Времена за демони!   Времена за спасение!

     За да стане жрец в египетски храм, младежът много години трябва да премине през пълно мълчание. Но преди въобще да бъде допуснат да влезе за обучение, кандидатът бил затварян в еднопосочен тунел, в пълен мрак. Пълзял и напипвал стесняващите се стени, падал в кладенци с вода, вторачвал се съвсем сам в тъмнината и в повечето случаи се връщал панически назад, където го чакали учителите за да го отпратят. Малцината, които след няколко дена достигали края на изпитанието, попадали в стая с топло легло, много храна и красива нубийка, която била „готова на всичко“ за победителя. Само единици устоявали и на храната, и на красивата гола „награда“, и тогава зад завесата излизали учителите, за да го приветстват за добре дошъл на пътя към просветлението,

    На тази люлка, клатеща се между материята и духа, между сетивното и Истината – всеки от нас вече е качен. Няма ги сега тунелите, кладенците, нубийката – сега проверката на душата е още по-живописна, пъстра, динамична: забавления, грижи за бита, „пътешествия в търсене на себе си“, удобства, желания, шопинг, ... нестихващ порой от страсти и интриги на сетивата, които ще изпълнят с „факти“ и картини индивидуалната биография. На края на тунела, при светлината ще чака само нарцистичното Его.

    Всеки ден от нашия живот е мистична приказка за нашия дух, за душата и нейната съдбоносна посока. Всеки ден е проверка. Понякога картините на този свят ни отнасят, теснотата ни кара да се откажем, красотата ни кара да се отклоним, удобството ни кара да се заробим, работата ни кара да забравим „кои сме“.  А пороците са врати за ниски вибрации и ставаме инструмент в демонични ръце /историята до ден днешен е пълна с примери за това/. Когато започнем да търсим победа ... над някого, да се превързаваме към нещо, да искаме непременно определени предмети, ... да се губим из лабиринта на живота – тогава идват „дъщерите на Мара“ /изпитанията на Буда – гордост, алчност, страх, невежество, страст/.

  Днес е времето да се осъзнае стойността на материалното, на тунела, на кладенеца, на нубийката, ... днес е проверка за силата на осъзнатия дух. Мога да избера материята, егото, суетата и прилежащите към тях дъщери на Мара?  Но наистина ли така, сам ще избера щастието, наистина ли така ще се въплътя в позицията си на победител, ще стана ли независим и свободен ... докато самовлюбено записвам в душата си всеки спомен****? Мога ли въобще да мисля за ситуацията, в която се намирам, ако неузрялата ми душа* се движи в ниските вибрационни нива?

    Динамични времена идват. Затова пиша често за спасението на душите ни, ... за спокойствието и светлината в онези, които познавайки Бог и неговите идеи @, не могат да намерят в света нищо, което да ги притесни, да ги обърка, да ги отклони. На такива епифизата** им свети! Те виждат какво е изписано на лицата на хората и така познават какво е превзело душите им. Те дават от своя вътрешен покой и ред т.е раздават здраве, ... те дават от своето спокойствие т.е. осигуряват време за осъзнаване, ... те дават позитивен, аналитичен поглед т.е. отварят място за здрав разум.  Ако нямаш такива светли същества около себе си, единствения ти ход в тъмния лабиринт е - ти да станеш светлината.  Ако искаш да станеш щастлив /свободен, осъзнат,... /, трябва да започнеш да мислиш и действаш като щастлив още днес, още сега!

   Динамични времена*** идват. Затова, само,  ако увеличаваш осъзнатото спокойствие,  разумната светлина в себе си ... ще достигнеш края на тунела.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Гени, среда, мозък, пространство, материя, ... „осветяват“/активират/ различни участъци от многоизмерната ти душа /затова в нея има и недостъпна памет/.  Но количеството концентрирана, духовна енергия може да определя и коя част и колко от душата да бъде активирана /от личен опит – исках да получа „абзаци“ от предходен живот/. ...   Нашата душа е умалено, незряло  копие /фрактал/ на божествената.  Затова, когато тя става по-осъзната, по-осветена – всъщност изпълнява „божествената игра“, при която Бог чрез нас изпълва ентропичното, хаотично пространство със Съзнанието си.

