Египетски мистерии

/докато довършвам „100 подробности…” и допълвам с упражнения, се изкушавам да започна нова тема, защото ми се върти от две седмици в главата.  Ще я надграждам поне 10 дена./


      Всяка нова империя унищожава език, култура, история, вяра, „тайните” на победените и … на всички останали. Нацистите горят книги и евреи, испанците избиват индианци, Китай унищожава Тибет, инквизицията гори еретиците т.е. различните  и  така до началото на нашата цивилизация.   И докато едни заличават с дивашки замах статуи и артефакти /Идил в Ирак/, други /богати фамилии/ събират езотерични парчета от древния пъзел, и крият цялата история за себе си.   Само стари обелиски и ведически писания /Упанишади/ подсказват за древни народи: по-умни, по-вдъхновени, по-здрави, по-дълголетни, … Няма да описвам съвремието, нито ще питам, защо крият от „робите”  миналото на света! Отговора е ясен, а темата е Египет!
     Египет е родоначалник на съвременните религии! И всеки сатрап овладял част от света веднага тръгва към тази люлка на цивилизацията, но не от верска ревност, а защото пясъците крият окултни истини, техническо ноу хау, древно познание,… все неща, които ще му донесат я власт, я богатство, я предимство пред враговете.  /не случайно, уж християнска Ватикана е напълнила двора, библиотеката и тайните си подземия с египетски артефакти/.  
     Познанието за света /наука, култура, религия, изкуство, мистика,…/ е като стълба и на вълни /през няколко хилядолетия/ човек ту се изкачва по нея, ту се спуска ниско в подножието й, където „свещенните неща” са забулени.  И ако в Атлантида, Лемурия или в някое „по-ефирно” минало всеки е имал достъп до Небесните Истини – до скоро при нас не бе така.  Дали, защото има „небесен” конфликт около този биологичен експеримент? Дали, защото нечовешки същности  имат принцип – безопасно е биороботите да са винаги под контрол чрез невежество /" от дървото за познаване на добро и зло,  да не ядеш"/?   А  понеже  Египет  прелива от истини - всички  задкулисни управници на света тичат натам, защото знаят, че истината дава сила и свобода. Който знае повече истини, по-трудно може да бъде използван, контролиран, манипулиран, поробен,…   Колкото по-малко знаем за себе си, за света, за Бог,… толкова по-лесно ставаме слуги и разпиляваме кармична енергия, и отлагаме спасение.
     Какви истини ни казва Египет?  С какво ще ни помогнат мистерии му?   Тази информация не е за оглушелите от дрънкане на материални предмети, нито е за уморените от състезанията по суета.  За останалите ще споделя най-бегло, сурово и разбираемо важните опорни колони и ценности на древната египетска мистерийна школа, особено онези, които са важни за нашето духовно израстване!



