Протестите във Франция или стъпки към "новия ред" ?
Не знам за вас, но на мен тези протести все повече започват да ми намирисват на поредната скалъпена акция срещу Европа.  Някак ми напомнят на добре платен театър:  даваш пари на едни хора да негодуват /не като да няма за какво - винаги има/ , даваш пари в удобен момент на беден, отчаян и агресивен младок да гръмне някого с автомат, да подкара самолет към някоя кула, или полски камион .... Не съм любител на конспирациите, но виждам един и същ почерк, даже се сещам за държавата, от която идват парите, за да "засилят" емигрантския поток към разклатената Европа.  И ако питате защо, отговора винаги е един и прост - за контрол, съответно пари.  Една семейна, финансова група  си мерят ... парите с други такава.   Майката на Родшилд беше казала, че ако синовете й искат война, тя веднага ще се случи и обратно.   /Вижте къде е работил Макрон преди да стане президент/.  Противоречието протестиращи - власт е само на най-ниското ниво,  нагоре парите и инересите се сливат.        Почеркът на тия хора /семейства/, подивяли за пари и за контрола, който ги осигурява  ...  все повече става четлив и ясен.  Дори можете да отгатнете, че скоро ще има протести и в други европейски държави.   Дори можете да отгатнете до какво ще доведе това - затягане на въжето около така наречената демокрация, силен контрол към редовия гражданин /за негова "безопасност"/, ... ще виждаме все повече униформи около нас, рестрикция на свобода и на традиционни права с цел да се "пази реда".  И когато хората са вкарани в коловоза между униформите и станат основно работна сила, ще ползват енергията на Техните фирми, ще ядат гмо-храната на Техните фирми, ще пият хапчетата на Техните фирми*  и т.н. и т.н.  До 3-5 години западна Европа ще заприлича на красивия затвор отвъд океана, Затвор за работа, дългове и с опции - тъпо забавление в петък вечер и угояване от ... Техните фирми.    Целия Европейски съюз, мечтата на Наполеон се създаде за да се подредят "нещата" именно така.     Те- семействата ще определят какво ще произвежда Румъния, кой ще вари ракия и яде шкембе,  ....ама оставете това,  тези хора ще разполагат със свободата, правата и  живота ни. 
     Светът се променя бързо и коренно, докато нашите мили, родни телевизии нарочно ни "забатакват" с хиперболизирана криминална хроника**, с гърдите на новата плеймейтка, с повтарящи се "мъдри" въпроси от типа: "как се почувствахте, когато той мина на червено?"или "какво искате да кажете на насилника на баба И.?".
     Извод:  Когато някой хвърля милиарди в определена посока, очаква още повече да се върнат. Те решенията отдавна са взети на някоя лъскава маса и при тях всичко се движи по план.  Европа ще стане донор за ненаситната и нечовешка алчност на поредните Цезари.  Моите очаквания са за непрестанно поскъпване на енергия и храна ... и всичко свързано с тях и поетапно, неусетно намаляване на правата и свободите.  За да олекотите удара, от сега търсете варианти за интелигентно измъкване от тези зависимости.

*  Поведението на т.нар. европейски лидери подсказва, че те не са реалните "собственици" на държавата, която оглавяват.  А  онези, които са купили съответната страна с поведението и спокойствието си демонстрират пълна увереност в подредения световен пъзел - не ги притеснява демографията, спонтанната и "непречистена" миграция,  закриване на цели отрасли от промишленост и селско стопанство.   Тези семейства и кръгове, които са започнали да изкупуват на парче  задлъжнели /към тях/  държави или имат някакъв дългосрочен проект със съвсем различна икономическа карта, или просто разграбват като мародери.
**  запознах се със статистиката на катастрофите от преди 20г и сега. Макар, че тогава колите бяха многократно по-малко - цифрата със смъртен край са долу-горе еднакви /600-750/.  Питате ли се защо тогава всяка вечер, по всички телевизии се коментира катастрофата от миналата седмица? Или със седмици ни коментират всеки криминален случай стигайки до 9то коляно.  Тази евтина манипулация е "българския повод" бавно да се затяга въжето около врата на обикновения човек. Другите европейски държави си имат свои "поводи". Очевадна е общата /и може би платена/  политика в развиващите се държави - да се търсят поводи за рестрикция на правата и свободите. Става бавно /принципа на сварената жаба/, обосновано /създаваш проблем и удобно го решаваш / и неотклонно водиш  към подходящи условия за глобализация на властта. Идва нова система! Китайския експеримент явно е по успешен от Руския.

Коментари

Популярни публикации от този блог