Избери реалност!

      Цял ден ми се върти една мисъл. Докато гледам научни филми с комшията, докато съм на театър с жена ми, докато карам колата по тъмните улички, една мисъл става все по-реална и ме прави все по-щастлив.  Тя започва с физика, минава през правото ни за избор и стига до ... небето. И макар че се напълни с повечко наука, ще я разкажа тук постно и с две-три изречения.

     Когато наблюдаваме електрони през процеп /известен научен експеримент/, те стават частици ... и ако схванем единната същност и квантовото преплитане, ще разберем как нашият дух оживява тялото, прави го реалност извлечена от виртуалността /и нейните програми, архетипи,.../. И докато оживява програмирани виртуални структури /тялото/, духът /чрез своя информационен балон – душата и нейните инструменти за връзка с по-нисшите измерения – тяло, мозък, сетива,... / получава своята заслужена посока. Той, духът е генетично свързан с най-висшите измерения, но това не гарантира бъдещата му посока. Поляризацията, структурирането на душата чрез нашия живот насочват физично т.е. кармично духа към определен вибрационен пласт, свят, измерение.

     Животът, който живеем /мислите ни, думите ни, импулсите ни, чувствата ни, делата ни,..../ , всичко, което правим изгражда връзка с реципрочна вибрационна реалност. Така нашият избор, нашият живот ни обвързва с определена реалност.  Колкото по-просто ми звучи, толкова по-вярно трябва да е!  Пък и много цитати от „дебелите книги“ си идват на мястото.

    И отново: през всеки ден от нашата съзнателна дейност, ние се издигаме или спускаме по вибрационната стълба пронизваща измеренията – от горе до долу.   Когато надживеем апатията и страха /ниска калибрираща честота/ и преминем през позицията на неутрален и смирен наблюдател, за да стигнем до омиротворената любов и до „мъдрата радост“,  ние сме пренаредили сложния лабиринт на душата си така, че физичните закони ще я свържат с адекватна за нея вибрационна реалност.

   Изборът на реалност, в която ще прекараме безкрайно повече време е наш, личен. Разбира се декорът, пред който се „случва“ нашия живот не е длъжен да се съобразява с това. Напротив, той е в долната скала на вибрационните реалности и поради тази причина оказва съпротивление всеки миг ... като училище-изпитание за издигащите се духове. Светът може да ни обърка с формите, с времето, с начина, по който отреагираме. В този свят, вероятността да се привържем към предмет, да станем роб на суетата, да изградим „материални“ навици, да станем зависим от някого или нещо, да потънем в „битието“, .... е много голяма.  Да бъдем излъгани*, също!.

   Когато изплува съзнанието и волята ти над „материалния декор“, то ще установиш, че имаш жизнено право да избереш света, в което искаш да живееш ... завинаги. Създай го в главата си, създай го в живота си, утвърди го с времето и ще се установи мост, ще се роди връзка,  отвъд тази реалност и отвъд законите на материята. Някои я наричат вяра, други "диамантено тяло", трети еволюция, четвърти спасение, ... . За мен това е  логиката и физиката  на живота!



    * С времето разбирам, че съм бил лъган за много неща. От история и религия, до политика и медицина.  Дали заради нарастващ критичен анализ или връзката ми с „изворите“, дали заради социалната и емоционална независимост, ... но все повече проглеждам?  Последните години подозренията и фактите в тази посока станаха като планина. Сега забелязвам дори дребните заигравки и евтините манипулации. И тук не говоря за изкривените новини, за платените медийните клакьори, за цензурата или откровените лъжи /например преди избори/, за провокациите към невежите /за плоска земя или за пърдящи крави/ или фантазиите на самотни жени на средна възраст /Галактическата федерация каза..., Бог ми написа писмо.../ .  Вече забелязвам и дребни гнили детайли, чиято мизризма преди не усещах. Малки примери: подбор на удобни термини /гражданина убива, полицията неутрализира/, ... измислена статистика /80% от населението не харесва еди-какво си ... след ураган веднага казват цифрата на държавните загуби, а на за частни имоти трябва време и комисия/, ... политици масово говорят като истина от първо лице /“трябва да е ясно....“/, ... подменят се критерии /при оня вирус смениха статистиката от проценти в промили за да изглеждат цифрите по-големи/, ... повтарят се по „Гьобелски“ непрестанно определени думи, лица, кадри /чуете ли думата „устойчив“ - значи е част от плановете на НСР/, ... изместване на вниманието чрез насочваща информация /прави се винаги след машинации и непопулярни мерки – като се акцентира върху катастрофа, убийство,.../, ... налагат се навици и клишета /във всеки зап. филм се пазаруват дрехи като апотеоз на успеха и непрестанно се повтаря „забавно“/, ... поощряват се неверни обобщения /“ние хората разрушаваме климата“, „заради греховете на Адам ще страдаме“/.  Мога да напиша за генезиса и целта на католицизма, на исляма ... и още стотина подобни „щуротии“, които имат за цел да ни държат далеч от нормалния, здравословния и истинния живот, но не това е идеята на тази страница.

