Ти и новия световен ред
    Като студенти се събирахме на малки „квартирни” купони и помня, че когато ставаше задушевно и всеки към полунощ ставаше  болезнено откровен,  зачеквах моята тема - „какъв вятър идва от запад?”.  Но докато за повечето, това значеше свобода, демокрация, гласност,  аз изразявах съмнения за „болести”, които ще ни бъдат внедрени – материализъм, суета, алчност, кристолюбие…. /макар, че имах за национална защита реферат за „Преустройство и гласност на Горбачов”/.   И потънали в цигарен дим, на моите набори им се привиждаха красиви магазини и отворени граници, а аз се чудех – каква ли е цената на свободата?     Над 30 години по-късно  имам същия отговор.
   

    Сега мисля и като тогава:      логичното  разпадане на поредния еврейски експеримент  - „социализъм”,  бе с идея да се отворят пазари за западните стоки, а бедните  периферни нации да станат работна сила за „мръсните” производства. Все по-очевидно е, че богатите семейства, скрити зад „ обединена Европа” обезличават и заробват по-бедните източни провинции на континента. А това е само част от властовата и финансова глобализация на света. В този идващ нов световен ред няма място за етническа идентичност и либерализация.   За да се подредят правилно фигурите на шахматната дъска, маститите лакеи /милиардери/ на Големите семейства купуват /буквално и преносно/ медии, политици, банки,….   И какви са фактите:
    Славяни, християни, пишещи на кирилица /около 300млн./ източноевропейци стават поредния трофей за група алчни кукловоди от световно ниво. Техните дядовци пратиха Ленин да събори Белия Император Николай II /, който остави хиляди тонове злато в Испания да се пазят от Родшилд, за да „стои” Н.В. зад многото нови форми на международно управление, но отишли във Федералния Резерв, купили президента У. Уилсън и т.н../.   Та плана за нов световен ред е всъщност план за централизация на властта.  Но хората по света улисани от работа и грижи за насъщния не виждат колко бързо и методично се затяга въжето, как се променя картинката:  определено е кои нации – какво ще произвеждат,  какво ще работят, какво ще ядат, в каква история ще обучават децата си, какво да махнат от културата си и какво да прибавят, какви семена ще сеят, какви лекарства ще ги лекуват, с кого да правят секс, какви производства да се елиминират, кои политици да са действащи, …..
    В момента Европа е в процес на непрестанна промяна … планирана, дирижирана. Толкова е очевидно, толкова е бързо – сякаш някой гони срок.  А обикновените хора са Косвени жертви.  Когато някой, който не ме познава, но е користен и безскрупулен – решава моето бъдеще … нищо добро не ми предстои. 
      Какво може да направи човек в такава ситуация?
    Тази мания за излизане от Системата е лъжица за малцина.  Чета за романтици продали апартаменти в София и купили колиба в Кестрич.  Когато си на 25г. можеш да сътвориш подобна икономическа лудост. …   Та,  хората рационално победили  Системата са малцина.
     Ако не си от тях – си потърпевш от „ великите” плановете на новия, световен ред и имаш само два варианта /според мен/:
-        Търси Независимост – енергийна, хранителна, икономическа, ментална, психическа, културна, ……    /ако след 8 месеца завърша успешно експеримент „Слънцеяди”, ще започна експеримент „ Независимост” за да проверя най-вече за себе си, дали по нормален начин е възможно …  и ще разкажа/.
-          Направи себе си и децата си устойчиви на външното влияние, научи ги да мислят, да са креативни, самостоятелни, амбициозни, грамотни, четящи, …..   Разкажи им за древната история на България, възпитай ги в любов към земята и нашите традиции, научи ги да отстояват нашите изконни ценности, да говорят чист език, да различават ежедневните медийни лъжи, да разпознават политическите манипулации и паяжината на банкерите.....  Ако възпитаме децата си, внуците си като независими, амбициозни, мислещи, творящи, духовни личности … ако го направим както трябва – с личен пример… може би ще ни се размине обезличаване, „обездушаване”, както и идващото икономическо робство.  Само твърдо отстояване  в „одухотворено, осъзнато” възпитание на децата, може да ни държи далеч от задушаващата прегръдка на Една неправомерно разраснала се обезумяла алчност.  Ако си осъзнал Обърнатата пирамида на Ценностната система* и обясниш това на децата си, ако ги подтикнеш да видят и отстояват истинските ценности ...  само тези честни и креативни деца  ще могат като ваксина да променят политиката /и живота/ след 20-25 години.     Твоята власт над личния ти живот, опазване на личната свобода, на култура, на традиции, на памет,  ...   е част от спасяването  на живота, на душата.  Ако го отложиш за утре, може да няма какво да спасяваш.   Волята ти и  децата - са двете колони, които биха запазили държава, душа и достойнство.                           
       
             / Оптимист съм, защото искрено вярвам, че българите са богоизбран народ/.
     * Това е израз на стар мой познат /Кубрат Томов/ и е тема, която ще развия скоро.

Коментари

Популярни публикации от този блог