** Епифиза - трето око, пинеална жлеза, „божествено око“, което като двупосочно невронно реле регулира душевната енергия, воля и мисъл за да разшири съзнателната сфера, за да активира ДНК, за да намали егото, за да предизвика /примерно/ телекинеза, ясновидство, телепатия,… .

*** Просветените знаят, че ние сме външен израз на вътрешна, световна война между т.нар. добро и т.нар. зло.  Те са поставили духа си да води живота им, те имат тази привилегия, както и силата да управляват живота си сами. Те, "просветлените" са господари на съзнанието си, на вибрациите си, на менталните си продукти,... и знаят, че само съзнателния ни вибрационен свят е онзи критерий, който ни праща в по-горни измерения или в по-долни.  Затова за тях е по-лесно да наблюдават спокойно този театър, наречен материален живот. А за всички останали:  съвремието е предизвикателство за душата, защото материалния свят и неговите надстройки /социум, медии, политика, икономика,.... / все по-агресивно навлизат в личното пространство на отделната личност. И ако до вчера  манипулацията, внушения и икономически зависимости са били достатъчни за да моделират поведението на "робите", днес вече се внушават идеи, прогнози, перспективи, ... които да моделират бъдещето на света и на мисленето.  /виж решенията в Давос и гледай филма "Утреландия"/.

**** Натрупването на индивидуални спомени и данни,  и нашето уравняването и емоционално привързване с тях е част от илюзията, която закрива реалната ни същност и рационалния ни път.. Когато осъзнаем, че преживяваме поредния поучителен епизод от филма, определен за нашата душа - много по-адекватно, много "по-ориентирано" ще реагираме на житейските уроци.

@  Параметрите на твоето съзнание могат ба бъдат определени, според големината на  обектите на твоя интерес. Колкото по-незначителни, дребни, злободневни са причините за твоето внимание, толкова по-младо и недоразвито е твоето съзнание.  Всяко вълнение по думи, хора, ситуации, отношения,...  издават, колко ниско вибрационно се намира душата. 

Коментари

  1. ...благодаря , Тот ! ...напълно си схванал вътрешната ни борба ..или е нихилизъм ..или както каза ти - люлеене в двете посоки ..; има какво да обсъдим , но съм изморена и не мога формулирам мислите си

    ОтговорИзтриване
  2. ...мисълта ми е ...нужно ли е за сметка на едно , да пренебрегваме друго ..; в случая ..в името на просветлението , с което даже не сме толкова наясно и имаме бегла представа ..да си готов на лишения от всякакво естество и самобичуване .., надмогвайки животинското в посока към Едно с Бог ..; но нали тялото и нуждите му са част от цялата тази божественост !?..; въобще има ли развитие на основата , върху която по един или друг начин е отрицание , неприемане ..е даже избор ..; какво избираме !? просветление !!?..хм ..нещо друго е ..
    ...спряла съм се на " надличностен аз " ..и се чудя какво е това ..; според мен не е самоусъвършенстване , не е по - добра версия на себе си , не е избор на светлото за сметка на тъмното , на добродетели за сметка на всевъзможни пороци .., на духовното за сметка на материалното ...
    "Опитвайки се да поддържате присъствие във всички ситуации, вие скоро научавате, че не можете да разчитате само на интелекта или логиката. За да бъдете непрекъснато във връзка с реалността, вие трябва да си служите с таланти и източници на знание, които не можете да обясните. Накрая вие се научавате да цените вашите чувства и интуиция също толкова, колкото и своите рационални преценки и така да бъдете в състояние да се справяте творчески с всякакви предизвикателства, които срещате."espirited .com
    ...има върху какво да работя .., ...опитвам се да бъда съзнателна във всеки момент ...и така...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Докато човек се лута между крайности /просветление-самобичуване, животинско-божествено, светло-тъмно, добродетел-пороци,.../ той не следва пътя. Та той още не е преодолял диалектичната същност на този свят, ... още не е надживял индивидуализма си спрямо божествената си същност, ... още не е схванал световната борба между хаос /пространство/ и съзнание /живот/, в която волю-неволю участва. Дали Твореца /, чийто фрактал е нашия дух/ се клати в крайности и зависимости? Всеки трябва да избере път и да го следва..., докато е жив и има избор за това! Така повелява здравия разум! Аз съм избрал да следвам светлината, алтруизма, любовта /връзката/, защото за мен обратното, освен всичко друго е и психопатия. Виждам „излъчваната“ тъмнината от очите на много хора, виждам разединяващото им егото, както и вътрешните им конфликти, които извират като агресия ... и съзнавам, че пътя към Бог /кой както иска да го разбира/ е единствено правилното движение на съзнателния живот. Освен, че този път ме отделя от „пасивните потърпевши“, той ме води към еволюционния смисъл. Ние, средностатистическите „малки“ хора сме истинските герои в приказката на живота, защото отстояваме своите житейски избори, въпреки всички ежедневни баналности и трудности. Водим битки за идеалите си, напук на нестихващия битовизъм и „демонска врява“ около нас. Избери своя път, изправи се като господар на съдбата си върху него и го следвай до край ... ако пък и е верния, би схванал смисъла му още сега!