Коментари

  1. ...след безкрайно търпеливото ти повторение отново и отново , Тот 😁 ...сванах вложената идея или е цел ..за посоката на духа към високавибрационна реалност на омиротворена любов и " мъдра радост" ..., но не разбрах :
    "Когато изплува съзнанието и волята ти над „материалния декор“, то ще установиш, че имаш жизнено право да избереш света, в което искаш да живееш ... завинаги. Създай го в главата си, създай го в живота си, утвърди го с времето и ще се установи мост, ще се роди връзка, отвъд тази реалност и отвъд законите на материята. Някои я наричат вяра, други "диамантено тяло", трети еволюция, четвърти спасение, ... . За мен това е логиката и физиката на живота!" ...
    ...т.е не разбрах изплувалото над " материалния декор " съзнание ..има право да избере света , в който да живее ...т.е. не ли е по - комфортен материален декор / още от същата реалност .., защото примерно това ти е в главата ...друго няма ..; какво трябва да ми се върти в главата , за да " се роди вроди връзка, отвъд тази реалност и отвъд законите на материята." ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Енергия от 7 етаж, от „Божествения“ свят се спуска през светове и информационни призми /мозък, среда, гени, ... / за да се прожектира филм наречен съзнателен живот. В тази мистична приказка ние сме в началото, в ролята на „свободен изпълнител“, а някъде нагоре по стълбата има наблюдатели, творци, посредници,... . На това ниво, повечето от нас само натрупват емоционални пластове, зависимости, поляризация,... хиляди нюанси на многоцветната материална картина. На това ниво не отделяме същността от формата, не виждаме цветето в семето, не разделяме Леонардо от скиците му. Тази оскъдица, тази бедност наричаме илюзия, която ни кара да се влюбим в стъпките на слона, в ухото или опашката му, но не и в самия него, защото не го виждаме, не го разбираме, не го обхващаме съзнателно. Заради тази специфика на младото, незряло съзнание – ние не виждаме цялото животно, етажите на природата, целия пасторал и избираме за свой свят, за свой път, за смисъл ... парче от реалността или някаква илюзия за такава. Градим вътрешния си свят, по стандартите на тази картина, изграждаме образи и идеали вторачени в отражения и сенки.
      Но освен нашия многопластов свят, от когото всъщност познаваме под 3%, има още и различни вибрационно „подредени“ светове, където физичните закони „изпращат“ не безжизнени камъни и дървета, а „подвижния“ ни съзнателен дух. Защото там неговия вътрешен „изглед“ съвпада със средата.
      Но младите духове, омаяни от пъстрата илюзия на материалния свят нямат потенциал да видят „светове, които и ангелски очи не са виждали и човешко сърце не е доловило“ /по памет от апокрифно Евангелие на Юда/. С доближаване на съзнанието до духа се отварят врати към все по-реална, по-съвършена и невероятна поредица от светове, които не могат да бъдат изказани с думи / трябва всеки сам.../ и където по закона на квантовото преплитане, интерференция, резонанс,... ще отидем, ако „вътрешния човек“, който сме изградили, вибрира с тяхната честота.

      Изтриване
    2. ...като че ли започвам да схващам отделни парчета от пъзела ..; благодаря , Тот !!!...за търпението , постоянството , отношението ...; светът е пълен с информация за духовното .., но малко живеят по дух ...или разбират "духовната реалност" ... оттам и грешни приоритети

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог