Остаряване                                                
      / Целта на този блог  е когато имам алтернативно мнение по дадена темата – да го напиша! /
       Идеята не е непременно да живеем 150-300 години, а годините, които са ни „писани” да ги преминем здрави, усмихнати, съзнателни.  Много частни лаборатории по света харчат нечии милиони за да решат загадката – остаряване  и да намерят пътека в обратна посока. А ние, които сме извън тези среди  -  какво полезно можем да разберем за остаряване на тялото ни ?

Общоприети Причини :  
1.  Храненето променя биохимията, замърсява клетките, презаписа на гени прави грешки, те се натрупват, тялото се деформира – начало на остаряването, дехидратация, обездвижване,…. 
/съвременния човек подценява ефекта на билките, благодарение, на които някои средновековни умове са избягвали болести и остаряване/.         / Един индианец преди време ми каза, че за да живеем дълго и  здравословно, трябва да живеем „на косъм” … разбрах го като – всички физиологични дейности и нужди само толкова, колкото да си жив/.
2.  Генетична програма /в частност плейотропия/ и теломери   /тук може да четете примерно - Ел. Блекбърн и Ел. Епъл/
3. Външни фактори – геомагнетизъм*, радиация, химия, …. Освен директна намеса на околната среда, която отключва или променя гени  има и вибрационно наслагване /ДНК, мозък, тяло са антени/, което променя непрестанно детерминантата ни на квантово, ДНК, молекулярно,… нива. 
4.  Стволови клетки в хипоталамуса /намаляват с времето/.
5.  Жлези  и имунна система.  Неправилната функция на жлезите може да бъде разпозната по „неестетичния” външен вид, а красивите /относително понятие/ хора са свидетелство за обратното и за връзката жлези – тяло, но по-важното е че определя здраве и дълголетие.
6. …………………………………….
Алтернативни Причини:
1. Зависимостта от външен източник на енергия и пораждащите се от това – стрес, липса на самоуправление, замърсяване,…./Всеки акт на хранене, сигурност и удобство  е свързан с търсене, труд и задържане/.
2. Митогенното поле на Гаряев – накратко:  ДНК привлича и съхранява светлина с полеви дубликат - част от енергийна структура, която управлява „развитието” ни.  Щом ДНК използва електромагнетизма в своята „кухня”, много скоро ще установим, че бърка и в „тенджерата” на квантовата механика.
3. Дихателно поле – недоразвито.  Изграждането на такова е специалността на йогите. На първо време е добре да знаем само, че трябва да дишаме дълбоко, бавно, спокойно и правилно. Когато се научиш да дишаш така, когато е правилно – дишането започва да става все по-бавно, по-продължително.  Според времето, което ти отнема вдишването и издишването може да се определи здравето ти, както и скоростта на процеса остаряване.  Тъй като дишане и сърдечна дейност  са свързани / и с определен лимит/ – когато си усвоил йогическото дишане и то стане бавно – започва да забавя и сърдечния ритъм.  Колкото по-внимателно и спокойно караш колата си, толкова по-дълго време тя ще е здрава.  Така и тялото – ако не го форсираш /бодибилдинг, излишна храна,…/, ако то функционира спокойно – ще ти служи дълго. То има определен заряд  - като батерия и ти можеш да я изхабиш за 40-50 години. Дишането е ключов елемент в биоритъма, в остаряването.
4. Хаоса от ниво материя до ниво съзнание е основа на вътрешен дисбаланс, на нарушени вътрешни връзки,  на остаряването. Където има хаос и материя има смърт,    където има ред и дух няма смърт   /, а разредено време/.
    Моето мнение:
-     ДНК е матричен посредник между материята и духа ни. Но оживяващата енергия от 7о ниво /дух/ преминава и през програмни пластове, един, от които е наречен астрален и там са „родени”  всички форми, които съществуват на нашето ниво. Тези архетипи са априорна форма на ДНК т.е. черновата на проекта за сградата. Следователно можем да търсим причината за остаряването под формата на бъг в системата, но заложен още в проектански отдел.  А всички физиологични признаци за остаряване са късен знак за вече настъпили промени от ниво кръв /променен кръвоток и състав/  до ниво Аура /след процеса растеж започва и процес свиване на всички нива - полета/. 
    Извод: Както дефекта започва от горе, така и хармонията и трансформацията започва отгоре.  Изградено Волево тяло, силен дух – ще подсигурят с енергия и нови програми  съзнателния процес на ментално-причинна трансформация. Ще подсигурят с енергия и подсъзнанието за спонтанна регенерация.  Ще нахранят и развият енергийните тела.       След като изчистиш тялото, живееш „на косъм” и го предадеш във властта на съзнателната, програмираща енергия на духа – ще започне разширение на телата, вътрешна полева цикличност, съзнателно пречистване на потоците на прана** /дзън-ци, кундалини/ - и от това жизнената енергия ще  увеличи вибрации, равновесие и количество – това ще забави процеса остаряване. Хармонията, „процъфтяването” на Енергийните тела  започва от горе надолу , а не обратното  / много хора търсят дълголетие и здраве единствено като чистят и променят тялото/ . Физическото ни тяло е смъртно, старо или болно, докато по-горните тела не променят това***.  И всички оздравителни и подмладяващи процеси са трансформационни и програмите за това, кодовете им – са в нас изначално.
Или:  Имаме инструментите /дух, съзнание, Етела,…/, имаме възможността / индукция на нови програми отгоре надолу, създаване на цикличен енергиен център****/, имаме  и волята /да изчистим и разширим телата, за стартираме трансформацията,…/.                                                                   Когато се  разбере тази информация - че физиологичните признаци на остаряване са крайна фаза на един програмен процес и той трябва да бъде коригиран още от ниво - извор, ....   лесно ще  превърне в упражнения + . А увеличаване обема и светлината на Енергийните ни тела води до по-силната им индукция надолу и програмното им въздействие. .... 


* Хермес Трисмегист има интересно упражнение, при което се използва геомагнитната енергия за индукция на равновесие в тялото.
** акумулацията и трансформацията на прана е цяла наука в Азия.
*** Всяка промяна в каузалното тяло води до промяна във физическото.  /"..Лазаре, излез!"/.
**** Кундалини се качва до епифизата, преминава през психич. център в гърлото, прави затворен кръг и за да се освободи амрита .....

Коментари

  1. Много интересна и добре развита тема. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Но с времето ще допълвам както тази, така и всички останали!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог