/  кратки мисли и случки от седмицата /

    Има голяма разлика между  децата на запада и децата на изтока! Едните получават все по-бедно образование и култура, но пък дом на кредит,  преди да са се научили да работят. Те, същите търсят забавления,  пътешествия и начин да живеят безгрижно и без планове, и единствената им грижа е как изглеждат и какво ядат.                От другата страна на света са децата на Китай, Корея, Япония,… Там живота е състезание и децата от малки се борят да бъдат успешни, продуктивни, забелязани, ….   Нашите деца не съзнават, че са на състезание…., в което не участват.      Само след 20-30 години тази леност, тази дупка в образованието, в амбициите, във възпитанието,  в борбата за реализация,  на което и да е ниво /ментално, научно, техническо, културно,…/ ще се изрази в малки прости факти, в числа   -   и  внуците на запада ще са по-бедни, по-глупави, по-дезориентирани от внуците на Изтока…, и първите ще работят /пряко и косвено/ за вторите.               Докато ние и Системата разстиламе меки и удобни килими пред децата си, те все по-дълбоко и приятно  спят по време на състезание.
       * Само душа, пред която има съпротивление набира сила. Само народ, който се бори за оцеляване ражда гении. 


     Tова, което разбираме под религия е разтегливо понятие според нивото на съзнание: започва се с неаргументиран атеизъм, преминава се през наивно суеверие, после фанатично повтаряне на цитати /написани от друг човек/ … и се стига до физика и математика.  За това, когато питате „Що е Бог?”  хора като бай Кольо*, те  ще  ви кажат „има една сила”, а хора като Леонардо ще ви кажат „deus ex machina”**.        Или     когато си интелигентен премахваш неяснотите от това, в което вярваш,    когато си по-интелигентен вече не само вярваш, а просто знаеш,    а когато интелекта, съзнанието се качат още по-нагоре вече не само вярваш, не само знаеш, но и можеш да обясниш с квантова механика как духът достига момента на мултипликация.    За осъзнатия, за свободния Дух започва логична синтеза,  всичко  се слива – суеверие и физика, атеизъм и математика, начало и край, общо и частно, религия и наука,…. 
        * колкото е по-слабо едно съзнание, толкова по-бавно трупа нова информация и връзки!
        ** древногръцки, театрален израз, който през средновековието добива друг смисъл. 
 

     Днес имах поредния разговор с набор, който половин час ми разказва за перипетиите си по болниците*. Но няма да пиша за язви, аритмия, диабет, панкреатит,… Нито пък ще натрапвам изречението на всички стари и немощни: „…след 50те всичко изведнъж се промени”.   Искам да споделя факта, че хората, с които съм говорил … ама всички   са крайно изненадани от  промените на телата им … сякаш до 49 са били в торба в гората и изведнъж … „ как така вече не съм същия, как изведнъж ми откриха 10 болести?”.        Та – до всички, които са на 20, 30, 40 :    тялото ви след 50 ще се промени … но по-важното е че тогава вече е късно за грижи, диети и експерименти.     Тялото вече е натрупало достатъчно дефекти и им е дошло времето да се проявят като деформации, респ. болести.           Извод:    Не чакай да стигнеш 50те и тогава да се изненадаш, и тогава да осъзнаеш пагубното въздействие  на грижите**, на „великите” планове, на тъмните мисли, на безразборното ядене!
      ** състоянието на тялото е компилация от храна и душевно равновесие.
    * разказа ми, че в болницата му забранили домати и плодове, а се хранил само с хляб и месо!  Не можете да видите опулената ми физономия като слушах това -  не се сещам за болест, която се лекува с хляб и месо,   не се сещам за болест, която да не почва с такъв режим!  Аз ли греша, докторите ли са открили някаква полза от тази диета - вие преценете!


      Крайностите са територия за невежеството. За щастие се иска малко разум и ... те, разумните  намират щастието си в баланса!  Ако намерим равновесие, ще намерим и добрия живот. Работи усърдно, но и намери време за малко мързелуване ; довери се на съдбата, но и помни, че участваш в направата й  ;  бъди теоретик точно толкова, колкото и практик  ;   бъди еднакво спокоен както по течението, така и срещу него  ;   разпознавай илюзията докато вървиш към истината  ;   стой далеч от непродуктивния и тъжен атеизъм, точно толкова, колкото и от опасния фанатизъм  ;   Радвай се на живота  с толкова енергия, с колкото  го осмисля разума ти ….     Използвай и двете си полукълба …. Всяка крайност е зависимост   –    не бъди краен в яденето, нито в гладуването  ;  нито  в любовта, нито в егоизма  ;  нито във „великите” житейски планове, нито в безидейния живот.    …   Открий в кое си краен и възстанови баланса, вътрешния мир! 


