни искат труда, вниманието, …   Та, тая седмица, докато по света /Албания, Украйна, Сърбия, Париж, Сирия,…/ се случваха важни и интересни неща, за които нашите медии мълчат,  ето част от „домашния”  Цирк с някои  релации:
-   Апартаменгейт – Ал Капоне    / Докато през изминалите 30 години се разпродава държавата – БГА, Булгартабак, Химко, ЕРП-та, ТЕЦ-ове, „златни” концесиии,… нас, простолюдието все предизборно ни забатакват с дребни факти от кухнята на политиката. Заради неуките баби се палят разбираеми за тях „имотни” интриги на политици, защото, истинските цифри около ограбването на страната ще са напълно непонятни за тях. … Всички са знаели за милионите на Капоне от престъпна дейност, но са го дирили за дребни неплатени данъци.
-   Баневи – Ходорковски  /по мафиотски назидателен принцип дърпаш ушите на непослушен олигарх, който много години е „работил под теб".  Тези арести няма да възстановят на народа взетите милиарди, а само ще  подскажат на останалите по веригата – да слушат и да плащат на Кръсника/
-   Подставени лица – плеймейтки  / икономиката и политиката ни сякаш отразяват обикновения ни живот – измислени ГМО персонажи /Върбак, Габриел, Пеев,…,/ са подставени лица стоящи до кранче за пари и те трябва само да ги разпределят  „правилно”. Дали и в другите страни е такава пародията на икономиката, на политиката  –  предполагам  да  –  на запад е по-културно, на изток е по-брутално, при нас  по-откровено.

     Вечерта си говорим на маса за познат на познат, 76 годишен мераклия за кола - ама нова, ама скъпа, ама маркова, ама с всички екстри ... за 50 бона. И се чудим - как се раждат мечтите и колко отразяват акъла и ценностната система? И се маем средата ли ни прави безумни, културата на суетата ли ни обърква мозъка, та да робуваме години, да влизаме в зависимости или дългове заради  /в тоя случай/ подвижна тенекия за 50 000.  ...................   Направих си извод: нашите мечти отразяват нивото ни:  "биологичния" човек на 1 чакра има мироглед, от който извират мечти за удоволствие, хвалба, показност, похот, суета, ... ,  "енергийния" човек мечтае за власт, влияние, манипулация,... "емоционалната" чакра "извиква" желания за признание, възхищение, обожание, уважение, почитание, ....  и т.н., и т.н.  ...................   Само човека от 7о ниво вече няма дори нужда от мечти - той вече има всичко, защото го е открил в себе си, тук и сега. Той е над илюзиите, излишъка, суетата, преходността ............... Кажи ми мечтата си за да ти кажа кой си?

* тук се сетих за "свободен" Тибет и Китай, и за Епохата на агресивния. 

Коментари

Популярни публикации от този блог