Египетската религия и мистерия имат 3 обвързани колони:   
1. Човек /съзнание със свободна воля на изпитание/,    
2. Вселена /двойствена* и с три нива - материално, ментално и духовно, която проверява духа и в сложна астрологична енергия свързва звезди, живот и еволюция. Всяко звездно тяло има електромагнитна мрежа, енергийна матрица и геометрия - това се е изучавало и на възлите на геометричните линии, където са диазовите точки, вихрите  египтяните строели своите многофункционални сгради /Свинкса, пирамидите/. Дори в строителството те вплитат Вселена, енергетика, астрология, трансформация, концентрация,... И тази енергийна матрица, с която "обличат" земята, египтяните виждали и при човека, в неговата невралгична, енергийна матрица /китайците доразвиват това/.  За древните египтяни Вселената още е и място за експерименти със съзнанието, поради което нейната дуалност присъства във всеки елемент: два пола, ден и нощ, добро и зло, две ръце - даваща и вземаща, две очи %  - ляво слънчево и дясно лунно и т.н.. Тази втъкана дуалност в материалната реалност е част от урока, който съзнанието трябва да научи, докато създава менталните картини, чрез които разбира света.
3. Бог /Ум, който проектира света и го върти в цикли** на унищожение, на ново начало, на изход от преражданията/.
           Човекът в египетската  мистика /дух, съзнание, предопределение, цел, способности,.../
Дух -  вечна субстанция, която влиза много пъти в тела, в различни условия, при различно положение на земята спрямо съзвездия и Галактика. В една Космическа година /25920г./ той трябва да се превъплъти толкова, колкото е нужно за да напусне успешно материята.
Съзнание - Ние го градим и египтяните са определили няколко нива /, за които ще пиша нататък/. Те силно го свързват с енергията на съзвездията /12те екваториални зодиака/, които се сменят на 2160г.. Тази техническа подробност "съзнание - енергия", все още не е разбрана и усвоена от публичните деноминации. Но в тайните общества и отделни илюминати  /Нострадамус, Козирев,.../тази връзка е осъзната и употребена.
Предопределение  - За разлика от съвременното разбиране за предопределение, което поставя всички лостове на съдбата в ръцете на Бог, древните египтяни от раждането и през целия живот възприемат звездите /и съзвездията/ като основен диригент на съдбата си. Те им дават власт, те им определят съдба, препятствия, житейски обстоятелства.   За да  трансформира невинния си, чист дух в осъзнато същество надмогло двойствения свят, … за да  извиси честотите, с които преживява дуалната Вселена, … за да усъвършенство живота като акт, … за да оформи характер необходим при употребата на заложените неограничени възможности, … за да се прероди съзнателен т.е. безсмъртен   Древния египтянин извайвал своя светоглед и характер в различни храмове /Карнак – съзнание, Абидос – прераждане,…/ и се възпитавал в сили на характера, които изобразявал като птици /сокол – свободен, наблюдаващ дух/, като бозайници / чакал - водач/, като слънце /осъзнат и мъдър/.  Наблюдавайки  противоположностите, изучавайки полярността -  той трупал ценности,  познание и правилни реакции /нещо, което сега наричаме духовно усъвършенстване/.  Но за разлика от всички следващи, копиращи религии ()  тук имаме много силна и логически обоснована връзка между човешките цикли /прераждане/ и Вселенските цикли /Галактичен цикъл/.  
Цел - Безсмъртното същество, което сме, трябва да достигане след множество превъплъщения в рамките на един Космичен цикъл  до просветление***, да стане духовно съвършено свръхсъщество****, което логично да достигне следващата вибрационна реалност, където ще живее разумно и без граници. Или казано по друг начин: Ние сме дух, живот от друго измерение, който чрез биполярната материя се изявява и трупа опит /себепознание, богопознание & и наука - познание за Вселената и живота/ за да се научи сам да открива обективната реалност, правилната посока, волевите решения. И когато осъзнато се издигне над всяка дуалност €, духът придобива "техническа" възможност да се изяви в други, по-финни светове. Но това е поетапно духовно усъвършенстване €€, което е основната идея на Египетските мистерии  /,  които тепърва ще описваме тук/.
Способности -   Египтяните говорят за премахване на егото, за вибрационно издигане чрез любовта /Дъновизъм, Християнство/ и как това не само ще промени личната еволюция, но дори ще предложи извънсетивно познание и контакт с други измерения и техните същества.
Преодолявайки дуалноста на материалния свят, издигайки полевите си вибрации египетският свръхчовек увеличава аура, разгръща нова сетивност, повишава чувствителност към светлината и към по-висши реалности.
Обобщение - Древен Египет покава колко огромен е света, колко малки сме ние, но и начина, по който можем да се включим в еволюционните цикли нагоре. Изучават и свързват цикли /например равноденствие/, геометрия /пирамидална форма/, място /енергиен възел/ и съзнание  за да може след цялата тази комбинация Ширис - вътрешния човек да се трансформира до своята върховна форма - безсмъртен свръхчовек.

/До тук с моите "спомени" за древен Египет. Нататък - четене, синтез, обобщение,...А в края на страницата ще напиша източниците. /


* основна фабула при Даоизма, Зороастризма, катарите,....
** въртене около оста, галактичен цикъл, равноденствия,....Да не забравяме, че Египет е люлката на астрологията, която е била толкова сериозно развита, че няма никаква релация със съвременната  "публична" астрология..
*** Будизъм
**** Зороастризъм
€ - За египтяните само Бог и любовта са неутрални и в тях трябва да "лежи" нашето съзнание.
€€ - За разлика от повечето съвременни учения, Древен Египет търси усъвършенстването с натрупване на опит в много животи  /700 за 25920 години / и с много инструменти: повече информация, вътрешна хармония, силна жизнена енергия, развити споспособности, социална толерантност, самоконтрол  и  прочие.
& Поетапно и през векове, те изучават отделни детайли от Божествената реалност: 1. Симетрия в Причината и единството - Атум-Ра,  2. Творене  на материя - Птах, 3. Качества на Демиурга - Амон-Ра и т.н.. И изграждали  храмовете поетапно върху "чакрите" на гръбнака - Нил.
%  Очите в египетската мистерия са особено важни. Те се свързват със Слънцето, светлината,  с волята и Божествената сила /фи/, която сгъстява духа в материята, с преобразуване на външната информация във вътрешна, интелигентна светлина. Лявото, слънчевото приема негативното, дясното позитивното,... 
() В Библията всички абзаци и евангелия, в които се споменава за реинкарнация са изхвърлени от Никейския събор, за да се заличат всякакви връзки и влияния на другите религии /напр. будизъм или Египет/. Но тук-там са пропуснати изречения, които недвусмислено разкриват какво са мислели евреите за това  / по памет: ”И той/Иисус/ ги попита: Кой мислите, че съм Аз?. А те се надпреварваха: Ти си Йоан Кръстител,..Ти си Илия,..ти си възкръснал пророк,…”

Коментари

Популярни публикации от този блог