       Всеки ден чета за химтрейлите* в небето, за стаховити G мрежи, за изпепеляващия Нибиру, за нашествие от Космоса, за клокочещия Йелоустоун, за Слънчеви изригвания, които ще ни отнесат,  за 3та световна война, …..А колко дебели книги изчетох за рептилите сред нас?   Болни и алчни същества упорито  искат да лишат обикновения човек от спокойствие и планове за бъдещето.    Развихрил се е невероятен медиен бизнес със всякакви страхотии!  Много журналисти и конспиративни спецове печелят хиляди лайкове /долари/ като работят "а ла Стивън Кинг"!   И когато другата седмица „дойде” поредния Апокалипсис -  приемете тази зловредна медийна утайка като чудесен повод да се развеселите.     Пазете сърцето си, мозъка си само за сериозни и светли неща!   Ако те, сърцето и мозъка  са здрави и пълни със светлина   / без насаден страх и негативизъм/  -  никой не може да има  власт над вас!
      * преди година приятел пилот ми обясни технически защо не е възможно това.


     Знаете ли кои са 20те най-често срещани здравни проблема на съвременния човек?  Те са:   Бронхит,  Високо кръвно,   Хемороиди,  Стрес, Умора,  Затлъстяване,  Рак,  Сърдечно-съдови,  Инсулт,  Паразити,  Парадонтоза,  Колит,  Алергии,  Диабет,  Алкохолизъм,  Фобии,  Пневмония,  Язва,  Мастопатия и   Глаукома.            А знаете ли  колко усърдно, методично и отдавна  медии и власти  са   „зомбирали’  обикновения човек в неговите реакции  при болест?Само да кихне -  лекар, аптека, хапче.                   /  между другото в началото на XX век България  е била на първо място по дълголетници, неколкократно по-напред от вторите – Канада и пак между другото – нашите дядовци и прадядовци не познават фармацията /.           Но съвременния човек толкова  са му продънили ушите и мозъка с реклами и  правила, че той е фанатично отдаден на  Хапчето  /ефекта на Милграм – щом човека е с бяла престилка, значи казва истината/.            …….               
      Стоим и си говорим  на пейка в моята градинка и казвам на госта /стар познат/, че мога да му покажа и докажа начин за бързо и трайно смъкване на кръвното. Имам апарат за проверка, има и здравец под пейката ….  „О, не! Аз вече 4 години си пия едни хапчета, нови са! Моя доктор е най-добрия!” – и разговора продължава в друга посока.        ………        Вървим по улицата и тя /60годишна/ се оплаква, че няма сила, не може да диша по баирите, завива й се свят    …      и аз, наивника, откликвам с предложението, че еди-кой си корен от зеленчук може до месец да промени това:  „О, не! Такива работи не ям, пък и доктора ми дава еди-какви си хапчета за това”.                 
      Всеки си има мозък, има си и съдба зависима от него!   Аз ви споделям какво става в моя:   още не съм ходил на лекар и  ако това се наложи ще бъда много изпълнителен, но … ще бъда отворен за всички възможности.   И ако мога да лекувам бринхит  с анасон, бъз, подбел, мента,…. ще го направя няколко пъти още преди да съм се срещнал с въпросния лекар.     И ако усетя признаци за хемороиди ще изровя корен от божур, ще набера живовляк  седмици преди да тръгна по клиничните пътеки.        И при първи симптоми на кръвно ще дам време на глога, здравеца, брезата, преди да напълня черния си дроб с химия.           А най-разумното ми предложение е :  пийте всеки ден билков чай  /,защото дойде ли режим „ хапчета” – умиране има, отърване няма/.            Много здраво са ни забили в мозъка чип с програма, че фармацията ще ни лекува!        Какво ли биха казали нашите предци-столетници?      И колко ли биха се чудили на нашата „природна неграмотност”?    А, и между другото билките са безвредни, безплатни и навсякъде!



   Животът все някога трябва да ни научи да вземаме сериозните решения  на фона на натрапчивото усещане за собствената ни смъртност.  Докато не осъзнаем колко е кратък и непредвидим  живота – нашите планове ще бъдат по-скоро инфантилно-напористи, отколкото важни.   А с годините трябва да се научим да приемаме  смъртта  спокойно и сериозно!  Единственото, което би ни притеснило след това е  дали не сме пропуснали нещо важно:    като безкористна любов  ;   като радост от живота  ;   като благодарност за всеки ден, за всеки човек, когото сме срещнали  ;  като съзнание за смисъла на всичко това   ;    като чиста душа пълна с красиви картини .......        Колкото по-рано  се качиш на това стъпало, толкова повече време ще имаш за Реален живот!

    Душата няма цвят на кожата, няма религия, няма етнос, няма житейска философия, няма суета,...и  не се нуждае от оръжия, пари, власт, война, подаръци, признание,... Всички тези неща вълнуват смътното его, а тя - душата не се вълнува, защото е вечна и единственото, от което има нужда е любов! И всичко, което я ограничава или прави зависима е като камък на врата й.  Тя по рождение е чиста /вижте животните и децата/ и само съзнанието е онова, което ще я завърти в безкрайен кармичен лабиринт или ще я изведе от него /ще я спаси/.

Коментари

Популярни публикации от този блог