      Изтриване
    2. ..." господар на съдбата си " 😏..звучи ми твърде амбициозно ...даже арогантно.., защото ..не съм никакъв господар ...не съм нищо ..; единственото което отстоявам е що годе физически и психически комфорт ...; колкото до идеалите ми - любов и добро ...- най - малко бих водила битка за тях .., защото сами по себе си те отдавна са отвоювали позициите си ...; благодаря , Тот ! ...за удоволствието от твоя съдържателен/ творчески ум ..и красива душа ..

      Изтриване
  3. ...чудя се , какъв е проблема с нубийките!? ...защо топлото легло и многото храна пречи на просветлението ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние сме хибриди: дух и материя. През този живот правим избор - кое от двете да захраним. Азбучна истина е че не можем „да служим на двама господари“. Примери за този избор - навсякъде и по всяко време /историята е пълна с това/. Прави са катарите: материалния свят лесно примамва и заробва слабите души. Материята е като красивото цвете росянка – предлага ти красота, обещава ти благоденствие, но накрая плащаш с душата си!

      Изтриване
  4. ...живот без магия , живот ли е , Тот !? ...откъде идва магията .., кое или как ни насища с нея ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние сме проява на Божественото съзнание, ние сме най-голямата магия на този свят. Но малцина успяват да усетят това на практика /вибрационно/, защото ума им е затрупан, сърцето им е тежко, а съзнанието твърде младо. Заобиколени сме от мистерии, ... всеки ден подминаваме очарователни творения, ... плуваме в тайнствени картини, ... и всичко това сме приели за нормално, свикнали сме,... защото очите ни са твърде „малки“ за голямото обаяние, което ни заобикаля. Магията е навсякъде за онзи, който има будни сетива и узряла душа. И най-интересното е че всеки от нас е уникален тайнствен извор на духа, от където бликат: идеи, воля, торсия, солитинни вълни, ритъм, звук, енергия, ... и щом „силовите числа“ и кванти се подредят във форми – ето ти твоята магия. Тя може да ти отвори всички врати, да ти даде власт над материята, сила за промяна, отговори на въпроси, ... . Който прогледне за мистерията на този свят ще открие пътеката за навън!

      Изтриване
    2. ...звучи логично , вярно , красиво , Тот ...за тези , които имат очи или е сърце.. да го "видят" ..., но за немалък процент и да не е смазваща реалност ...е такава лишена от цвят ..сива , прозаична , предсказуема ...; сигурно и затова също немалък процент прибягват до всевъзможни опиати ...за повече цвят и магия ...- интересна опция за бягство от реалността ...присъща дори и за животните , но колко е удачна...

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог